Timișorenii se gândesc la meciul cu UTA, călărășenii la cel cu Chindia. Brîndescu avertizează înaintea partidei ASU Poli – Dunărea: „Sunt mult mai periculoși”

Marius ANGHEL 04 May. 2017, 19:47 Liga 2
Timișorenii se gândesc la meciul cu UTA, călărășenii la cel cu Chindia.** Brîndescu avertizează înaintea partidei ASU Poli - Dunărea:

Dacă Adrian Mihalcea, antrenorul Dunării Călărași, transmitea în această săptămână că se gândește deja la meciul cu Chindia Târgoviște (tocmai de pe 24 mai), ultima echipă pe care o va întâlni în acest final de sezon și care face parte dintre cluburile care încă mai au șanse la promovare, adversarul Dunării din această rundă, ASU Poli, este și el preocupat de alt joc, nu de cel de sâmbătă. Sorin Brîndescu spune că jucătorii săi sunt cu gândul la derby-ul Vestului, cu UTA Bătrâna Doamnă (programat pe 21 mai).

Deci ce se va întâmpla cu meciul ASU Poli – Dunărea Călărași, programat sâmbătă, de la ora 17:00? Numai jucătorii celor două echipe și conducătorii acestora știu.

Tehnicianul poliștilor, Sorin Brîndescu, le cere elevilor săi să nu se gândească doar la meciul cu UTA, ci să trateze cât se poate de serios și partida care urmează în campionat, cu Dunărea Călărași, o echipă care s-a dovedit foarte puternică în acest an. „E un meci foarte greu, mai ales prin prisma faptului că urmează apoi meciul cu UTA. Toată lumea se gândește la derby și am uitat de meciul cu Dunărea Călărași. Sper să strângem rândurile, să ne adunăm, să fim concentrați și la acest joc. La fiecare antrenament, le atrag atenția băieților că înaintea meciului cu UTA mai avem de întâlnit și echipa din Călărași. Nu avem voie să neglijăm acest joc”, a afirmat Sorin Brîndescu, citat de Druckeria.

În meciul tur cu ASU Poli, timișorenii s-au impus la Călărași cu 3-2, prin golurile lui Birău (51), Dan Constantinescu (56 – pen.) și Bădăuță (90+3). Pentru Dunărea au marcat Mircea Ștefan (4) și Șandru (58). Acum însă, bănățenii spun că adversarii sunt mult mai serioși. „Călărașiul are o cu totul altă față de turul campionatului, și-au adus unii jucători, s-au întărit, au rezultate și continuitate. Au reușit meciuri bune în retur și formează o echipă foarte bună. Sunt mult mai periculoși decât în tur. În vara trecută au jucat barajul de promovare, iar apoi au pierdut câțiva jucători importanți, astfel că în tur lucrurile nu au mers foarte bine. Au avut însă continuitate, avându-l și pe Adrian Mihalcea la cârmă, un antrenor bun, care își face treaba”, a mai spus Brîndescu, care pentru acest joc nu se poate baza pe fundașul Telescu și atacantul Bădăuță, ambii suspendați pentru cumul de cartonașe galbene.

Deian Sorescu, achiziție pentru bănățeni

În schimb, antrenorul timișorenilor ar putea să-l folosească pe Deian Sorescu. Tânărul mijlocaș de bandă se pregătește de o săptămână sub comanda lui Sorin Brîndescu, însă tehnicianul polist nu poate spune încă de astăzi în ce măsură va apela la el în jocul cu Dunărea.

„Vom vedea dacă va debuta sâmbătă. E de o săptămână la antrenamente alăuri de noi, dar este dornic, ambițios. Sorescu e un jucător de perspectivă, care are calități certe. Vom vedea dacă vom apela la el încă de sâmbătă. Ni l-am dorit pe Sorescu, așa cum ne dorim muți tineri de perspectivă. Știți care sunt posibilitățile noastre financiare, astfel că ne-am axat pe tineri, care să fie dornici de afirmare”, a subliniat Brîndescu.

Înaintea desfășurării etapei a 33-a a Ligii 2, Dunărea e pe locul 9, cu 44 de puncte, iar ASU Poli e pe locul 14, cu 31 de puncte.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 04 May. 2017, 19:47 Liga 2
Pe aceeași temă