Victorie chinuită obținută de Steaua în fața retrogradatei CS Tunari. Reacția lui Daniel Oprița

Andrei PASCU 04 May. 2024, 16:55 Liga 2
Victorie chinuită obținută de Steaua în fața retrogradatei CS Tunari. Reacția lui Daniel Oprița

Steaua nu a avut un meci ușor cu retrogradata CS Tunari, în etapa a 6-a a play-out-ului Ligii 2. A învins la limită în partida disputată la Buftea, pe terenul de ”casă” al ilfovenilor în 2024, scor 2-1, dar după ce la pauză scorul a fost egal.

Echipa bucureșteană a deschis scorul în prima parte, ilfovenii au egalat apoi, dar formația lui Daniel Oprița a dat lovitura în minutul 90+3, prin golgheterul Bogdan Chipirliu.

Steaua, victorie pe final contra CS Tunari

Steaua a început bine partida de la Buftea, iar în minutul 26 făcea 1-0 prin Stephan Drăghici. A mai ratat câteva șanse importante, putea să se desprindă pe tabelă, dar până la urmă a venit golul Tunariului, în minutul 43, care a punctat prin Valentin Borcea.

Partea a doua a consemnat singurul gol pe final, atunci când partida părea că se va termina la egalitate. Golgheterul Bogdan Chipirliu a salvat din nou Steaua, cu o reușită semnată în minutul 90+3, iar Steaua rămâne prima în Grupa B a play-out-ului de Liga 2.

  • Steaua, contra CS Tunari: Frănculescu – Dav. Maftei, Rober Sierra, Ceceri, Dobrescu (Ad. Ilie 66′) – Drăghici (cpt.), Mancuso, Vîrtej, Enceanu (Boiciuc 66′) – Nacho Heras (Ad. Popa 81′), Pau Miguelez (Chipirliu 66′). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Raicu, Rz. Florea, Gab. Dumitru, Dav. Matei.

Daniel Oprița, reacție după CS Tunari – Steaua

Daniel Oprița a lăudat evoluția elevilor săi, mai ales că sunt pe final de sezon. Un singur meci mai are Steaua de disputat, iar antrenorul a văzut determinare, motivație, însă voia mai multă atenție la finalizare. Din punctul său de vedere, echipa sa putea termina prima repriză și la trei goluri diferență.

E bine că am câștigat, nu mai contează cum când o realizezi. Doar că meciul putea fi închis din prima repriză, am avut ocazii mari, puteam face 2, 3-0, dar la fotbal ocaziile se răzbună, au avut și ei ocazii, chiar o bară, câteva situații. Dar, eu zic că victoria e meritată.

Felicit jucătorii pentru atitudine și că au crezut până la final, am îndeplinit obiectivul. Toți jucătorii trebuie să facă diferența, de aceea sunt aici. Mă bucur pentru ei, pentru toată echipa când are realizări. Trebuie felicitați jucătorii până la urmă, e bine!

(N.r. – Despre reacțiile din timpul meciului la adresa arbitrajului) Așa e în tensiunea jocului, se întâmplă greșeli omenești, dar în timpul meciului ți se par lucruri… că ești nedreptățit, dar a fost un arbitraj echidistant, trebuie felicitați cei care au arbitrat”, a spus Daniel Oprița la finalul jocului CS Tunari – Steaua, conform Sport.ro.

Steaua încheie play-out-ul contra Chiajnei

Înainte de disputarea ultimei runde din play-out-ul Ligii 2, Steaua este pe locul 1 în Grupa B, cu 41 de puncte, cu trei lungimi peste locul 2, Concordia Chiajna, și cu șase peste locul 3, Chindia Târgoviște. Mai are de disputat un meci în grupa pentru evitarea retrogradării, contra Concordiei, pe teren propriu.

Referitor la parcursul din grupa pentru evitarea retrogradării, Steaua nu a pierdut, înregistrând patru victorii (2-0 cu Viitorul Pandurii, 4-1 cu Progresul Spartac, 2-0 cu CSM Slatina și 2-1 cu CS Tunari) și o remiză (0-0 cu Chindia Târgoviște.

Daniel Oprița a declarat că în acest sezon rămâne dezamăgirea ratării play-off-ului Ligii 2. În privința demersurilor clubului pentru obținerea dreptului de promovare în prima divizie, antrenorul nu are noi informații.

A fost o dezamăgire că am ratat play-off-ul. Am vrut să jucăm fotbal, am marcat multe goluri, dar asta trebuie să facem când nu putem să promovăm. Să jucăm, să avem ocazii, de aceea am și jucat mai deschis și în unele meciuri am plătit pentru asta, am primit goluri foarte ușor.

(N.r. – Dacă a discutat cu conducerea despre demersurile pentru obținerea dreptului de promovare) Nu au mai fost discuții despre dreptul de promovare”, a mai spus Oprița la finalul jocului cu CS Tunari.

Foto: Sport Pictures

Andrei PASCU 04 May. 2024, 16:55 Liga 2
Pe aceeași temă