Un nou sezon de Liga 2 în care FK Miercurea Ciuc țintește promovarea. Francisc Dican a prefațat partida cu Unirea Dej: ”Dacă vom face asta, vom câștiga”. Antrenorul, detalii despre alte veniri la echipă

Andrei PASCU 05 Aug. 2022, 19:57 Liga 2
Un nou sezon de Liga 2 în care FK Miercurea Ciuc țintește promovarea. Francisc Dican a prefațat partida cu Unirea Dej: ”Dacă vom face asta, vom câștiga”. Antrenorul, detalii despre alte veniri la echipă

FK Miercurea Ciuc are meci în deplasare, în prima etapă a noului sezon de Liga 2. Trupa pregătită de Francisc Dican nu va avea un adversar ușor, Unirea Dej, care stagiunea trecută a fost, poate, revelația întrecerii. Antrenorul formației din Miercurea Ciuc este prudent înaintea confruntării de sâmbătă.

FK Miercurea Ciuc a făcut o pregătire bună, după cum a afirmat Francisc Dican, iar jucătorii sunt la capacitate maximă înaintea disputei de la Dej. Însă, antrenorul i-a avertizat pe jucătorii săi că adversarii au un stil care poate pune probleme și că oricând ar putea surprinde apărarea, dacă ne raportăm la modul în care a arătat formația lui Dragoș Militaru în 2021-2022.

Francisc Dican a prefațat partida Unirea Dej – FK Miercurea Ciuc

Chiar dacă a apreciat modul în care FK Miercurea Ciuc s-a descurcat în pregătire, Francisc Dican a afirmat că e posibil ca la echipă să mai fie noutăți, să mai vină jucători. Fereastra de transferuri e încă deschisă, chiar dacă întrecerea Ligii 2 a început.

În timpul pregătirii, am reușit să realizăm ceea ce ne-am propus. Jucătorii au reacționat foarte bine, au dat totul la antrenamente și în meciurile de verificare. În meciul de sâmbătă vom vedea rezultatul muncii depuse până acum. În timpul pregătirii, au fost câteva accidentări minore, dar am putut folosi majoritatea jucătorilor în meciurile de pregătire, am văzut cine și de ce era capabil.

Lotul este aproape complet, dar fereastra de transferuri este încă deschisă, pot fi surprize.

Trupa din Dej este o echipă tânără, îi place să joace, îi place să construiască, acolo e un grup de tineri entuziaști. Ambele echipe vor să câștige sâmbătă la Dej, iar cea care este mai pregătită, cea care greșește mai puțin va câștiga”, a spus Francisc Dican, conform Szekely Sport.

Attila Csuros a prefațat și el disputa de la Dej, care deschide sezonul pentru FK Miercurea Ciuc 

Attila Csuros, căpitanul echipei FK Miercurea Ciuc, a vorbit și el despre debutul în Liga 2, dar mai ales despre lupta la promovare, obiectiv pe care îl are formația pentru care joacă. El crede că adversarele cele mai importante pentru FK Miercurea Ciuc vor fi, în acest sezon, Steaua, Concordia Chiajna, Gloria Buzău și Politehnica Iași.

Am început pregătirea acasă, la jumătatea lunii iulie, apoi am călătorit în Turcia, unde am avut șansa să ne pregătim împotriva unor echipe puternice. Mâine începe campionatul pentru noi. Cel mai important este meciul de sâmbătă, mergem la Dej să câștigăm, sperăm să obținem cele trei puncte, care să ne dea impuls și încredere.

Scopul echipei este să termine în primele șase echipe sezonul regular, iar dacă reușim, atunci ne putem gândi la promovare. Va fi greu împotriva oricărei echipe, mai ales în deplasare. Consider Steaua, Concordia, Buzău și Iași ca fiind cei mai puternici adversari”, a spus Csuros, conform sursei amintite.

FK Miercurea Ciuc, start de foc în Liga 2

După ce va debuta în noua stagiune de Liga 2 pe teren advers cu Unirea Dej, trupa pregătită de Francisc Dican va întâlni, până în runda a 5-a, Concordia Chiajna (acasă), Steaua (în deplasare), Gloria Buzău (acasă) și Unirea Slobozia (în deplasare).

E drept că după etapa a 5-a FK Miercurea Ciuc va avea, teoretic, meciuri mai ușoare, câteva cu echipe nou-promovate din Liga 3 în Liga 2. În această ordine, în intervalul etapelor 5-10, le va întâlni pe Minaur Baia Mare (etapa 6, acasă), Ripensia Timișoara (etapa 7, în deplasare), Metaloglobus (etapa 8, acasă), CSM Slatina (etapa 9, în deplasare), FC Brașov (etapa 10, în deplasare).

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/al-doilea-meci-in-noul-sezon-de-liga-2-unirea-slobozia-minaur-baia-mare-se-joaca-de-la-ora-1700-costel-enache-la-debutul-oficial-la-ialomiteni-19239499

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-finalizat-actele-pentru-toate-achizitiile-din-aceasta-vara-echipa-din-timis-nou-promovata-in-liga-2-are-12-noutati-in-lot-19239545

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-andone-nu-concepe-ca-poli-timisoara-sa-nu-inceapa-sezonul-cu-o-victorie-cu-unirea-constanta-a-adoptat-strategia-lui-mircea-lucescu-din-1997-la-rapid-19239535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dandea-preia-banderola-selimbarului-curtean-abia-asteapta-sa-joace-contra-lui-alexa-fostul-sau-coleg-si-antrenor-19239523

 

 

 

Andrei PASCU 05 Aug. 2022, 19:57 Liga 2
Pe aceeași temă