Tulcea are datorii de 8 miliarde de lei

04 Dec. 2008, 18:44 Liga 2
Tulcea are datorii de 8 miliarde de lei

Ieri, la stadionul Delta, președintele clubului de fotbal cu același nume, Petre Marinescu a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre lotul de jucători care va suferi unele modificări, despre rezultatele turului care plasează echipa tulceană pe locul patru la jumătatea campionatului și, spre final, despre problemele financiare cu care se confruntă clubul între tur și retur.

 

În legătură cu situația financiară a clubului, departe de a fi roză cum ar fi trebuit să fie pentru o echipă din „careul de ași”, președintele Petre Marinescu a declarat:

„Bugetul preestimat pentru anul 2009 se ridică la 5 milioane de lei, buget ce garantează clasarea în prima jumătate a clasamentului pentru echipa Delta Tulcea atât la finalul acestui campionat cât și la finalul turului în sezonul următor. Nu se pune problema promovării în Liga I la finalul acestui sezon și afirm acest lucru în condițiile în care licențierea clubului trebuie finalizată pentru Liga a doua mai întâi. Despre licențierea ca echipă de Liga I nici nu se poate pune problema în următoarele șase luni. Pe de altă parte, dacă se vrea promovarea, eu cred că mai devreme de 2011 sau 2012 nici nu e posibil chiar dacă se dorește acest lucru prin toate mijloacele.”

 

Până la aprobarea unui nou buget, Delta Tulcea are de plătit circa 1,3 miliarde unor cluburi de la care a luat jucători, circa 3 miliarde contractele jucătorilor, peste 3 miliarde taxe și impozite, la care se adaugă salarii pentru personalul clubului neplătit de trei luni, două prime de joc restante pentru victoriile cu Giurgiu și Ploiești plus cazarea, masa și transportul de la meciul de la Buftea.

 

Un total sumar de vreo 8 miliarde din care jumătate din sumă dacă nu se achită până pe 15 decembrie, Delta poate rămâne fără jucători și sancționată de FRF cu neprogramarea în prima etapă din retur.

Apoi Marinescu s-a referit la situația jucătorilor. „Avem un nucleu de jucători valoroși la Tulcea, valoroși pentru nivelul Ligii a doua, însă avem și jucători care după jumătate de campionat nu au confirmat și ne vom despărți de ei. Boghițoi, Prodan sau Caluda sunt jucători cu care Delta Tulcea nu va mai aborda returul iar Nanu, Pantelie, Larie, Mățel și Lăzărescu vor începe anul 2009 în pregătire la Farul Constanța pentru că potrivit acordului de împrumut clubul constănțean îi poate rechema oricând și iată, în ianuarie îi cheamă la pregătire. Lotul vrem să îl completăm cu câțiva jucători și la Tulcea avem deja câțiva jucători în probe cum ar fi Mazzoli, un atacant camerunez de 21 de ani, Muller, un mijlocaș francez de 21 de ani care a mai jucat la Național, care a mai jucat în Franța, Deugue, un mijlocaș de 21 de ani din Guadelupa care a mai jucat în Germania, Gabor, un junior de 18 ani care a mai jucat la FC Bihor, iar de la echipa juniori am promovat trei copii, pe Achimov, Mihailov și Nițor, care sper să crească pe lângă echipa mare”, a declarat Petre Marinescu.

 

Legat de rezultatele din tur, președintele Marinescu este de părere că s-au pierdut cel puțin cinci-șase puncte în cele 15 meciuri disputate, puncte care ar fi plasat Delta Tulcea pe un loc de promovare.

 

ANALIZĂ‚ liga2.ro

articol scris de Irinel Călin

04 Dec. 2008, 18:44 Liga 2
Pe aceeași temă