Toate cluburile din play-off-ul Ligii 2 au obținut licența de Liga 1. Farul și Petrolul sunt singurele din play-out care ar fi avut drept de joc în prima ligă. Și-a dorit ”U” Cluj promovarea?

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 31 May. 2021, 21:43 Liga 2
Toate cluburile din play-off-ul Ligii 2 au obținut licența de Liga 1. Farul și Petrolul sunt singurele din play-out care ar fi avut drept de joc în prima ligă. Și-a dorit ”U” Cluj promovarea?

Federația Română de Fotbal a anunțat, luni, 31 mai 2021, cluburile care au solicitat și obținut licență pentru participarea în sezonul 2021-2022 de Liga 1.

Toate echipele care au evoluat în primul eșalon în ediția recent încheiată au obținut licența. Din Liga 2, opt cluburi au obținut licența de Liga 1, cele șase care au și evoluat în play-off-ul de promovare, cât și Farul Constanța și Petrolul Ploiești, care au jucat în play-out.

”FC U” Craiova și Rapid pot juca în Liga 1, CS Mioveni și Dunărea Călărași au obținut și ele licența, însă trebuie să câștige barajul

Din Liga 2 au promovat direct în Liga 1 echipele ”FC U” Craiova și Rapid, și vor putea evolua în acest campionat după ce au obținut licența.

La baraj de promovare s-au calificat CS Mioveni și Dunărea Călărași, care, la rândul lor, au primit licența de Liga 1, însă trebuie să treacă de FC Hermannstadt, respectiv FC Voluntari pentru a și obține sportiv dreptul de a evolua în prima ligă. În manșa tur, argeșenii au obținut o remiză pe teren propriu cu sibienii, scor 0-0, iar călărășenii au pierdut acasă cu ilfovenii, scor 1-2.

Și FK Csikszereda și ASU Poli Timișoara au obținut licența de Liga 1, însă nu au reușit să promoveze sau să meargă la baraj din play-off.

CS Mioveni și Dunărea Călărași au licență de Liga 1, însă trebuie să câștige barajul de promovare pentru a evolua în prima ligă în ediția 2021/2022. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Farul și Petrolul, singurele echipe din play-out-ul Ligii 2 care au obținut licență de Liga 1. Lipsesc ”U” Cluj, Metaloglobus și Viitorul Pandurii

În schimb, dintre celelalte echipe din Liga 2, care au ratat accederea în play-off și au evoluat în play-out, licență de Liga 1 au obținut doar Farul și Petrolul.

Cluburi care au luptat până în ultima etapă a sezonului regular pentru accederea în play-off, deci pentru a putea promova în Liga 1, însă care nu se află pe lista celor care au primit licența se numără Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Metaloglobus Bucureşti și Universitatea Cluj.

Surprinde în special lipsa clubului ”U” Cluj, care dacă ar fi obținut accederea în play-off și mai apoi promovarea, nu ar fi avut drept de joc în Liga 1, fiindcă nu ar fi avut licența. În aceeași situație ar fi fost și Viitorul Pandurii și Metaloglobus, alte echipe care s-au bătut cu pumnul în piept că vor în play-off și Liga 1.

Denotă, astfel, gândul real al acestor echipe de a promova în Liga 1.

Dosarul de obținere a licenței pentru Liga 1 s-a depus înainte de finalul sezonului regular al Ligii 2.

  • Cluburile din Liga 1 care au obținut licența pentru ediția 2021/2022: FCSB, FC Botoșani, U Craiova, Campionii FC Argeș, Chindia Târgoviște, Viitorul Constanța, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, CFR Cluj, Astra, Dinamo, Academica Clinceni, UTA Arad, Politehnica Iași, Gaz Metan Mediaș, FC Voluntari și FC Hermannstadt;
  • Cluburile din Liga 2 care au obținut licența pentru ediția 2021/2022: Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești, CS Mioveni, Farul Constanța, ASU Politehnica Timișoara, Rapid, U Craiova 1948 SA și FK Csikszereda.
Petrolul și Farul sunt singurele echipe din play-out-ul Ligii 2 care au solicitat și obținut licență de Liga 1. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Comunicatul FRF privința obținerea licenței de Liga 1 pentru sezonul 2021/2022:

”Procesul de licențiere a cluburilor care au solicitat licența de participare în Campionatul Național Liga I, pentru sezonul 2021-2022, a fost încheiat în data de 28 mai 2021.

Au primit licența pentru participarea în competițiile de club Campionatul Național Liga I, pentru sezonul 2021-2022, următoarele cluburi:

1. FOTBAL CLUB FCSB S.A.
2. ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB BOTOȘANI
3. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV S.A.
4. ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV CAMPIONII FOTBAL CLUB ARGEȘ
5. ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB CHINDIA TÂRGOVIȘTE
6. FOTBAL CLUB VIITORUL CONSTANȚA S.A.
7. ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV SEPSI O.S.K.
8. FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ S.A.
9. ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB ASTRA
10. DINAMO 1948 S.A.
11. ASOCIAȚIA CS FC ACADEMICA CLINCENI
12. ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB DUNĂREA 2005 CĂLĂRAȘI
13. ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV PETROLUL 52
14. CLUBUL SPORTIV MIOVENI
15. ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB FARUL CONSTANȚA
16. ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB UTA ARAD
17. ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL POLITEHNICA IAȘI
18. ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA
19. CLUBUL SPORTIV „GAZ METAN” MEDIAȘ
20. FOTBAL CLUB VOLUNTARI S.A.
21. ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB HERMANNSTADT
22. FOTBAL CLUB RAPID 1923 S.A.
23. U CRAIOVA 1948 S.A.
24. ASOCIAȚIA FUTBALL KLUB CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC

Administrația de licențiere”, a comunicat FRF.

 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 31 May. 2021, 21:43 Liga 2
Pe aceeași temă