Șeful de la CS Mioveni o vede pe UTA deja promovată în Liga 1! Dumitru Olteanu: ”Celelalte echipe se vor bate pentru locul 2 şi locul 3.” Trupa lui Claudiu Niculescu începe testele pentru depistarea COVID-19

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2020, 14:11 Liga 2
Șeful de la CS Mioveni o vede pe UTA deja promovată în Liga 1! Dumitru Olteanu: ”Celelalte echipe se vor bate pentru locul 2 şi locul 3.” Trupa lui Claudiu Niculescu începe testele pentru depistarea COVID-19

Liga 2 se va relua, conform voturilor cluburilor care au fost deja validate de Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal, prin disputarea unui play-off între primele șase clasate, iar restul echipelor intră în vacanța de vară mai devreme. CS Mioveni este angrenată în lupta la promovare, întrucât se situează pe locul 2.

Dumitru Olteanu, președintele Consiliului Director al clubului argeșean, este mulțumit de modul în care s-a desfășurat votul și speră ca echipa lui să acceadă în Liga 1.

Dumitru Olteanu o vede pe UTA favorită clară la promovare 

Oficialul a precizat că voturile exprimate în favoarea play-off-ului, și din partea multor echipe din jumătatea inferioară a clasamentului Ligii 2, a venit ca urmare a dorinței de a nu înregistra alte minusuri la buget. Pe lângă faptul că doar primele șase clasate și-au depus dosarul de licențiere pentru Liga 1, strategia a fost gândită și pe termen lung, astfel încât pierderile să fie cât mai mici.

”Am fost de acord cu această variantă. Celelalte erau cam la fel, numai că acum nu mai joacă şi restul echipelor de la locul 6 în jos, ca să nu mai cheltuie, iar faţă de prima variantă sunt mai puţine meciuri. Sunt doar cinci. Cineva a propus să se joace tur-retur dar nu era ok, pentru că tot erau multe meciuri într-o perioadă scurtă. Din punctul meu de vedere este ok această variantă, era singura bună. Acum pregătim condiţiile necesare. Era normal, după cum a spus şi domnul preşedinte Răzvan Burleanu să înjumătăţească punctele, pentru că nu mai sunt atâtea jocuri.

UTA cred că este favorită, iar celelalte echipe se vor bate pentru locul 2 şi locul de baraj. Lupta este deschisă, ca şi până acum de altfel, orice echipă poate promova. De luni începem cu testele COVID”, a declarat Dumitru Olteanu pentru site-ul CS Mioveni.

Șase echipe se vor lupta pentru locurile promovabile și poziția care duce la baraj 

UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid sunt echipele care vor juca play-off-ul pentru primele două locuri direct promovabile și poziția a 3-a, care duce la baraj. Partidele se vor desfășura într-o singură manșă, de la începutul lunii iulie.

Primele trei clasate, după cum a anunțat FRF într-un comunicat, vor avea avantajul de a disputa trei meciuri acasă și două în deplasare, iar următoarele trei, locurile 4-6, două pe teren propriu și trei pe teren străin. Tragerea la sorți în vederea stabilirii programului va fi efectuată de Departamentul Competiții al FRF.

Echipele amintite au obligația să respecte normele trasate de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru a participa la competiție. Ele trebuie să efectueze un cantonament de carantină de două săptămâni și să aibă o perioadă de pregătire efectivă de cel puțin trei săptămâni până la începerea primei etape.

CS Mioveni începe play-off-ul de pe locul 2, la egalitate cu Turris, care e pe 3, și sub UTA, care are cinci puncte în plus. Argeș, Petrolul și Rapid au câte un punct în minus dață de echipa antrenată de Claudiu Niculescu.

Foto: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-validat-scenariul-dezbatut-si-agreat-de-cluburi-pentru-incheierea-acestei-editii-a-ligii-2-ne-am-asumat-rolul-de-a-lua-decizii-si-de-a-adopta-masuri-spre-bi-19132550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-ploiesti-a-anuntat-ca-reia-pregatirea-pe-25-mai-comunicatul-emis-de-club-19132651

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-e-fair-play-si-recunoaste-uta-are-dreptul-sa-fie-suparata-pentru-injumatatirea-punctelor-decizia-e-normala-pentru-cei-de-la-locul-2-in-jus-dar-pentru-arad-nu-este-19132572

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2020, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă