Transferul la Concordia Chiajna i-a salvat cariera. Thomas Chesneau: ”M-am întrebat dacă mai crede cineva în mine. Am vrut să mă las.” Acum și-a revenit și vrea cetățenia română

Andrei PASCU 30 Oct. 2020, 20:21 Liga 2
Transferul la Concordia Chiajna i-a salvat cariera. Thomas Chesneau: ”M-am întrebat dacă mai crede cineva în mine. Am vrut să mă las.” Acum și-a revenit și vrea cetățenia română

Thomas Chesneau (21 de ani) a ajuns în această toamnă în România, în Liga 2, la Concordia Chiajna.

Portarul francez a oferit recent un interviu în presa din țara natală, pentru Le Parisien, în care a vorbit despre primul contact cu România, dar și cum s-a acomodat, ținând cont de faptul că a crescut la una dintre cele mai mari academii din Europa, la PSG.

Thomas Chesneau: ”M-am gândit chiar să mă las de fotbal” 

Chesneau este mulțumit de șansa care i s-a oferit, mai ales că ultima perioadă de la gruparea pariziană nu a fost cea mai plăcută, după cum a precizat. Fusese înștiințat inițial că i se va oferi prelungirea contractuală, dar în cele din urmă a fost anunțat că înțelegerea verbală nu mai intră în vigoare.

”Mă aflam la hotel cu prima echipă, chiar înaintea ultimei runde din Ligue 1, iar Maxwell (n.r – ambasador al PSG-ului) și Antero Henrique (n.r – directorul sportiv al PSG-ului) au venit să vorbim. Trebuia să semnez contractul, dar totul s-a blocat în ultimul moment. Mi-au spus că s-au răzgândit și au decis să aducă alt portar, pe Bulka. A fost alegerea lor, dar m-a afectat destul de mult. Eram la finalul sezonului și nu puteam face nimic, pentru că toți erau în vacanță, nu mai aveam nimic.

Am trecut prin momente foarte dificile. Am început să îmi pun întrebări dacă va mai crede cineva în mine. M-am gândit chiar să mă las de fotbal, dacă nu găseam nimic în vară. Din fericire, m-au ajutat părinții, prietena și agentul. Sunt foarte fericit că am luat-o de jos, așa pot să arăt de ce sunt în stare”, a spus portarul pentru Le Parisien.

Thomas Chesneau vrea cetățenia română 

Potrivit jurnaliștilor francezi, acum Thomas Chesneau face toate demersurile pentru obținerea cetățeniei române. A început să ia cursuri de limba română, pentru a bifa toate procedurile în acest sens. Ar avea în plan să joace chiar pentru naționala țării noastre.

”Chesneau a început să învețe limba română și vrea să facă toate demersurile pentru obținerea cetățeniei. Teoretic, el va putea să joace pentru naționala României, pentru că singura lui convocare la naționala Franței a fost la echipa sub 16 ani, acum șase ani”, notează Le Parisien.

Thomas Chesneau nu are foarte multă experiență la nivel profesionist, pentru că înainte să sosească în România a evoluat doar pentru echipa a doua a PSG-ului. De când a semnat cu Concordia Chiajna, portarul francez a prins două meciuri, în campionat, cu CS Mioveni (0-1) și Universitatea Cluj (1-1).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/focar-de-covid-19-la-csm-resita-meciul-cu-concordia-chiajna-a-fost-amanat-si-deja-reprogramat-19155178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/varianta-noua-pentru-banca-rapidului-florin-bratu-este-dorit-la-echipa-din-giulesti-care-e-situatia-sa-cu-concordia-chiajna-exclusiv-19154989

 

 

Andrei PASCU 30 Oct. 2020, 20:21 Liga 2
Pe aceeași temă