Sud-americanul Gloriei Buzău va petrecere Crăciunul cu porumb fiert și sarmale cu orez, în Tenerife! Basarabeanul Boiciuc rămâne în țară cu soția sa ucraineană, iar antrenorul Mihalcea are și frici în această perioadă de sărbători

Bogdan SAVIN 23 Dec. 2022, 19:21 Liga 2

Ariel Lopez (27 de ani), fundașul echipei Gloria Buzău, va petrece sărbătorile la căldură, în Tenerife, insulă din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei. Fotbalistul uruguayan e vegetarian și va fi bucătar pentru familia sa, urmând a găti ce a învățat în România: sarmale cu orez.

Născut în Uruguay, Ariel Ignacio Lopez Varela, pe numele său complet, are familia în Spania și de un an și jumătate joacă la Buzău, după ce în România a ajuns în vara anului 2019, la Dunărea Călărași. Sud-americanul așteaptă cu nerăbdare sărbătorile de iarnă, pe care le va petrece în Tenerife.

”Acolo și iarna și vara este cald. Acum sunt 18 grade, aștept să scap de frigul din România”, a spus Ariel Lopez, aflat la al doilea sezon la Buzău.

Ariel Lopez va petrecere Crăciunul în Tenerife!

Ariel Lopez iubește la nebunie animalele și, din dragoste pentru ele, de doi ani e vegetarian. De Crăciun el se va delecta cu legume, fructe și sarmale de post.

”Îmi plac la nebunie sarmalele cu orez. Am învățat să le pregătesc în România. Voi mânca porumb, cartofi, orez și toate legumele pe care le găsesc”, a anunțat Ariel Lopez.

El a dezvăluit și cum sunt sărbătorile în Uruguay: ”De Crăciun și Anul Nou sunt niște focuri de artificii incredibile. Eu nu sunt de acord cu asta și nu îmi plac pentru nu fac bine animalelor.”

  • Uruguayanul a evoluat în 13 din cele 16 meciuri trecute din acest sezon de Liga 2, de 11 ori a fost titular și a marcat un gol, în succesul cu 2-1 cu Dinamo. În sezonul trecut a avut 23 de apariții și tot un gol pentru trupa din Crâng.

Adrian Mihalcea se și teme de perioada de sărbători: ”Sunt gurmand și mi-e frică de kilogramele în plus”

Adrian Mihalcea are grijă ce mănâncă de sărbători. Pentru antrenorul Gloriei Buzău, sărbătorile de iarnă vin cu bucurie, dar și cu teamă: ”Sunt gurmand și mi-e frică de kilogramele în plus care apar în această perioadă. De fiecare dată am reușit să mă mențin într-o limită acceptabilă și dacă am exagerat o zi, două, am avut grijă să revin la dieta mea.”

Fostul secund al lui Cosmin Contra de la națională și-a amintit cât de frumoase erau sărbătorile în vremea copilăriei sale: ”Noi le simțeam altfel. Știam ce avem de făcut cu Moș Nicolae, apoi mergeam la colindat. Aveam zăpadă, nu exista iarnă fără zăpadă.”

Pentru că atunci când era fotbalist nu putea să o facă, de câțiva ani, Adi și-a descoperit o nouă pasiune: ”Îmi place să schiez, am câțiva ani buni de când practic acest sport.”

Alexandru Boiciuc rămâne la Buzău cu soția sa ucraineană

În schim, atacantul basarabean Alexandru Boiciuc și soția sa, originară din Ucraina, vor rămâne de Crăciun la Buzău. Din cauza războiului nu pot merge în Ucraina.

Vârful celor de la Buzău povestește dramele pe care le trăiesc locuitorii de acolo: ”Sincer, Ucraina trece acum printr-o perioadă foarte grea, mult mai grea decât a fost la început. Au probleme cu electricitatea din cauza bombardamentelor. Au lumină și căldură doar câteva ore pe zi.”

  • Boiciuc a semnat după începerea actualului sezon cu Gloria Buzău și are 11 meciuri disputate și 5 goluri. Basarabeanul este golgheterul echipei.

Mihalcea se simțe mai liniștit acum

După victoria din Cupa România, 2-0 la SC Oțelul Galați, jucătorii de la Gloria Buzău au intrat în vacanță până pe 11 ianuarie, urmând ca pe 12 să aibă loc reunirea echipei.

Venit de două luni la echipă, Adrian Mihalcea recunoaște că a avut o perioadă solicitantă: ”A fost destul de aglomerat, acum sunt puțin mai liniștit, am reușit să ne atingem obiectivul intermediar în momentul de față, acela de a fi în play-off. A fost o muncă dificilă și în același timp plăcută, competiția m-a solicitat și ne-a solicitat zi de zi și sunt bucuros că am reușit să menținem echipa în primele șase.”

  • Gloria Buzău a terminat anul cu noroc pe locul 6, ultimul care duce în play-off, cu 26 de puncte acumulate în 16 jocuri.

”Îmi doresc promovarea cu Gloria Buzău. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru asta. Și pe plan personal, sănătate pentru cei dragi și liniște”
Adrian Mihalcea, antrenor Gloria Buzău

Din sezonul regular, jucătorii de la Gloria Buzău vor avea trei meciuri de foc, cu FC Brașovul, Unirea Slobozia și Minaur Baia Mare: ”Încă nu s-a terminat campionatul regular, dar depindem numai și numai de noi. Mai avem 3 meciuri din returul din primăvară, vom avea o altă strategie, o altă abordare și sper să reușim să rămânem în primele șase echipe.”

Bogdan SAVIN 23 Dec. 2022, 19:21 Liga 2
Pe aceeași temă