Trei demisii la Galați după gafa din meciul cu Delta!

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Mar. 2013, 17:10 Actualizat: 20 Mar. 2013, 17:11 Liga 2
Trei demisii la Galați  după gafa din meciul cu Delta!

Antrenorul principal Vali Stan, unul dintre secunzii săi, Daniel Florea, și organizatorul de competiții George Seferi și-au dat demisia miercuri, gest prin care își asumă vina pentru schimbarea neregulamentară de la partida cu Delta Tulcea, disputată sâmbătă la Galați (pe teren, scor 1-2).

Cornel Șfaițer, președintele FC Botoșani și reprezentantul echipelor din Liga a II-a în CEx, a declarat astăzi că așteaptă ca președintele Auraș Brașoveanu să ia măsuri împotriva celor care au greșit în meciul cu Delta Tulcea. „Nici la Liga a III-a nu am mai auzit de astfel de greșeli. Aștept și eu să văd dacă într-adevăr cei care au greșit de la Galați vor plăti”, spune Șfaițer și iată că în aceeași după amiază a și primit răspuns la cele afirmate de el.

Vă reamintim că în minutul 83 al partidei amintite mai sus a fost introdus în joc Paul Șomodean, în locul lui Alexandru Chebac (născut în 1992), schimbare în urma căreia cei de la Dunărea au rămas în teren cu o echipă care nu mai avea în componență minim doi jucători sub 21 de ani, așa cum îi obligă Regulamentul de Organizare și Funcționare a Activității Fotbalistică (ROAF) prin articolul 46, punctul 11. Astfel, conform punctului 14 din același articol 46 al ROAF, urmează ca cei din federație să decidă pierderea meciului de către Dunărea prin forfait, cu 0-3.

Oaspeții au marcat golul victoriei în prelungiri, existând destule persoane care au suspectat că schimbarea greșită a fost făcută cu intenție și că acel gol din minutul 90+2 a fost întâmplător.

Antrenor principal Vali Stan a explicat că a demisionat tocmai pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra jucătorilor și clubului: „Mi-am asumat greșeala, în urma demisiei cred că acum este clar pentru toată lumea că nu a fost decât o simplă greșeală. Era anormal ca din vina noastră să fie afectată imaginea jucătorilor și a clubului. Îmi asum responsabilitatea, cine greșește, plătește”.

Auraș Brașoveanu, președintele FCM Dunărea, i-a felicitat pe cei trei demisionari „pentru un gest prin care arată că sunt oameni de mare caracter” și a spus că noul antrenor principal va fi desemnat la începutul săptămânii viitoare, deocamdată urmând să se ocupe personal de pregătirea echipei alături de Iulian Apostol, care în paralel cu activitatea de jucător era și secund al lui Vali Stan.

Astfel, la următorul meci de campionat, cel de sâmbătă cu FC Botoșani, în deplasare, echipa va fi condusă de pe bancă de Auraș Brașoveanu.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Mar. 2013, 17:10 Actualizat: 20 Mar. 2013, 17:11 Liga 2
Pe aceeași temă