”U” Cluj – Steaua, mai interesant decât 75 la sută din meciurile Ligii 1! Andrei Cordoș: ”Atmosfera îmi amintește de un Steaua – Dinamo în care am jucat.” De ce crede că jocul de pe Cluj Arena are caracter decisiv

Vlad MĂCICĂȘAN 07 Apr. 2022, 15:02 Liga 2
”U” Cluj - Steaua, mai interesant decât 75 la sută din meciurile Ligii 1! Andrei Cordoș: ”Atmosfera îmi amintește de un Steaua - Dinamo în care am jucat.” De ce crede că jocul de pe Cluj Arena are caracter decisiv

Derby-urile din Liga 2 eclipsează majoritatea partidelor din Liga 1, în privința numărului de spectatori. Asta se va întâmpla și la Universitate Cluj – Steaua, programat în această seară, de la ora 19:30, pe Cluj Arena, în etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2.

Managerul general al Universității Cluj, Andrei Cordoș, spune că vor fi peste 7000 de oameni la meciul de astăzi, de pe Cluj Arena. ”Eu mi-aș dori foarte mult să fie peste 10.000 de oameni, dar sunt realist și nu cred că ajungem la meciul de azi să depășim 7000 – 8000. Oricum va fi o atmosferă superbă și o presiune care ne va ajuta”, a spus Cordoș pentru Liga2.ro.

Mai mulți spectatori decât la 75 la sută din meciurile din Liga 1, în ultimul week-end

Dacă luăm ultima etapă din Liga 1, la doar două partide din cele opt disputate s-a înregistrat o asistență mai mare. Este vorba de Rapid – FC Botoșani, unde s-a inaugurat stadionul la un meci oficial și la derby-ul FCSB – Universitatea Craiova. Au fost 14.000, respectiv 25.000 de spectatori la aceste două partide.

În rest, celelalte meciuri s-au jucat cu aproximativ 2000 de fani în tribune, iar la UTA – Gaz Metan au asistat 4000 de oameni.

”Este normal să fie interes pentru că Liga 1 are nevoie de echipe de acest gen. Ați văzut și la meciul jucat în deplasare la Petrolul ce atmosfera a fost. Unele partide, da. (n.r. – sunt mai interesante decât unele din Liga 1)”, a spus Andrei Cordoș, căruia atmosferat din jurul partidei de astăzi îi amintește de un derby al României în care a jucat. Se întâmpla în 2014, când FCSB învingea Dinamo cu 3-0, în fața a peste 38.000 de oameni.

”Dacă păstrăm proporțiile, îmi aduce aminte de un meci jucat pe Național Arena, Steaua – Dinamo”, a declarat oficialul lui ”U” Cluj.

  • 10.000 de spectatori au asistat la Petrolul – Universitatea Cluj 0-0, pe ”Ilie Oană”, în meciul care a deschis play-off-ul Ligii 2 în acest sezon, la 19 martie 2022.
  • 6.000 de spectatori au fost ieri seară la meciul Petrolul – FC Hermannstadt 0-0, tot pe ”Ilie Oană”, în etapa a 3-a a play-off-ului

Andrei Cordoș, despre meciul cu Steaua: ”Aproape decisiv”

Clujenii cred că partida de astăzi ar putea avea un impact foarte mare în lupta pentru promovare.

”Aproape decisiv aș putea spune, având în vedere programul nostru pentru următoarele partide”, a spus Cordoș.

”U” Cluj are 44 de puncte și este la 4 puncte în spatele echipei de pe locul 2, FC Hermannstadt, și are un meci mai puțin decât sibienii. Petrolul, liderul play-off-ului, are 51 de puncte, în timp ce Steaua e pe locul 4, cu 41 de puncte.

În etapa următoare FC Hermannstadt și ”U” Cluj se întâlnesc la Mediaș, iar apoi Universitatea întâlnește acasă Concordia și Petrolul.

Foto: Universitatea Cluj

Vlad MĂCICĂȘAN 07 Apr. 2022, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă