Unirea Dej, din nou pe locul 1 în Liga 2, cel puțin temporar. Dragoș Militaru: ”Le-am zis băieților că vreau să jucăm cum a jucat CFR Cluj repriza a doua cu Slavia!”

Mircea OGLINDOIU 16 Oct. 2022, 13:35 Liga 2

Unirea Dej continuă parcursul bun și în actualul sezon de Liga 2 și, în etapa a 10-a, s-a impus cu scorul de 2-1 în deplasarea de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Dejenii au bifat, astfel, al șaptelea joc consecutiv din campionat fără înfrângere, interval în care au acumulat 15 puncte. Singurul eșec datează din runda a 3-a, când au pierdut acasă, 1-2 cu Poli Iași, partidă în care arbitrajul a fost cu cântec.

Ultima parte a primei reprize de la Târgu Jiu, electrizantă, cu trei goluri

La Târgu Jiu, Unirea a început ezitant partida, iar gorjenii puteau marca prin Dulca (4) și Răsdan (6), însă portarul Chindriș, pentru al doilea joc trimis titular, a intervenit salvator. A urmat o jumătate de oră de joc anostă, dar finalul primei reprize a fost unul electrizant.

În mai puțin de 10 minute s-au marcat toate cele trei goluri, scorul fiind deschis, în minutul 36, de golgheterul Angelo Cocian, cu un șut din 6 metri, sub transversală. Denis Brînzan a egalat în minutul 40, cu o lovitură de cap din 6 metri după cornerul executat de Răsdan, dar Unirea a revenit rapid în avantaj, prin Florin Blaj.

Jucătorul Dejului a înscris cu un șut superb de la 25 de metri, care a lovit încheietura barelor înainte să intre în plasă.

În partea secundă nu s-a mai înscris, iar Unirea Dej s-a impus la limită și, cu 21 de puncte acumulate, a urcat din nou pe primul loc, cel puțin până luni, când se joacă partidele Progresul Spartac – Steaua și SC Oțelul Galați – Concordia Chiajna. Echipa din Ghencea are 20 de puncte și va reveni pe primul loc chiar și în cazul unui egal, având golaveraj superior.

Dragoș Militaru: ”Ne gândim la primele locuri, fiindcă suntem în partea superioară de când a început sezonul”

Cu toate că Unirea Dej este și în acest sezon una dintre revelatii, tânărul antrenor Dragoș Militaru susține, cel puțin declarativ, că obiectivul echipei este salvarea de la retrogradare. Admite că în vestiar se vorbește de play-off.

”Mai sunt nouă meciuri din sezonul regular, 27 de puncte puse în joc, iar eu mă gândesc să facem cât mai multe puncte ca să rămânem în Liga 2. Noi avem un obiectiv al vestiarului, pe care numai noi îl știm, dar obiectivul clubului e rămânerea în Liga 2. Normal că ne gândim și la primele locuri, fiindcă suntem în partea superioară de când a început sezonul. O eventuală intrare în play-off e echivalent cu îndeplinirea primului obiectiv”, a declarat Dragoș Militaru la finalul jocului.

Mai sus de promovarea în prima ligă nu poate fi obiectivul din vestiarul Unirii Dej. Accederea în play-off, alături de echipe care nu au dreptul de promovare, te trimite aproape sigur cel puțin la barajul de accederea în eșalonul superior.

Unirea Dej a mai ocupat locul 1 după etapa a 5-a, iar în clasamente intermediare s-a mai situat pe această poziție.

”Diferența în acest meci s-a făcut la execuțiile foarte frumoase din prima repriză”

Antrenorul Dejului a mai spus că, la pauza partidei cu Viitorul Pandurii, le-a transmis jucătorilor să joace precum CFR Cluj în repriza a doua a meciului cu Slavia Praga. A adus în discuție și echipe precum Real Madrid sau Barcelona!

”O victorie frumoasă! Am obținut trei puncte, care ne țin în primele șase locuri și sunt foarte fericit. Diferența în acest meci s-a făcut la execuțiile foarte frumoase din prima repriză. Le-am zis băieților că vreau să jucăm cum a jucat CFR Cluj repriza a doua cu Slavia! Eu sunt fericit pentru ei că au luptat până în ultima secundă, au ținut de acest scor, au muncit pentru golurile date, am mai avut ceva situații în prima repriză și puteam să dăm, poate, al treilea gol. Într-adevăr, în a doua repriză am suferit puțin, dar nu suntem nici noi Real Madrid și Barcelona Ligii a 2-a. Nu există niciun secret la echipa noastră. E muncă multă, suferință, dorință, încredere, tinerețe, elan, entuziasm. Toate acestea sper să le păstrăm cât mai mult timp”, a mai afirmat Militaru.

Unirea Dej în meciul cu Viitorul Pandurii: Cl. Chindriș – Dav. Maftei, D. Pop, Burdeț, Buta – Kereki, Ad. Pop (Greu 69′), Chira – Cocian (Roș 84′), Al. Pop (Gîț 80′), Blaj (cpt.)(Fulga 69′). Rezerve neutilizate: Railean – Al. Militaru, Vl. Bogdan, Călugăr, Andr. Pop.

Unirea Dej ocupă, momentan, locul 1 în clasamentul Ligii 2, cu 21 de puncte și golaveraj 19-13. În etapa a 11-a, va evolua sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu cu FC Brașov (locul 11, 13 puncte).

Golurile reușite de Angelo Cocian și Florin Blaj la Târgu Jiu:


Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

Mircea OGLINDOIU 16 Oct. 2022, 13:35 Liga 2
Pe aceeași temă