Sucevenii văd în confruntarea cu liderul oportunitatea perfectă de a ieși din criză. Popovici: „Există niște cauze pentru care s-a ajuns în această situație, le știu”

Marius ANGHEL 18 Nov. 2016, 12:47 Liga 2

După patru înfrângeri consecutive, confruntarea de duminică, de la ora 13:00, de pe Areni, cu Juventus București, liderul autoritar al campionatului Ligii 2, pare oportunitatea perfectă pentru fotbaliștii Forestei de a se reabilita în fața suporterilor suceveni.

„În mod clar, vom întâlni cel mai bun adversar de până acum. Bucureștenii nu au încasat decât trei goluri în actualul sezon, iar singura lor înfrângere datează din etapa a doua, aceste cifre reflectând în mod clar valoarea acestei echipe. Chiar dacă atacantul Chipirliu s-a remarcat în mod deosebit, înscriind nu mai puțin de 15 goluri, calitatea celor de la Juventus stă în forța grupului. În ce ne privește, încercăm să redevenim echipa din urmă cu trei săptămâni, de dinaintea meciului cu Steaua. Traversăm o perioadă grea, iar jocul nu ne mai iese la fel ca în urmă cu 5-6 etape. Dacă în acea perioadă de invincibilitate aveam minimum 3-4 ocazii mari de gol pe meci, acum nu mai reușim să ne creăm oportunități de a înscrie. Este clar că exprimarea noastră lasă de dorit, iar din această criză nu putem ieși decât prin muncă, dăruire și dorință”, a declarat, citat de Monitorul de Suceava, antrenorul principal, Cristi Popovici.

După dușul rece înregistrat în ultimul meci cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, tehnicianul Forestei dezvăluie că vor exista în mod sigur modificări în echipa de start. „E normal să se întâmple acest lucru după un meci în care s-au încasat șase goluri. De aceea, aștept de la jucătorii care au evoluat mai puțin până acum să demonstreze că merită să facă parte în continuare din acest grup, iar acest lucru este valabil și pentru mine. Există niște cauze pentru care s-a ajuns în această situație, le știu, dar le voi expune la momentul potrivit. Sper să nu repetăm în meciul cu Juventus greșelile individuale din partida cu Sepsi. Dacă vom câștiga acest joc, vom putea face uitate dezamăgirile din ultima vreme și vom putea aborda cu alt moral partidele care au mai rămas de disputat în acest an”, a precizat Popovici.

„Galben-verzii” cred că au puterea să câștige duelul cu Juventus

Fundașul central Daniel Lung crede că echipa suceveană este capabilă să reînnoade șirul victoriilor, chiar dacă în cadrul lotului se resimte o stare de oboseală. „După cum se știe, majoritatea jucătorilor au venit la echipă cu puțin timp înainte de startul campionatului, astfel că nu au efectuat o pregătire de vară completă. După o pregătire de iarnă bună, sunt sigur că echipa va arăta altfel în retur. Nu vrem, însă, în nici un caz, să căutăm scuze pentru rezultatele nesatisfăcătoare din ultimul timp. Am discutat, cu toții știm unde s-a greșit, iar cel mai important este să nu persistăm în erori. Cu ajutorul suporterilor, cred că avem puterea și forța să câștigăm meciul cu Juventus și să ținem pasul cu echipele din plutonul fruntaș”, spus Lung.

De aceeași părere cu Daniel Lung este și coechipierul acestuia Lucian Dumitriu. „Cu toții suntem conectați la importanța confruntării cu Juventus și ne dorim să depășim cât mai repede pasa proastă în care am intrat. Ne cunoaștem valoarea, știm cât muncim și cred că suntem capabili să jucăm de la egal la egal cu orice echipă din eșalonul secund”, a mărturisit mijlocașul grupării sucevene.

Meciul de duminică, dintre Foresta și Juventus București, contând pentru etapa a 17-a a Ligii secunde, va începe la ora 13:00.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 18 Nov. 2016, 12:47 Liga 2
Pe aceeași temă