Sucevenii anunță că meciul cu Șoimii se dispută, dar gândul le e la Steaua. Arădenii își fac echipa în drum spre Bucovina

Marius ANGHEL 21 Oct. 2016, 14:38 Liga 2
Sucevenii anunță că meciul cu Șoimii se dispută, dar gândul le e la Steaua.** Arădenii își fac echipa în drum spre Bucovina

UPDATE: Foresta anunță pe pagina sa de Facebook că partida cu Șoimii Pâncota, din etapa a 13-a a Ligii a 2-a, se joacă. Din informațiile sucevenilor, o parte dintre jucătorii grupării arădene au plecat astăzi spre Bucovina, iar ceilalți vor face joncțiunea cu lotul venind dinspre Craiova, Pitești sau Focșani.

Suporterii sunt așteptați sâmbătă, la ora 11:00, în tribunele stadionului Areni, pentru a asista la ultima repetiție a băieților lui Cristi Popovici înaintea confruntării de joi, cu Steaua, din 16-imile Cupei României.

Potrivit Sport Arad, ca și la partida de la Târgoviște, fotbaliștii „lanternei roșii” au plecat la drum spre Suceava la bordul autoturismelor, plus un microbus de șapte locuri, în care se regăsesc Stelitano, Dan și Ursoi, plus preparatorul fizic, Călin Petrică. Din drum, vor mai fi „culeși” Horvath și Dulap, în timp ce cu celelalte două mașini mici vor ajunge în nordul țării oltenii Vulpe, Stoichițoiu și Copilescu, hondurianul Randy și focșăneanul D. Popa. Pe aeroportul din Iași ar trebui să aterizeze în această seară „stranierii” Taider, Sarr și Andrei Pătrașcu, dar și cel puțin unul dintre finanțatorii echipei. Se vorbește despre Salvatore Miccari, cel care ar fi alimentat cu bani această deplasare intempestivă a „șoimilor” la Suceava.


 

Starea de incertitudine în ceea ce privește confruntarea cu Șoimii Pâncota persistă, astfel că fotbaliștii și staff-ul Forestei încă nu știau ieri dacă partida de sâmbătă, de pe Areni, contând pentru etapa a 13-a, va mai avea loc, ținând cont că arădenii nu s-au prezentat etapa trecută la meciul de pe teren propriu, cu CSM Râmnicu Vâlcea.

„E jenant ce se petrece. Noi nu știm dacă jucăm, fanii nu știu dacă să vină sau nu la stadion. Nu e normal să se întâmple acest lucru la Liga a II-a, dar regulamentul este permisiv și nu obligă o echipă aflată într-o astfel de situație să anunțe din timp dacă poate să onoreze un meci de campionat. Sper totuși ca Șoimii să ajungă la Suceava, pentru că avem nevoie de un meci mai ușor înaintea partidei cu Steaua, din Cupa României. Nu cred că ne favorizează o pauză atât de lungă, de aproape două săptămâni. Oricum, noi suntem în programul obișnuit, ne antrenăm zilnic și așteptăm…”, a declarat antrenorul principal al Forestei, Cristi Popovici.

„Veteranii” Semeghin și Bălan așteaptă plini de entuziasm duelul cu Steaua

În contextul incertitudinii duelului cu Pâncota, discuția de la conferința de presă a ajuns la confruntarea cu Steaua. „Eu unul am experiența meciurilor cu Steaua, au fost și partide pe care le-am câștigat, dar au existat și situații în care am părăsit terenul învins. Mă aștept la o atmosferă senzațională, mai ales că se va juca în nocturnă, iar stadionul va fi arhiplin. Dacă ne dăruim cu toții, cu ajutorul publicului și cu puțin noroc, eu zic că avem șansa noastră. În fond este vorba de un meci de Cupă, iar surprize se întâmplă constant în astfel de competiții. Acest joc reprezintă o bună oportunitate pentru mai tinerii mei colegi să se afirme, de aceea mă aștept să dea totul pe teren”, a precizat Dorin Semeghin.

Accidentat în urmă cu o lună de zile la meciul cu Academica Clinceni, Daniel Bălan speră să fie bun de joc joi, împotriva Stelei. „Mă antrenez alături de colegii mei de două zile și sper ca în cel mai scurt timp să fiu recuperat 100%. Ar fi extraordinar să pot evolua contra Stelei, echipa unde am evoluat o perioadă atât de îndelungată. Pentru noi, prioritar rămâne campionatul, însă un meci cu Steaua este totdeauna ceva special. Suntem obligați să facem o figură frumoasă, pentru că vom juca în fața sucevenilor noștri și ne va vedea la televizor o țară întreagă”, a mărturisit Bălan.

Cristi Popovici a bătut Steaua cu 5-1, în Ghencea

Antrenorul Cristi Popovici, care a pronosticat încă dinainte de tragerea la sorți acest duel, a rememorat două momente de referință din cariera sa sportivă, în calitate de adversar al Stelei. „În urmă cu 16 ani, pe când eram jucător la FCM Bacău, am reușit o victorie istorică, 5-1 în Ghencea. A fost un meci după care a vuit toată România. Apoi, în 2004, pe când eram deja antrenor la Bacău, am terminat 2-2 cu Steaua. Țin minte că primul nostru gol a fost marcat de Dorin Goian, fostul meu jucător și actualul președinte al Forestei, iar Steaua a egalat în minutul 5 al prelungirilor prin Ciocoiu. Erau așa de mulți steliști în tribune că s-a cutremurat stadionul din Bacău la golul egalizator, însă sper să nu întâmple la fel și joi, la Suceava”, a mărturisit Cristi Popovici.

Confruntarea dintre Foresta și Steaua București, contând pentru șaisprezecimile Cupei României la fotbal, va avea loc joi, 27 octombrie, pe stadionul Areni, cu începere de la ora 21:30.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 21 Oct. 2016, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă