„Trebuie să fim mulțumiți de ceea ce am realizat până acum”. Foresta vrea să reînceapă cu Brăila seria victoriilor

Marius ANGHEL 23 Sep. 2016, 12:33 Liga 2

Antrenorul Cristian Popovici a venit însoțit de jucătorii Cornel Căinari și Lucian Dumitriu la conferința de presă săptămânală organizată de clubul Foresta. Primul subiect de discuție a fost legat de meciul de la Clinceni, disputat la mijlocul săptămânii, și care a avut o desfășurare dramatică pentru suceveni, ținând cont că au condus cu 3-1 până spre final și au scăpat totuși victoria printre degete, în urma a două goluri încasate în minutele 89 și 90+2.

„Vă dați seama că există o undă de tristețe în cadrul lotului, pentru că în mod normal trebuia să cucerim toate cele trei puncte. Păcat, pentru că am controlat jocul și am ratat două ocazii uriașe în repriza secundă, când puteam să tranșăm definitiv soarta disputei. Nu am reușit să închidem jocul când ar fi trebuit și ați văzut ce s-a întâmplat pe final… Supărător este faptul că la golul egalării marcat de cei de la Academica a fost ofsaid clar, așa că nu greșim dacă afirmăm că am fost deposedați de două puncte. Totuși, e bine să nu uităm că în precedenta deplasare, de la Râmnicu Vâlcea, noi am fost cei care au beneficiat de șansă în anumite momente ale jocului, așa că putem să considerăm că în acest caz a funcționat o așa-zisă lege a compensației. Important este că echipa joacă, am reușit să aducem 10 puncte din ultimele patru deplasări. Cred că suntem pe drumul cel bun și trebuie să fim mulțumiți de ceea ce am realizat până acum”, a declarat antrenorul Cristian Popovici.

VEZI un material VIDEO cu declarațiile de la conferința de presă

Căinari și Dumitriu sunt în formă maximă înaintea disputei cu Brăila

Autor a două goluri în partida de la Clinceni, mijlocașul Cornel Căinari a fost poate cel mai bun fotbalist al Forestei în disputa cu Academica. „Mă bucur că am reușit să înscriu, însă, din păcate, nu a fost suficient pentru a obține victoria. Am irosit ocazii importante, am avut jocul în mână, iar fotbalul te pedepsește atunci când te aștepți mai puțin”, a declarat Căinari.

O partidă bună și-a trecut în cont și Lucian Dumitriu, care a ajuns la trei reușite în ultimele două meciuri disputate, golul din partida cu Academica Clinceni fiind marcat chiar în ziua în care a împlinit 24 de ani. „Sper ca evoluțiile mele să continue pe aceeași linie, pentru că doar așa voi putea să-mi păstrez locul de titular”, a precizat fotbalistul ajuns pe Areni în această vară, de la SC Bacău.

Sucevenii se bazează pe suportul publicului

Chiar dacă au rămas unele regrete după partida de la Clinceni, sucevenii sunt conștienți că trebuie să uite cât mai repede acel meci și să se concentreze asupra duelului de sâmbătă, de pe Areni, cu Dacia Unirea Brăila. „Vom întâlni un adversar puternic, echipa pregătită de Alin Pânzaru fiind una dintre cele 10 formații din serie care pot obține rezultate bune în fața oricărui oponent. În mod sigur, Brăila va veni să câștige. Este o echipă bună, care anul trecut a terminat campionatul pe locul 3, iar în intersezon s-a întărit cu foștii băcăuani Neagu și Adăscăliței. Sper că vom reuși să ne impunem, iar suporterii să vină din nou în număr mare la stadion și să ne împingă de la spate, pentru că suportul lor este foarte important pentru noi. Sper să reușim să trecem cu bine peste acest meci, în condițiile în care în ultimele 10 zile am parcurs peste 2.700 de kilometri și am stat mai mult prin autocar. Cum e și normal, s-a instalat o anumită stare de oboseală, dar nu ne plângem, vom fi pregătiți să dăm totul pe teren la ora partidei”, a mărturisit Cristi Popovici.

Tot referitor la confruntarea cu Dacia Unirea Brăila, Cornel Căinari a dezvăluit că își dorește să repete și sâmbătă, în fața publicului sucevean, prestația apreciată din partida de la Clinceni. „Îmi propun să joc bine, însă cel mai important este ca echipa să câștige. Sper să fi tras cu toții învățămintele de rigoare după meciul cu Academica. Trebuie să fim foarte atenți, pentru că Brăila este o echipă solidă, cu un lot omogen, care are în componență jucători cu experiență. Sunt sigur că vor veni la Suceava dornici de revanșă după eșecul înregistrat pe teren propriu în runda precedentă, împotriva celor de la CSM Râmnicu Vâlcea. Noi însă vom evolua pe teren propriu, în fața fanilor noștri, și trebuie să profităm de acest avantaj”, a precizat Căinari.

„Sunt bucuros că am dat două goluri la Vâlcea, unul la Clinceni și sper să o țin tot așa. Îmi pare rău că golul de miercuri nu a fost de ajuns să luăm toate cele trei puncte. Sper să ne luam revanșa sâmbătă și să câștigăm în fața Brăilei”, a mai spus și Dumitriu.

Partida Foresta Suceava – Dacia Unirea Brăila din etapa a 9-a a ligii secunde va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 11:00, pe stadionul Areni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Video și foto: Monitorul de Suceava
 

Marius ANGHEL 23 Sep. 2016, 12:33 Liga 2
Pe aceeași temă