Todea speră ca UTA să-ți mențină trendul ascendent și după meciul cu Brăila. „În deplasare întâmpină probleme, iar terenul propriu ne este un adevărat aliat”

Marius ANGHEL 19 Aug. 2016, 15:02 Liga 2
Todea speră ca UTA să-ți mențină trendul ascendent și după meciul cu Brăila.**

UTA Bătrâna Doamnă se află în fața celui de-al treilea „val” al stagiunii în liga secundă. Sâmbătă, la ora 15:00, arădenii o găzduiesc pe Dacia Unirea Brăila, una dintre cele trei formații cu punctaj maxim după două runde și cel mai bun golaveraj din campionat.

Tocmai de aceea, dar și pentru că formația de pe Dunăre a ratat la mustață prezența la barajul pentru promovare în locul Călărașiului, Cristian Todea afirmă cu toată convingerea: „Întâlnim cea mai bună echipă din cele trei întâlnite până acum. Sunt pe primul loc, însă, sperăm noi, doar până sâmbătă.  Brăila formează o echipă omogenă, pe care am urmărit-o în câteva imagini, dar sperăm să ne mai sosească și altele, până la ora meciului de sâmbătă. Marchează mult, sunt puternici pe teren propriu, însă în deplasare întâmpină probleme. Și noi suntem omogeni, iar terenul propriu ne este un adevărat aliat. Ne dorim să legăm victoriile, suntem pe un trend ascendent și vrem să rămânem tot așa”.

„Alb-roșii” nu-i vor avea la dispoziție pe Mara și Adi Petre, ambii suspendați, dar și pe Polgar (accidentat). Amir Jorza s-a lovit la gleznă, dar antrenorii arădeni încearcă să-l recupereze până sâmbătă.

Todea îl promovează pe David după meciul de la Suceava, dar a pus ochii și pe jucători de la UTA II

Cu Polgar încă pe margine pentru cel puțin șase – șapte săptămâni, echipa fanion a Aradului avea nevoie de un fundaș de bandă dreapta. Juniorii Costin și Covaci au mai degrabă improvizații, așa că în schemă a apărut Alexandru David.

Brașoveanul care a făcut toată pregătirea la Râmnicu Vâlcea a debutat runda trecută, în victoria arădenilor (2-0) la Suceava, iar prestația lui a fost pe placul staff-ului tehnic utist. „S-a integrat bine, l-am văzut și-l vedem foarte concentrat atât la jocuri, cât și la antrenamente. Are foame de fotbal, e foarte concentrat, rămânem cu o bandă dreaptă puternică cu el și Strătilă. Ne lipsește și Norbi (n.a. Polgar), el a fost mai mereu titular și integralist până la accidentare, când va reveni va fi o concurență frumoasă între el și David. Până atunci, rămâne să-l vedem pe David și la un meci acasă. În deplasarea de la Suceava nu s-a aventurat prea mult, nu a avut un aport ofensiv prea mare, dar a fost și primul său meci oficial la UTA…”, a menționat Cristian Todea.

„Dulăul” a urmărit, miercuri, de pe margine și cele două amicale pe care juniorii Elite și UTA II le-au disputat împotriva formaților similare ale lui ACS Poli. „Chiar mi-au plăcut câțiva jucători. Vreo trei-patru rămân în vederile noastre, sub observație, iar dacă se pregătesc și joacă bine acolo au toate șansele să facă pasul mai sus. Dar, nu trebuie să uităm că avem un lot bun, de calitate, la prima echipă, concurența va fi mare”, a adăugat Todea.

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 19 Aug. 2016, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă