Suporterii Petrolului vor să înființeze o nouă echipă alături de afaceriști locali

Marius ANGHEL 23 Jun. 2016, 14:10 Liga 2
Suporterii Petrolului** vor să înființeze o nouă echipă alături de afaceriști locali

Suporterii formației Petrolul Ploiești, alături de o parte dintre foștii jucători ai echipei, Mircea Dridea, Eduard Iuhas, Camil Oprișan, Octavian Grigore, Gheorghe Liliac, Dumitru Jipa, Ion Cojocaru, frații Crângașu, cât și Valeriu Răchită, dar și noul primar al orașului Ploiești, Adrian Dobre, au avut, miercuri, o întâlnire cu mai mulți oameni de afaceri, în care au discutat despre viitorul clubului.

Suporterii au cerut ca noul proiect al echipei Petrolul să înceapă pe o structură nouă, însă să se păstreze sigla și culorile originale. Fanii s-au arătat dispuși chiar să accepte o pauză de un an până la preluarea mărcii de către autoritățile locale.

Decizia falimentului societății lui Dan Capră, SC FC Petrolul, societate care deține marca, ar grăbi astfel revenirea siglei și culorilor către Primărie și, automat, crearea unei noi structuri, care are șanse să pornească la drum încă din viitoarea ediție a campionatului Ligii 3.

Pe lângă suporteri, la întâlnirea cu primarul Ploieștiului au participat și jucători emblematici ai echipei Petrolul, printre care și Valeriu Răchită, Mircea Dridea, Iuhas, Camil Oprișan, Octavian Grigore, Gheorghe Liliac, Dumitru Jipa, Ion Cojocaru, frații Crângașu, dar și un grup restrâns de oameni de afaceri. Aceștia din urmă nu au luat însă o decizie în legătură cu modul de participare la finanțarea clubului. O nouă întâlnire a tuturor părților implicate în salvarea Petrolului va avea loc săptămâna viitoare.

Tribunalul Prahova a anunțat, ieri, că aprobă cererea administratorului judiciar al echipei și a dispus începerea procedurii generale a falimentului clubului SC FC Petrolul Ploiești, prahovenii având un termen de șapte zile pentru a face apel.

Petrolul Ploiești este una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din România. „Lupii galbeni” au în palmares patru titluri (1930 – sub numele de Juventus București, 1958, 1959, 1966), trei Cupe ale României (1963, 1995, 2013), dar și participări în Cupa Campionilor Europeni, Cupa Cupelor, Cupa UEFA sau Europa League.

Articol scris de Denis ȘCHIOPU (Mediafax)
Foto: Laurențiu MICH (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 23 Jun. 2016, 14:10 Liga 2
Pe aceeași temă