Unirea Dej a ratat șansa să treacă peste Steaua și să fie noul lider al Ligii 2. Dragoș Militaru, după remiza cu Concordia: ”Am avut trei bare și cel puțin două penalty-uri. Așa a fost să fie!”

Marius ANGHEL 30 Oct. 2022, 14:09 Liga 2
Unirea Dej a ratat șansa să treacă peste Steaua și să fie noul lider al Ligii 2. Dragoș Militaru, după remiza cu Concordia: ”Am avut trei bare și cel puțin două penalty-uri. Așa a fost să fie!”

Unirea Dej a ajuns la nouă meciuri consecutive cu rezultate pozitive în campionat, cea mai lungă serie pe care o are în acest moment o echipă din Liga 2.

În etapa a 12-a, echipa din județul Cluj a întâlnit pe teren propriu Concordia Chiajna, una dintre formațiile cu mari pretenții din competiție, a fost condusă, a revenit pe tabelă și putea câștiga dacă măcar una dintre cele trei mingi trimise în transversală ar fi intrat în poartă.

În plus, dejenii consideră că ar fi trebuit să beneficieze și de două lovituri de la 11 metri, nesancționate însă de arbitrul Mihai Amorăriței.

Unirea Dej a trimis mingea de trei ori în transversală, a egalat și a cerut două penalty-uri contra Concordiei

În partida de acasă cu Concordia Chiajna, Unirea Dej a zduduit prima dată transversala în minutul 18, prin Alex Pop, jucător care a fost principalul responsabil cu ocaziile în acest meci, având alte faze bune de a marca în minutele 17, 33, 58 (șut în transversală) și 69. Alex Pop a fost și la capătul fazei în care Unirea a solicitat penalty în minutul 32, însă arbitrul Amărăriței a lăsat jocul să continue.

Până la deschiderea scorului, venită în minutul 60, din piciorul lui Raul Rusescu, din centrul careului, tot experimentatul atacant a mai avut o situație bună de gol pentru Concordia. În minutul 41 a executat pe lângă bara din dreapta o lovitură liberă de la circa 30 de metri.

Însă Unirea Dej a avut imediat replică, în minutul 64, și a egalat prin Mihai Kereki, cu o lovitură de cap din 8 metri, după o centrare a lui Cocian din lovitură liberă.

Ulterior, echipa lui Militaru a mai trimis mingea o dată în transversală, prin Kereki (67), și a mai solicitat un penalty, dar nu a primit. Și Concordia putea da lovitura pe final, în minutul 88, însă Llullaku, cu o lovitură de cap din 6 metri, a trimis puțin pe lângă poartă.

Dragoș Militaru: ”Sunt fericit că ne continuăm seria de meciuri în care acumulăm puncte”

După joc, antrenorul Dragoș Militaru și-a felicitat jucătorii pentru modul în careu au evoluat și a ”înțepat” arbitrajul lui Mihai Amorăriței, central din Câmpina care aproape că nu are meci în urma căruia să nu aibă decizii controversate, însă care continuă să fie delegat în Liga 2.

”Îi felicit pe băieți pentru acest punct pe care l-am acumulat astăzi în clasament. Am muncit foarte mult și astăzi, am avut foarte multe situații, ocazii nu mai vorbesc, din moment ce am avut trei bare (n.r. – transversale), plus, uitându-mă acum pe video, cred că puteam primi și cel puțin două penalty-uri astăzi, dar asta e. Până la urmă s-a terminat 1-1, am acumulat încă un punct, care probabil o să conteze la final și sunt fericit că ne continuăm seria de meciuri în care acumulăm puncte”, a spus Militaru, care așteaptă ca ocaziile mari ratate contra Concordiei să se transforme în gol în partidee viitoare: ”Așa a fost să fie! Nu a intrat astăzi, o să intre, probabil, în alte dăți. Important e că am ajuns acolo și că am avut aceste ocazii. Dar mergem mai departe.”

Unirea Dej în meciul cu Concordia Chiajna: Cl. Chindriș – Dav. Maftei (Fulga 54′), Buta, Burdeț, Roș – Chira (Al. Militaru 62′), Kereki (cpt.), Ad. Pop (Gîț 54′), Cocian, Al. Pop (Vl. Bogdan 89′), Greu (Blaj 54′). Rezerve neutilizate: Railean – Vomir, Frăsineanu, Andr. Pop.

Unirea Dej, serie de nouă meciuri fără eșec. Militaru: ”Se poate și mai bine”

După eșecul cu cântec de pe teren propriu în fața Politehnicii Iași, scor 1-2 în etapa a 3-a, singurul meci pierdut în acest sezon, Unirea Dej a continuat doar cu rezultate pozitive. S-a ajuns la nouă partide fără înfrângere, cinci câștigate și patru terminate la egalitate, rezultate cu care echipa se clasează pe podiumul Ligii 2.

Dragoș Militaru e de părere că se poate și mai bine de atât.

”Sunt foarte mulțumit. Tot timpul se poate mai bine, chiar și astăzi se putea mai bine, dar așa e într-un sezon. Ai și meciuri din astea, când nu ne intră. În alte meciuri ne-a intrat. Am avut două ocazii și am dat două goluri. Astăzi am avut cel puțin șașe-șapte ocazii clare, plus acele situații de bal. Nu pot să fiu dezamăgit. O să analizăm, o să vedem ce am făcut bine, ce putem îmbunătăți din lucrurile pe care nu le-am făcut foarte bine, pentru că, până la urmă, am luat și un gol azi și nu trebuia să-l luăm”, a mai spus tânărul antrenor al Unirii Dej.

Urmează derby-ul cu Steaua

Cu o victorie contra Concordiei, Unirea Dej ar fi profitat de eșecul Stelei la Târgu Jiu (3-4 cu Viitorul Pandurii) și ar fi urcat din nou pe locul 1, unde a mai fost o dată la finalul unei etape, a 5-a. Egalul i-a adus punctul care o situează la un punct în spatele liderului campionatului după 12 etape.

În runda a 13-a, Unirea Dej urmează să joace chiar pe terenul Stelei, luni, 7 noiembrie, de la ora 18:00, atunci când jucătorii lui Dragoș Militaru au ambiția să învingă în Ghencea și să treacă pe prima poziție după ce bat chiar liderul.

”Mai sunt nouă zile până la meci. O să ne odihnim două zile, după care o să începem pregătirea meciului cu Steaua. Nu e ceva special. E un meci ca toate celelalte din campionat. Într-adevăr, se întâlnesc locul 1 cu locul 2. E o chestie mai mult de ambiție a jucătorilor, din moment ce te întâlnești la acest moment, aproape de finalul acestui tur, sau cum se numește. Așteptăm meciul cu interes și sper ca toată lumea să fie sănătoasă, pentru ca până la joc să nu apară alte accidentări”, a mai declarat Dragoș Militaru, care a apreciat și faptul că locuitorii din Dej începe să vină din ce în ce mai mulți la stadion.

Unirea Dej are 25 de puncte acumulate în 12 meciuri, cu 10 puncte mai mult decât strânsese în ediția trecută a Ligii 2, prima după promovare. Atunci se afla pe locul 12, acum e pe poziția a 2-a, la un punct în spatele liderului Steaua.

Interviul cu Dragoș Militaru de la finalul meciului Unirea Dej – Concordia Chiajna 1-1:

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/furata-ca-n-codru-poli-timisoara-a-scos-doar-o-remiza-cu-minaur-dupa-ce-arbitrul-olaru-i-a-refuzat-trei-penalty-uri-fanii-si-mera-si-au-varsat-nervii-pe-arbitri-19251677

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-nu-mai-bate-pe-nimeni-octavian-benga-scoate-in-evidenta-lucrurile-pozitive-antrenorul-despre-scenele-violente-de-la-final-nu-suntem-in-jungla-suntem-oameni-civilizati-aici-19251733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-pus-capat-seriei-negative-chiar-cu-liderul-steaua-florin-stinga-la-finalul-jocului-cu-7-goluri-a-fost-o-victorie-a-suferintei-19251729

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-cel-de-la-iasi-avand-in-componenta-ambele-echipe-pe-locuri-de-play-off-19251485

Marius ANGHEL 30 Oct. 2022, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă