Taban: „FC Rapid SA nu este în măsură să solicite sume de bani drept prejudiciu din Dosarul Transferurilor”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 May. 2014, 11:25 Actualizat: 20 May. 2014, 11:26 Liga 2
Taban:  „FC Rapid SA nu este în măsură să solicite sume de bani drept prejudiciu din Dosarul Transferurilor”

Fostul președinte al FC Rapid SA, Ion Taban, a precizat că societatea care administrează echipa nu se putea constitui parte civilă în Dosarul transferurilor și nici nu poate solicita vreun prejudiciu, deoarece tranzacțiile privindu-i pe Cristian Dulca și Florin Bratu au fost făcute de alte structuri.

Taban a ținut să facă aceste precizări, într-un comunicat remis MEDIAFAX, după ce pe site-ul oficial al clubului FC Rapid a apărut o postare, „potrivit căreia respingerea dosarului de licențiere de către Comisia de Apel a Sistemului Național de Licențiere s-ar datora, între altele, faptului că, în așa – numitul Dosar al Transferurilor, FC Rapid SA nu s-a constituit parte civilă, în cadrul procesului penal, împotriva fostului finanțator al clubului, domnul Gheorghe Copos.”

„Oficialii actuali ai clubului susțin că FC Rapid ar putea fi îndreptățit să solicite și să primească din partea domnului Copos sume de bani care ar reprezenta un prejudiciu cauzat de acesta clubului”, spune Taban, care adaugă că „Dosarul Transferurilor a vizat acordurile de transfer ale drepturilor federative ale jucătorilor Dulca Cristian și Bratu Florin”, primul realizat în decembrie 1998, iar al doilea în septembrie 2003.

„Societatea Fotbal Club Rapid SA a fost înființată în martie 2006, prin aportul în natură și în numerar al unor persoane fizice și persoane juridice și nu prin absorbția sau comasarea altor entități juridice ce purtau în denumire sintagma «Rapid». Această informație poate fi verificată de oricine, la Oficiul Registrului Comerțului. Ca atare, societatea FC Rapid SA nu se putea constitui parte civilă întrucât cei doi fotbaliști mai sus amintiți nu au fost niciodată jucători ai acestei societăți. Transferurile lor au fost perfectate de alte structuri, în perioada 1998-2003, deci cu mult timp înainte de înființarea societății Fotbal Club Rapid SA. Este evident că FC Rapid SA nu putea să înregistreze în patrimoniul său un prejudiciu înainte de înființarea sa ca entitate juridică, motiv pentru care nici nu s-a constituit parte civilă în dosarul penal”, a precizat fostul președinte al FC Rapid SA.

Președintele FC Rapid, Nicolae Manea a declarat, luni, într-o conferință de presă, că instanța care a dat verdictul în Dosarul Transferurilor a considerat că fostul acționar majoritar George Copos a prejudiciat clubul cu 600.000, bani care ar trebui să-i revină actualei grupări.

Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere a respins, sâmbătă, dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă și executorie pe plan național. Ultima cale de atac a FC Rapid este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În cazul în care Rapid primește un răspuns negativ și de la TAS, în Liga I va promova în locul său FC Clinceni.

Cu patru etape înainte de finalul sezonului, FC Rapid se află pe locul doi în clasamentul play-off-ului Seriei I a eșalonului secund, poziție care îi permite să promoveze din punct de vedere sportiv în Liga I.

Fostul acționar majoritar al FC Rapid, George Copos, condamnat în Dosarul Transferurilor, își execută pedepsea în regim închis la Penitenciarul Rahova. Curtea de Apel București l-a condamnat, în 4 martie, pe George Copos la trei ani și opt luni de închisoare.

Sursa: Mediafax

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 May. 2014, 11:25 Actualizat: 20 May. 2014, 11:26 Liga 2
Pe aceeași temă