Un discurs atipic al lui Cristian Pustai, înaintea meciului cu Steaua. Parcursul de până acum i-a întrecut așteptările: ”Pentru o echipă construită în vară, cred că e fantastic”. Analiza antrenorului Buzăului

Răzvan STÎNGĂ 03 Dec. 2021, 15:55 Liga 2
Un discurs atipic al lui Cristian Pustai, înaintea meciului cu Steaua. Parcursul de până acum i-a întrecut așteptările: ”Pentru o echipă construită în vară, cred că e fantastic”. Analiza antrenorului Buzăului

Cristian Pustai a fost mai darnic ca niciodată cu laudele, chiar înaintea meciului cu Steaua, din etapa a 16-a a sezonului regular din Liga 2, ultima din 2021. Antrenorul Buzăului s-a uitat în urmă, la ce a relizat echipa sa până acum, la locul din clasament, la joc în sine și consideră că poziția ocupată, 5, este una fantastică.

Cristian Pustai: ”Parcă în ultima etapă e mai frumoasă victoria” 

La FC Buzău s-au făcut pe fugă transferurile în vară, după venirea lui Cristian Pustai, iar performanțele de până acum l-au surprins plăcut pe antrenor. Deși vrea victoria cu Steaua, el a vorbit mai mult, înaintea confruntării din Ghencea, despre reușitele echipei.

Cu toate acestea, recunoaște că FC Buzău ar putea avea probleme dacă va ceda în fața formației lui Daniel Oprița, mai ales că Steaua este chiar în spatele ei, la numai trei puncte.

Ne facem și noi, de multe ori, viața complicată, dar parcă în ultima etapă e mai frumoasă victoria. Lumea din Buzău ar trebui să fie mulțumită, chiar dacă prin tribune se aud tot felul de lucruri. Eu cred că facem cinste fotbalului buzoian pentru că suntem pe locul 5, indiferent de rezultatul de sâmbătă.

Pentru o echipă construită în vară, cred că e fantastic. Oameni adunați în șapte-opt-10-14 zile, în vară. Suntem pe locul 5 și asta înseamnă că suntem în obiectiv. Probabil că și eu îmi doream mai multe puncte, îmi doream să fim matematic în play-off, ar fi fost frumos, dar adrenalia din fotbal…”, a declarat Cristian Pustai, citat de Campus TV.

FC Buzău și Steaua sunt despărțite de trei puncte 

Partida dintre Steaua și FC Buzău e sâmbătă de la ora 12:30 și va fi transmisă în format live-text de Liga2.ro. Înainte ca runda finală din 2021 să înceapă, ”militarii” sunt pe locul 6, cu 25 de puncte, în timp ce buzoienii sunt pe 5, cu 28 de puncte.

Chiar dacă FC Buzău va pierde, tot pe locul 5 vor termina anul. Deși ar fi la egalitate cu Steaua, ar depăși formația lui Daniel Oprița la golaveraj. FC Buzău are plus 28, în timp ce adversara de sâmbătă are plus 8.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Dec. 2021, 15:55 Liga 2
Pe aceeași temă