Todea, despre următorul adversar al UTA-ei. „Omogenitatea și contraatacul sunt armele lor principale”

Marius ANGHEL 23 Sep. 2016, 12:05 Liga 2

UTA Bătrâna Doamnă găzduiește, sâmbătă, de la ora 11:00, echipa ce împarte în două clasamentul ligii secunde. Nou-promovata CS Afumați a acumulat 11 puncte, dar a fost foarte aproape de încă două în intermediara cu Tărlungeniul, fiind egalată în prelungiri.

Formația „galben-albastră” este una dintre cele șapte care activează în județul Ilfov sau Capitală, alături de Balotești, Berceni, Clinceni, Juventus… Reșița și Tărlungeni. „În afară de cei de la Juventus, care și-au făcut echipă bună și, din câte văd, trage la primele locuri, restul formațiilor de lângă București probabil adună tot felul de jucători care sunt la primul an de Liga a 2-a și doresc să demonstreze că pot face față aici, cu posibilitatea de a avansa la echipe cu pretenții, sau, cine știe, chiar mai sus. Majoritatea reprezintă o necunoscută pentru noi, cum și antrenorii lor nu ne spun multe. Dar, până la urmă, nu contează numele lor, ci ca ei să antreneze ceea ce trebuie, să comunice cu jucătorii, să țină unit vestiarul. Sunt destule exemple de fotbaliști cu nume care nu au ajuns și antrenori buni și invers. Chiar eu mi-am dat seama de când fac școala că meseria de fotbalist nu prea are multe în comun cu cea de antrenor”, a explicat Cristian Todea la conferința de presă de dinaintea jocului cu CS Afumați.

Vorbind mai aplicat la adresa formației lui Vasile Neagu, antrenorul secund al „Bătrânei Doamne a adăugat: „CS Afumați e o echipă omogenă, ultimele două etape jucându-le cu același unsprezece. Am observat, pe puținele imagini pe care le-am văzut, că le place contraatacul, așa că noi de asta trebuie să ne ferim. E arma lor numărul unu, trebuie să fim atenți și să-i oprim, sau să nu le dăm asemenea șanse. E clar, Verdeș e cel mai periculos om al lor. Noi, venim după două victorii, trebuie să știm să gestionăm acest al treilea meci. Am avut o săptămână bună până acum, o deplasare mai scurtă, ei vin de departe la Arad, au și jucat miercuri, iar noi marți, așa că trebuie să profităm de aceste avantaje”.

Despre ilfoveni mai trebuie spus că sunt deținătorii celui de-al doilea scor al campionatului, 16-0 cu Șoimii Pâncota, în runda inaugurală a Ligii a 2-a. Ulterior, „alb-negrii” au pierdut cu 18-0 în fața viceliderului, Juventus.

Todea explică jocul mai slab al UTA-ei în prima parte a meciului de la Sânmartin

Todea a oferit și o explicație pentru prestația nereușită a utiștilor în primele 45 de minute ale confruntării cu Luceafărul de la Sânmartin. Ca și joc, „Bătrâna Doamnă” nu a rupt gura târgului în intermediara de la mijlocul acestei săptămâni. Cel puțin în prima repriză, arădenii nu au avut nicio ocazie importantă de poartă, au construit greoi, gazdele având o posesie a balonului net superioară. „Într-adevăr, adversarul ne-a dominat în special datorită superiorității numerice de la mijlocul terenului. Au avut mai mult posesia mingii, dar nu au fost cu adevărat periculoși, fiindcă au evoluat cu un singur atacant de careu, care era destul de izolat. Am pus lucrurile în ordine după pauză și asta e cel mai important. Dar, într-adevăr, acasă suntem mai puternici, mai buni și vrem sî dovedim asta și sâmbătă”, a menționat antrenorul secund al „alb-roșiilor”.

Dacă Luceafărul a demonstrat destule carențe în joc și a cedat toate punctele din disputa cu arădenii, baza lor sportivă și în special calitatea gazonului e foarte bună. „Da, am observat și noi că suprafața terenului a fost excelentă și vorbim despre o comună lângă Oradea. În orașele mari nu prea găsești așa ceva, iar asta e valabil și pentru Arad. E destul de trist ceea ce se întâmplă. Când am jucat ultima oară pe terenul UTA, în 2008, îmi amintesc că terenul deja se cam stricase, iar lucrurile nu s-au îmbunătățit de atunci încoace. Poate chiar s-au înrăutățit. Sperăm să se rezolve această problemă a calității gazoanelor în Arad și asta nu neapărat pentru noi, ci pentru generațiile tinere, care trebuie să aibă plăcerea să vină la antrenamente”, a mai punctat Todea.

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 23 Sep. 2016, 12:05 Liga 2
Pe aceeași temă