”U” Cluj, la cel mai bun start de Liga 2 de când joacă în acest campionat! Erik Lincar n-a fost prea încântat de evoluția de la Buzău: ”Bine că nu am luat gol. Am suferit, ne-am sacrificat”

Marius ANGHEL 08 Aug. 2021, 15:31 Liga 2
”U” Cluj, la cel mai bun start de Liga 2 de când joacă în acest campionat! Erik Lincar n-a fost prea încântat de evoluția de la Buzău: ”Bine că nu am luat gol. Am suferit, ne-am sacrificat”

”U” Cluj a început actualul sezon de Liga 2 cum nu a făcut-o în precedentele trei ediții în care a jucat la acest nivel și a ratat promovarea. Acum, cu Erik Lincar antrenor, are șase puncte din șase posibile, după ce în anii trecuți a debutat cu o victorie și o înfrângere sau invers, deci cu trei puncte din două meciuri.

După 3-0 acasă cu Poli Timișoara, în prima etapă, Universitatea Cluj s-a impus și în Crâng, 1-0 cu FC Buzău. ”U” e la egalitate perfectă cu Unirea Slobozia, la puncte și golaveraj, cu care împarte primele două poziții în clasamentul Ligii 2.

Erik Lincar, după jocul de la Buzău: ”Sunt mulțumit de prima repriză”

”Studenții” susținuți din peluză de o galerie formată din aproximativ 50 de persoane, inclusiv femei, au câștigat la Buzău grație golului marcat în prima repriză, în minutul 9, de Albert Voinea, chiar și fără un joc strălucit, bazat după reușita devreme în principal pe contraatac.

După joc, Erik Lincar s-a arătat mulțumit de evoluația elevilor săi doar de prima repriză, taxând-o pe cea din partea secundă.

”În ceea ce privește jocul de astăzi, sunt mulțumit de prima repriză, în care ne-am creat trei-patru situații de gol foarte mari. Păcat că nu le-am concretizat. Și cum este normal în fotbal, în a doua repriză le-am lăsat șansa, de fapt, și gazdelor să vină peste noi, poate nu cu acțiune foarte clare, dar multe faulturi, lovituri libere din lateral. Este bine că nu am luat gol din faze fixă, că au fost foarte multe. Până la urmă am suferit, ne-am sacrificat. Le mulțumim suporterilor care au venit la acest joc și îi așteptăm în număr cât mia mare la jocul de joi seară de pe Cluj Arena”, a spus Lincar la finalul partidei de la Buzău, la microfonul DigiSport.

Albert Voinea, principalul pericol al Universității Cluj

Cele ”trei-patru situații de gol foarte mari” din prima repriză despre care a vorbit Lincar au fost doar două. Prima a fost în minutul 1, când Voinea a avut un șut bun din circa 12 metri, după ce a pornit dintr-o poziție suspectă de offside, însă Stoian a respins în lateral, iar a doua a fost la ultima fază, în minutul 45+2, când, după o centrare din dreapta a lui Hofman, același Voinea a reluat din 4 metri, singur cu portarul, mult peste. Golul a picat în minutul 9, după o incursiune pe stânga a lui Blejdea, o centrare în fața porții și o reluare a lui Voinea din 4 metri, printre Lopez și Stoian.

”U” a mai avut două ocazii bunicele în partea secundă, după introducerea lui Haită (77) și Pîrvulescu (78), amândoi punându-l la încercare pe Stoian cu șuturi puternice, în minutele 77 și 78. Dican (49) a avut și el o minge trimisă bine pe poartă, însă Stoian a respins greu.

În schimb, Gloria s-a bazat în ofensivă în primul rând prin șuturile lui Cristian Ciobanu, fie din afara careului, fie din lovituri libere. Micle nu a avut emoții mari la Buzău.

Lincar spune că nu există garanție pentru obținerea performanței sportive

Întrebat dacă prezența sa pe banca tehnică a Universității Cluj reprezintă o garanție a succesului în lupta pentru promovare, Lincar a făcut o paralelă cu alți antrenori importanți care au activat în Liga 2 și care n-au reușit să-și îndeplinească obiectivul. Nu a dat nume, însă probabil a făcut referire la Leo Grozavu, Flavius Stoican, Costel Enache sau Cristian Pustai.

”În fotbal nu există garanții. Și am văzut antrenor mari care poate semnează cu echipe galonate, cu sume astronomice de transferuri și tot nu reușesc să facă performanță. Până la urmă, eu zic că garanțiile sunt rezultatele, dacă le obții. Ok, reușești să te clasezi undeva sus, mai avem încă 17 etape să ajungem în play-off, ceea ce e important pentru noi, să intră în acest play-off, după care începe războiul pentru promovare”, a spus Lincar, care cel mai aproape de o promovare în Liga 1 a fost pe când antrena la Turris Oltul Turnu Măgurele, în urmă cu două sezoane, când a ratat accederea în eșalonul de elită în ultimul minut al ultimului meci din play-off, într-un joc cu Rapid, în Giulești.

În rest, în cariera sa, Lincar a obținut doar promovări din Liga 3 în Liga 2, cu Callatis Mangalia, Damila Măciuca și Turris Oltul Turnu Măgurele, la aceasta din urmă având având cea mai mare performanță.

”U” Cluj, lider alături de Unirea Slobozia. Unirea Constanța, următorul adversar

”U” Cluj are șase puncte din două meciuri și golaveraj 4-0, cum are și Unirea Slobozia. Cele două echipe împart primele două locuri în clasament. FC Hermannstadt, Concordia Chiajna și Metaloglobus au și ele punctaj maxim, până în acest moment, însă au un golaveraj mai slab. 6 puncte mai poate avea și Steaua, dacă bate marți la Târgu Jiu pe Viitorul Pandurii.

În etapa a 3-a, ”U” Cluj joacă acasă cu Unirea Constanța, la data de 12 august, de la ora 21:30. Viitorul adversar, fostul Farul Constanța, a început sezonul cu două eșecuri, 0-2 în deplasare la Concordia și 0-2 acasă cu FC Hermannstadt.

Foto: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-1200-in-crang-19195053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-poli-iasi-concordia-chiajna-meciul-vedeta-al-diminetii-se-joaca-si-la-timisoara-slobozia-si-braila-19194801

Marius ANGHEL 08 Aug. 2021, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă