Un internaţional brașovean de juniori a renunțat la fotbal, la doar 19 ani, dezamăgit că Ilie Stan nu l-a păstrat în lot la FC Brașov

Adi MARICA 28 Oct. 2021, 15:44 Liga 3
Un internaţional brașovean de juniori a renunțat la fotbal, la doar 19 ani, dezamăgit că Ilie Stan nu l-a păstrat în lot la FC Brașov

David Tălmaciu (19 ani) se anunța un fotbalist de perspectivă al Brașovului. Fundașul central a jucat la seniori la SR Brașov și Corona Brașov (ambele în Liga 3), iar în Liga Elitelor la Kids Tâmpa.

Prestațiile bune ale acestuia au fost remarcate de Dan Oprescu, unul dintre selecționerii de la juniori, iar brașoveanul a fost convocat constant la acțiunile lotului Under 19 al României.

În această vară, Tălmaciu a promovat cu Corona în Liga 2. A început pregătirile cu FC Brașov, echipa care i-a cesionat locul Coronei, însă nu a fost păstrat în lot de către antrenorul Ilie Stan. Cei de la Kids Tâmpa, unde Tălmaciu este legitimat, au încercat să găsească soluții pentru ca fotbalistul să joace la o altă echipă din Liga 2, dar Tălmaciu a rămas dezamăgit după ce Stan nu l-a păstrat la FC Brașov și a luat decizia de a se retrage din fotbal, la doar 19 ani.

David Tălmaciu nu mai vrea să joace fotbal după ce Ilie Stan nu l-a păstrat la FC Brașov

Povestește Ciprian Anghel, antrenorul care a lucrat cel mai mult cu David Tălmaciu la juniori.

”În vară, Tălmaciu a început pregătirile cu FC Brașov. A fost extrem de dezamăgit de faptul că nu a fost păstrat în lot și a spus că mai bine se lasă de fotbal! Am încercat să discutăm cu el, să-l ajutăm, am discutat și cu cei din familia sa, dar până acum nu am reușit să-l convingem să revină asupra deciziei. Eu spun că nu este târziu, în cariera de fotbalist te mai întâlnești cu astfel de dezamăgiri. O să mai încerc să discut cu el pentru că noi credem în continuare că are un potențial uriaș”, a spus Ciprian Anghel, antrenor la echipe de Liga 3 Kids Tâmpa.

Călin Moldovan: ”Sper să revină asupra deciziei. Trebuie să fie puternic, pentru că are tot viitorul în față”

Și Călin Moldovan, antrenorul lui Tălmaciu la Corona, este surprins de decizia fostului său elev.

”Tălmaciu este un copil deosebit, un jucător cu caracter. Am auzit și eu că s-a lăsat, am încercat să vorbesc cu el la telefon, dar nu mi-a răspuns! Este păcat, pentru că David este un jucător de mare perspectivă. M-am bazat pe el, a fost titular în echipa care a promovat în Liga a 2-a, a ajuns și la lotul național. Probabil, a căzut victimă selecției făcute în vară la FC Brașov. Sper să revină asupra deciziei. Trebuie să fie puternic, pentru că are tot viitorul în față”, a comentat și Călin Moldovan situația lui Tălmaciu.

Dan Oprescu: ”Nu asta este soluția”

Selecționerul Dan Oprescu, cel care l-a convocat pe fundașul brașovean la lotul național, nu știa de decizia radicală a lui David Tălmaciu.

”Eu nu mai sunt selecționerul acestei categorii de vârstă, dar chiar nu știam de această decizie a lui Tălmaciu. Îl cunosc foarte vine pe David, l-am convocat și a jucat la acțiunile noastre. Are un potențial foarte mare. Sunt surprins să aud așa ceva. Nu asta este soluția, chiar o să încerc să vorbesc cu el și cu antrenorii de la Kids Tâmpa”, a spus Oprescu.

Cert este că brașovul fotbalistic poate pierde un fotbalist care se anunța promițător, dacă David Tălmaciu nu va reveni asupra deciziei de a re retrage.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-are-un-nou-preparator-fizic-19207298

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-joaca-din-nou-in-deschiderea-etapei-de-liga-2-tot-intr-un-derby-al-rundei-doua-meciuri-au-suferit-modificari-de-program-fata-de-cum-fusesera-stabilite-initial-partidele-televizate-19207287

Adi MARICA 28 Oct. 2021, 15:44 Liga 3
Pe aceeași temă