Turris Oltul a făcut egal cu ”cea mai bună echipă din play-off”, dar Erik Lincar vrea mai mult: ”Mai avem două meciuri, îmi doresc cel puțin patru puncte.” Antrenorul, atac subtil la Petrolul și Rapid: ”Nu au reușit să își apropie promovarea nici acum și nici în sezonul regulat”

Răzvan STÎNGĂ 21 Jul. 2020, 23:55 Liga 2

Turris Oltul a disputat marți, pe teren propriu, al treilea meci din play-off-ul Ligii 2. Echipa din Turnu Măgurele a obținut încă un punct în încercarea de a promoarea la finalul campionatului, după un 0-0 cu Petrolul. Rezultatul este unul care îl mulțumește pe antrenorul Erik Lincar, ținând cont de faptul că ploieștenii erau considerați de el ca formând cea mai solidă echipă din acest turneu.

Erik Lincar: ”Petrolul, după minutul 60 ne-a pus foarte multe probleme”

Lincar a remarcat jocul bun făcut de jucătorii săi, în special pe faza de atac, dar a recunoscut că au fost și momente în care Petrolul a avut controlul partidei. Șansele adversarilor au venit după minutul 60, pe când fotbaliștii lui Turris Oltul au ieșit în evidență prin fazele de contraatac.

”Spusesem și înainte de joc că întâlnim, din punctul meu de vedere, cea mai bună echipă din aceste șase formații. O echipă cu jucători foarte experimentați, tehnici, cu talie, foarte periculoși la fazele fixe. Cu o tranziție foarte bună. Azi, orice rezultat era posibil. Eu zic că a fost un joc destul de deschis, în care poate multă lume se aștepta să ne închidem, dar nu este stilul meu de a antena. În prima repriză am avut câteva acțiuni bune și câteva situații de a marca.

Petrolul, după minutul 60 ne-a pus foarte multe probleme. A făcut și câteva schimbări bune. Noi am avut câteva contraatacuri, dar nu am fost lucizi și nu am obținut victoria. Prin acest rezultat, toate echipele care se bat pentru locul 2 mai au șanse. Sunt emoții în privința locului 2. A fost azi o mică surpriză în Regie, unde Argeșul a câștigat. Vineri, dacă va câștiga poate să treacă pe această poziție. Fiecare meci e foarte încins, echipele sunt apropiate valoric și se poate întâmpla orice”, a declarat Erik Lincar la microfonul DigiSport.

Erik Lincar vrea să termine play-off-ul fără înfrângere: ”Mai avem două meciuri să obținem cel puțin patru puncte”

În ceea ce privește evoluția echipei sale în play-off, Lincar a declarat că se aștepta la mai mult. Ar fi vrut ca după primele trei meciuri să strângă cel puțin șapte puncte. În realitate, formația din Turnu Măgurele a strâns doar cinci. Următorul obiectiv este să scoată o victorie și un egal în ultimele două etape.

”Să fiu sincer, când am venit la Turris în iarnă, îmi făceam planul ca în următoarele trei meciuri să fac șapte puncte. Ceea ce am realizat, dar ideea e că acum ne-am propus același lucru, doar că de această dată nu ne-am atins obiectivul. Suntem cu un deficit de două puncte și mai avem două meciuri să obținem cel puțin patru puncte”, a mai scos în evidență antrenorul echipei Turris Oltul.

Defensiva echipei Turris Oltul s-a descurcat bine în fața petroliștilor. În atac, teleormănenii n-au avut nicio mare ocazie de gol în meciul de pe teren propriu. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Lincar nu le menajează pe Petrolul și Rapid: ”Nu au reușit să își apropie promovarea nici acum și nici pe parcursul sezonului regulat”

Referitor la cele mai puternice adversare din play-off pe hârtie, Petrolul și Rapid, Erik Lincar a precizat că nu se aștepta să facă atâția pași greșiți. Chiar dacă mulți se grăbesc să afirme că Liga 1 are nevoie de echipe de tradiție, Lincar nu este de aceeași părere și crede că formațiile care vor să promoveze trebuie să demonstreze pe teren că își doresc asta.

”Nu e vina noastră, nu e vina celor de la Pitești, de la Mioveni, de la UTA. Au pornit ca favorite (n.r. – Petrolul și Rapid), dar nu au reușit să își apropie promovarea nici acum și nici pe parcursul sezonului regulat. Acum nu au reușit să câștige, iar eu mi-aș dori să apreciem și echipele din Liga 1, precum Clinceni. Toată lumea a râs de ei pentru că sunt retrogradați. Uitați că fac băieții lucruri bune acolo. La Liga 1 nu trebuie să fie doar echipe cu suporteri. Trebuie să ai jucători cu calitate și să-și câștige promovarea pe teren. E adevărat, cele două echipe au suporteri de Champions League, dar trebuie să își obțină promovarea pe teren, a încheiat Erik Lincar.

Silviu Pană și Florian Haită n-au produs haos în jocul Petrolul, așa cum o făceau nu cu mult timp în urmă cu UTA, la Arad, unde Turris Oltul se impunea cu 4-3. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Turris Oltul, pe locul 2 după disputarea a trei etape 

Turris Oltul a ajuns, în urma egalului cu Petrolul, la cinci puncte obținute în play-off, după disputarea a trei etape. Are în total 25 de puncte și se află la patru lungimi în spatele liderului UTA, pe care l-a învins la Arad. Campionii FC Argeș (23 puncte, două meciuri), Petrolul (22 puncte, trei meciuri), Rapid (21 puncte, trei meciuri) și CS Mioveni (21 puncte, două meciuri) urmează echipa lui Lincar în play-off-ul Ligii 2.

Turris Oltul mai are un meci acasă, cu CS Mioveni, și unul în deplasare, cu Rapid, până își termină etapele din play-off.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-ironic-fata-de-propunerea-ca-nimeni-sa-nu-retrogradeze-din-liga-1-si-patru-echipe-sa-promoveze-din-liga-2-campionatul-din-romania-ar-fi-cel-mai-fericit-din-lume-costel-19140286

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-la-turnu-magurele-pentru-lupi-sau-adio-promovare-turris-oltul-petrolul-de-la-ora-2100-19140086

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-e-sincer-in-privinta-promovarii-dupa-remiza-petrolului-cu-turris-oltul-ne-am-complicat-groaznic-situatia-reluam-calculele-vedem-ce-am-putea-face-19140310

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-au-saturat-de-remize-si-meciuri-fara-goluri-in-play-off-rapid-campionii-fc-arges-de-la-ora-1830-in-regie-19140060

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pitestiul-ajunge-la-15-meciuri-fara-infrangere-dupa-succesul-cu-rapid-iar-ionut-badea-transmite-un-mesaj-clar-contestatarilor-avem-un-cuvant-de-spus-argesul-nu-e-cu-nimic-mai-prejos-decat-19140192

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-considera-rapidul-iesit-din-cursa-promovarii-dupa-esecul-cu-argesul-in-proportie-foarte-mare-clar-am-ratat-obiectivul-e-un-an-pierdut-ce-a-spus-despre-ramanere-19140189

Răzvan STÎNGĂ 21 Jul. 2020, 23:55 Liga 2
Pe aceeași temă