Unirea Constanța începe să se ridice, iar victoria cu Dacia Unirea l-a entuziasmat pe Leo Strizu: ”Ne apropiem de jocul echipelor de la locul 7 în jos.” Obiectiv îndrăzneț, după abia a doua victorie în Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 23 Oct. 2021, 14:26 Liga 2
Unirea Constanța începe să se ridice, iar victoria cu Dacia Unirea l-a entuziasmat pe Leo Strizu: ”Ne apropiem de jocul echipelor de la locul 7 în jos.” Obiectiv îndrăzneț, după abia a doua victorie în Liga 2

Etapa a 11-a a Ligii a 2-a a adus a doua victorie pentru Unirea Constanța în acest campionat. Formația de la malul mării, fosta Farul Constanța, a trecut, pe teren propriu, de Dacia Unirea Brăila. A profitat de situația proastă prin care trece aceasta și a învins-o cu scorul de 2-0.

Laurențiu Ardelean și Alexandru Nicola au marcat cele două goluri, în minutele 38, respectiv 90+3, iar Unirea Constanța a ajuns la 7 puncte în acest campionat.

Antrenorul Leonard Strizu a afirmat că e un moment bun pentru echipa sa, dar că are încredere că jocul va arăta și mai bine etapele următoare, iar Unirea Constanța va ajunge, de ce nu, să facă puncte și cu echipele importante.

Leonard Strizu: ”Dacă ai copii buni, se pot face multe lucruri. Noi ne-am făcut până acum datoria” 

De altfel, primul succes a venit împotriva unei echipe care speră la play-off-ul Ligii a 2-a: 4-1 cu Metaloglobus. Ceea ce îl face pe Strizu să spere la mai mult este valoarea jucătorilor tineri pe care îi are în lot. La finalul partidei, antrenorul Unirii Constanța l-a lăudat individual pe Laurențiu Ardelean.

”Noi dorim să facem cât mai multe puncte, să mai micșorăm distanța față de echipele din fața noastră. Ne interesează să fim pe un loc 10, 11 la sfârșit. Deocamdată echipa se apropie, dacă judecăm corect și cinstit, de celelalte echipe care au unu, doi, trei, patru ani în Liga 2. Nu vorbesc de primele șase clasate, de la locul 7, la locul 10. Se cam echilibrează situația, zic de joc. Acum, noi avem plusul că avem o echipă tânără și anumiți jucători chiar promit. Mai multe vedem pe parcurs.

(N.r. – Despre Laurențiu Ardelean) Este un jucător bun, dar când îi crești și li se oferă posibilitatea să se ducă la o echipă bună, noi sperăm la Divizia A, nu poți să te împotrivești. Noi sperăm să fim o fabrică, să producem, dar pe viitor trebuie să stabilizăm un lot.

Dacă ai copii buni, se pot face multe lucruri. Noi ne-am făcut până acum datoria”, a spus Strizu, la Radio Sport Total FM.

Laurențiu Ardelean, omul momentului la Unirea Constanța: ”Ușor-ușor, o să strângem puncte și cu adversari mai grei”

Laurențiu Ardelean (20 de ani) a ajuns la trei goluri în Liga 2, în urma reușitei cu Dacia Unirea Brăila. Din cele șase meciuri în care a fost trimis pe teren de Strizu, a mai marcat câte o dată în confruntările cu FK Csikszereda (scor 1-2) și Dunărea Călărași (scor 1-1).

Tânărul fotbalist a declarat că prin aceste evoluții bune din Liga 2 speră să atragă atenția FCSB-ului, de unde și este împrumutat. De altfel, și Nicola, celălalt marcator din acest meci, dar și majoritatea jucătorilor din lotul Unirii, cât și stafful tehnic, sunt de la FCSB. Trupa care visează să joace la Mangalia este, neoficial, un satelit al vicecampioanei.

”Suntem bucuroși că am reușit să câștigăm, sunt bucuros că am reușit să îmi ajut echipa, că am reușit să marchez. Asta e meseria mea, să marchez, să îmi ajut echipa, să dau pase de gol. Îmi doresc să ajung la FCSB, dar acum vreau să muncesc cât mai mult, să ajung cât mai sus. Ușor-ușor, o să strângem puncte și cu adversari mai grei”, a afirmat Ardelean pentru sursa amintită.

Unirea Constanța, locul 17 în Liga 2 

Unirea Constanța a ajuns la 7 puncte în Liga 2, după 11 meciuri, care o clasează pe locul 17 din 20 de echipe. Etapa următoare va juca împotriva unei formații din partea superioară a clasamentului, Unirea Slobozia, în deplasare.

Foto: Alex Nicodim și Justinel Stăvaru / Mediafax Foto 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Oct. 2021, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă