”U” Cluj nu mai reușește să bată la Mediaș și FC Hermannstadt rămâne pe locul secund în play-off-ul Ligii 2. Cronica meciului

Ovidiu BOICA 12 Apr. 2022, 22:11 Liga 2

Echipa ”șepcilor roșii” n-a mai reușit să plece cu toate cele trei puncte de la Mediaș după duelul cu sibienii lui Măldărășanu, după ce, în urmă cu o lună, câștigase cu 2-0, în sezonul regular. Remiza albă din acest meci tur din play-off-ul Ligii 2 îi permite echipei FC Hermannstadt să își păstreze locul secund, dar se îndepărtează de liderul Petrolul, aflat la cinci lungimi în față după succesul de la Chiajna (1-0 cu Concordia).

Meci tacticizat între FC Hermannstadt și ”U” Cluj, Petrolul profită

FC Hermannstadt și ”U” Cluj și-au împărțit punctele, în a doua confruntare directă a sezonului. Fiecare a luat câte un punct, iar al treilea merge indirect la… Petrolul, care a pus cinci lungimi între ea și următoarea clasată după ce a câștigat cu 1-0 la Chiajna, în această etapă. Ploieștenii au 54 de puncte, iar sibienii și echipa ”șepcilor roșii” – care nu mai fac rocada în urma întâlnirii de la Mediaș, cum s-a întâmplat în sezonul regular, după ce clujenii au câștigat cu 2-0 – sunt cu 48, respectiv 47 de puncte.

Cea de-a doua confruntare dintre echipele lui Măldărășanu și Lincar a fost și mai tacticizată decât prima, ocaziile cu adevărat de gol putând fi numărate pe degetele de la o singură mână.

Ocazie mare mare Paraschiv, dar și o bară pentru Ribeiro

Sibienii au încercat să deschidă repede scorul, având trei lovituri de la colț consecutive în primele 6-7 minute, iar în urma uneia dintre ele Gorcea a respins șutul-centrare al lui Pantea până la Florin Ilie, care a trimis în afara terenului (5) din fața lui Stoica, de la bara a doua.

Hermannstadt a mai avut un singur șut pe poartă în prima repriză, cel al lui Călin Popescu, fără probleme însă pentru Gorcea (22). Sibienii au forțat să intre în avantaj la vestiare, însă Petrescu a șutat în blocajul lui Balgiu (36), iar Daniel Paraschiv, lansat la limita offside-ului de Baba Alhassan, l-a driblat în exterior pe Gorcea, însă a trimis din unghi paralel cu linia porții (42).

Cea mai mare ratare a primei reprize a fost însă cea a clujenilor, cu un minut înainte de pauză. Ribeiro a primit de la medieșeanul Pîrvulescu și a țintit stâlpul din stânga lui Iliev, mingea fiind ușor deviată de Baba Alhassan, apoi Boiciuc a reluat peste transversală din marginea careului mic.

Călin Popescu a egalat bare

La un sfert de oră de la reluare, Tescan a trimis alături dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

Călin Popescu a egalat scorul șuturilor în bară, reluând cu capul, din centrarea lui Pantea (72). În același minut, Gorcea a fost surprins de șutul lui Opruț, respingând în față, iar câteva zeci de secunde mai târziu goalkeeper-ul lui ”U” a respins în corner, de sub transversală, șutul lui Bejan din marginea careului de 16 metri.

Clujenii au avut din nou emoții în penultimul minut, când Pantea l-a căutat în fața porții pe Hora, mingea a trecut de atacant, dar Gorcea a scăpat-o inexplicabil din brațe, însă Florin Ilie a îndepărtat pericolul.

FC HERMANNSTADT – UNIVERSITATEA CLUJ 0-0

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – Mino Sota, Alhassan (Buhăcianu 65′) – P. Petrescu (cpt.)(Balaure 83′), I. Năstăsie (Biceanu 46′), C. Popescu (Bucuroiu 90+3′) – D. Paraschiv (Hora 65′)
Rezerve neutilizate: Muțiu – Tomșa, Blejdea, Antoche
Antrenor: Marius Măldărășanu

Universitatea Cluj: Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, P. Pîrvulescu – Balgiu (I. Filip 74′), Romario Pires (cpt.) – Tescan (Haită 61′), Ribeiro (Ely Fernandes 46′), M. Ciobanu (Hofman 61′) – Boiciuc (Val. Alexandru 86′)
Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Dobrescu, Remacle, Vomir
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: Gaz Metan (Mediaș – Sibiu); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Mihăiță Necula (Bucureşti); Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); Observatori: Ioan Mureșan (Timişoara) și Vlad Căluşer (Voiniceni – Mureş).

Sibienii joacă în Ghencea, clujenii privesc vizita Concordiei

Cu 49 de puncte, FC Hermannstadt se află pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, direct promovabil, în timp ce ”U” Cluj, cu 48 de puncte e pe poziția a 3-a, de baraj de promovare. Lider este Petrolul, cu 54 de puncte, iar pe poziția a 4-a se află Steaua, cu 42 de puncte.

În etapa a 5-a a play-off-ului, ultima a turului, FC Hermannstadt joacă duminică, de la ora 17:30, la București, cu Steaua. ”U” Cluj are următorul meci luni, de la ora 17:30, acasă cu Concordia Chiajna (locul 5, 40 puncte).

Foto: Ovidiu Matiu (Mediafax Foto) și Valentin Macrea (Sport Pictures)

Ovidiu BOICA 12 Apr. 2022, 22:11 Liga 2
Pe aceeași temă