Sucevenii merg la vânătoare de „vipere rănite”! „Au mare nevoie de un rezultat pozitiv, dar noi vom încerca să ne impunem jocul și să câștigăm”

Marius ANGHEL 16 Sep. 2016, 12:48 Liga 2
Sucevenii merg la vânătoare de

Foresta a trecut cu bine de primele două meciuri din seria de cinci programate în decurs de două săptămâni. După victoria răsunătoare de pe Areni în fața liderului Chindia Târgoviște, sucevenii au reușit marți să obțină calificarea în turul al IV-lea al Cupei României în urma succesului înregistrat pe terenul echipei de Liga a III-a AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Pentru formația pregătită de Cristian Popovici urmează acum un nou joc dificil în deplasare, în fieful grupării CSM Râmnicu Vâlcea, care s-a poreclit ca „vipere”.

„Toată lumea este mulțumită după ultimele rezultate, iar dorința noastră este să prelungim cât de mult această perioadă fastă. Sâmbătă ne vom confrunta cu CSM Râmnicu Vâlcea, o echipă rănită în acest moment din cauza rezultatelor sub așteptări, după ce la începutul sezonului se vorbea acolo despre promovare. Vâlcenii vin după două înfrângeri consecutive și au mare nevoie de un rezultat pozitiv, însă noi vom încerca să ne impunem jocul nostru obișnuit și să câștigăm”, a declarat antrenorul Cristi Popovici.

Chiar dacă Foresta are un program dificil, cu trei deplasări consecutive, tehnicianul grupării sucevene crede că jucătorii săi nu au voie să se plângă de oboseală. „Trebuie să ne obișnuim cu acest sistem competițional și să nu mai căutăm alibiuri. În mod clar, nu este confortabil să te dai jos din autocar după 10-11 ore de mers și să joci fotbal, însă toate echipele se vor confrunta cu această situație, cu excepția celor de la UTA și Juventus, care fac deplasările cu avionul. Nu are rost să marșăm prea mult pe marginea acestui subiect, pentru că n-am face decât să ne afectăm mentalul”, a precizat Cristi Popovici.

În cadrul conferinței de presă săptămânale organizate de club, antrenorul Forestei s-a referit și la situația echipei Șoimii Pâncota, care a cedat la scor toate cele șase partide disputate în campionat până acum. „E jenant să vii la Liga a II-a și să pierzi cu 18-0. Dacă n-ai posibilități financiare și nici jucători, mai bine te înscrii în Liga a III-a. Sper să se pună pe picioare din mers și să poată duce campionatul până la final, pentru a nu strica întrecerea”, a mărturisit Cristi Popovici.

Avram și Niga sunt optimiști

Nevoit să stea trei meciuri pe tușă în urma cartonașului roșu încasat în disputa cu UTA, din etapa a 2-a a ligii secunde, mijlocașul Răzvan Avram a revenit în forță în primul unsprezece al Forestei. A făcut un meci foarte bun în campionat, sâmbătă, împotriva liderului Chindiei Târgoviște, pentru ca la trei zile distanță să marcheze golul calificării echipei sucevene în turul al IV-lea al Cupei României.

„Mă bucur că am spart gheața. De fiecare dată când intru în teren îmi propun să marchez, însă mult mai important este ca evoluțiile mele să ajute echipa să se mențină sus în clasament. Ne aflăm pe un drum bun, însă trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că sezonul competițional este abia la început”, a declarat Răzvan Avram, care a împlinit vârsta de 30 de ani la începutul acestei săptămâni.

În mod cert, unul dintre cei mai constanți fotbaliști ai Forestei în actuala ediție de campionat este tânărul portar Toma Marinică Niga, în vârstă de doar 19 ani, care a fost om de bază pentru Rapid Suceava în precedentul sezon, în eșalonul al doilea. „Sunt mândru că mă aflu aici și muncesc din răsputeri ca să pot să-mi fac treaba cât mai bine. Ne așteaptă o deplasare lungă până la Râmnicu Vâlcea, dar eu am încredere în echipa noastră și sper să obținem a șasea victorie consecutivă”, a precizat goal-keeperul sucevean.

Partida CSM Râmnicu Vâlcea – Foresta se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 12:00. Pentru vâlceni ar putea debuta ca titular Florin Costea, fostul stelist fiind legitimat vineri după ce joi a semnat contractul cu CSM.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: monitorulsv.ro

Marius ANGHEL 16 Sep. 2016, 12:48 Liga 2
Pe aceeași temă