Ce salarii au jucătorii de la Steaua. Clubul a anunțat plafonul maxim al remunerațiilor

Andrei PASCU 21 Sep. 2023, 15:24 Liga 2
Ce salarii au jucătorii de la Steaua. Clubul a anunțat plafonul maxim al remunerațiilor

Steaua, unul din cluburile din Liga 2 care plătesc printre cele mai mari salarii din campionat, a oferit informații despre remunerațiile pe care le încasează Daniel Oprița și jucătorii, care nu sar de câteva mii de euro, după cum a declarat Andrei Cian.

Noul proiect de lege al Ministerului Finanțelor, subiect abordat amplu de ProSportLiga2.ro, prevede reglementări dure pentru echipele de fotbal, dar Cian, șef al secției de fotbal din cadrul CSA Steaua, a declarat că ”militarii” nu vor fi afectați din acest punct de vedere.

Steaua, salarii de până la 6.000 de euro

Fost handbalist la Steaua, Andrei Cian a făcut public faptul că jucătorii de la echipa de fotbal sau stafful tehnic nu câștigă salarii de peste 6.000 de euro. Conducătorul a declarat că proiectul de lege nu va afecta Steaua, iar la acest moment se plătesc bani în funcție de un procentaj realizat de Ministerul Tineretului și Sportului.

La noi, procentul de sportivi care câștigă peste această sumă e infim. La celelalte sporturi mă refer, la fotbal n-avem niciun sportiv cu peste 6.000 de euro net. Voi răspunde simplu, probabil se știe puțin chestiunea asta. Și acum suntem reglementați de anumite repere, chestiuni impuse de MTS. Un sportiv e plătit în baza unui procentaj făcut de MTS.

Ca idee, dacă aș aduce un jucător de fotbal, el nu poate atinge un punctaj mai mare de șapte sau opt înmulțit cu salariul mediu pe economie. Diferența de bani trebuie susținută tot din venituri proprii. Da, se poate face un mix din bani publici și privați”, a declarat șeful secției de fotbal de la CSA Steaua, Andrei Cian, potrivit DigiSport.

Steaua, o singură victorie în acest sezon de Liga 2

Steaua nu are un început promițător de Liga 2, cu numai o victorie, patru egaluri și un eșec în primele șase etape, fiind pe locul 9 în acest moment, cu 7 puncte. Formația din Ghencea a făcut ultime două sezoane de Liga 2 foarte bune. Chiar dacă echipa nu a avut drept de promovare, problemă cu care se confruntă și acum, Daniel Oprița a dus-o pe loc de baraj de accedere în prima divizie și apoi, în vara trecută, chiar pe un loc direct promovabil în SuperLiga României.

În etapa a 7-a, echipa din Ghencea este programată să joace în încheierea rundei, acasă cu CSM Slatina, luni, 25 septembrie, de la ora 18:00.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-duel-cu-csm-alexandria-in-etapa-a-7-a-de-liga-2-19285640

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-primei-etape-a-grupelor-cupei-romaniei-toate-meciurile-vor-fi-transmise-la-tv-sau-pe-frf-tv-19285639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/guvernul-vrea-sa-creasca-taxele-contractelor-sportive-de-la-11-la-30-la-suta-19285554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-nu-s-a-schimbat-prea-mult-nici-cu-miriuta-antrenor-19285625

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-nu-pare-ca-va-rezolva-curand-problema-cu-forma-de-organizare-19285613

Andrei PASCU 21 Sep. 2023, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă