”U” Cluj a câștigat ușor cu Dunărea Călărași, dar Erik Lincar rămâne antrenorul exigent: ”Nu o să înțeleg niciodată.” Ce l-a nemulțumit pe ”principal”

Răzvan STÎNGĂ 13 Mar. 2022, 15:03 Liga 2

”Doar” 3-0 s-a terminat ultima partidă a sezonului regular din Liga 2, dintre ”U” Cluj și Dunărea Călărași. Ardelenii, mari favoriți înainte de startul confruntării, au avut o prestație care nu l-a mulțumit în totalitate pe antrenorul Erik Lincar, care a avut un mesaj clar de transmis la interviuri.

Lincar se aștepta la o mai multă implicare, la o mai mare dăruire, astfel încât jucătorii să rămână într-un ritm cât mai bun înainte de startul play-off-ului. Voia mai multă incisivitate în joc, mai multe goluri, dar și un ritm mai ridicat.

Erik Lincar: ”Nu o să înțeleg niciodată de ce nu avem plăcerea de a juca, de a da goluri, de a pasa”

E clar că un argument al evoluției Universității Cluj a fost și concentrarea, ”studenții” știind de la bun început că nu vor avea un meci greu cu una dintre cele mai slabe echipe din Liga 2. Erik Lincar e convins că problemele vor apărea în grupa pentru promovare, dacă evoluția va fi la nivelul celei de duminică, din duelul cu Dunărea Călărași.

  • Dragoș Tescan (min. 5), Valentin Alexandru (min. 29) și Albert Hofman (min. 75) au marcat pentru ”U” Cluj în succesul contra Dunării Călărași.

Mi-aș dori foarte mult ca pe viitor jucătorii să trateze mult mai serios meciurile, pentru că dacă întâlneam un adversar mai puternic, la felul în care ne-am comportat astăzi, cred că era un pic cam complicat să câștigăm. De aceea, nu o să înțeleg niciodată de ce nu avem plăcerea de a juca, de a da goluri, de a pasa.

Foarte lenți, foarte greoi, nu am arătat ca echipa din primele două etape din acest an. Pot să înțeleg această situație, dar următoarele meciuri, 10 la număr, vor fi pe viață și pe moarte pentru toate echipele din play-off”, a spus Erik Lincar.

  • U” Cluj, cu Dunărea Călărași: Gorcea (Aur. Păun 84′) – M. Ciobanu, Gugu (cpt.), D. Ispas, P. Pîrvulescu – Remacle (Romario Pires 46′), I. Filip – Tescan (Hofman 66′), Haită (Ribeiro 66′), Ely Fernandes – Val. Alexandru (Boiciuc 76′).
    Rezerve neutilizate: – Alarcon, Fl. Ilie, Vomir, Romeo.

Erik Lincar: ”Sunt optimist, așa am fost de la începutul anului, de la începutul sezonului”

”Principalul” Universității Cluj e convins că ultimele 10 meciuri din Liga 2, din play-off, vor capacita jucătorii săi așa cum trebuie, iar relaxarea nu va mai apărea. A transmis un mesaj și pentru suporteri, pe care îi vrea aproape cel puțin în duelurile de pe Cluj Arena.

Așa cum am spus și la meciul de la Mediaș, am simțit aportul galeriei, au fost foarte mulți oameni. E adevărat că era un derby pentru locul 2, dar sper să vină într-un număr cât mai mare în cele cinci etape pe care le vom juca acasă. Să ne susțină și să fie alături de noi pentru că jucătorii au nevoie de ei.

Sunt optimist, așa am fost de la începutul anului, de la începutul sezonului, când multă lume își punea un milion de semne de întrebare. Până la urmă primul obiectiv l-am îndeplinit. Eu am și zis că, în principiu, era important să facem 35-36 de puncte, dar am reușit să avem un plus șapte, care ne oferă poziția a doua și speranțe pentru promovare”, a mai precizat Erik Lincar.

”U” Cluj începe play-off-ul de pe locul 2

E important de precizat că ”U” Cluj nu a primit gol în 2022, în cele trei partide jucate, în ultimele runde din sezonul regular. Înainte de succesul cu Dunărea Călărași, a mai trecut de Concordia Chiajna, cu scorul de 4-0, și de FC Hermannstadt, cu scorul de 2-0.

”U” Cluj va începe play-off-ul de pe locul 2, cu 42 de puncte, la șapte de liderul Petrolul. Următoarele echipe din play-off sunt FC Hermannstadt, 41 de puncte, Steaua, 37 de puncte, Concordia Chiajna, 36 de puncte, și Unirea Slobozia, 33 de puncte.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Universitatea Cluj

Răzvan STÎNGĂ 13 Mar. 2022, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă