Steaua, victorioasă în fața campioanei Bulgariei din ultimii 12 ani! Horia Iancu a parat un penalty pe final de joc

Marius ANGHEL 24 Mar. 2024, 12:04 Liga 2

Steaua s-a deplasat în Bulgaria la finalul acestei săptămâni în care a fost pauză în Liga 2, a jucat un amical cu multipla campioană Ludogorets Razgrad, pe care echipa antrenată de Daniel Oprița l-a câștigat cu scorul de 3-2.

La pauză a fost 2-2, iar bucureștenii s-au impus printr-un gol marcat de golgheterul lor și din acest sezon, Bogdan Chipirliu.

Steaua s-a impus în amicalul din Bulgaria cu Ludogorets

La fel ca majoritatea echipelor din primele două ligi din România, și Steaua a disputat la finalul acestei săptămâni un meci amical, profitând de pauza din campionat luată pe perioada acțiunilor echipelor naționale. Însă, trupa lui Daniel Oprița s-a deplasat în Bulgaria pentru un joc test de lux contra celor de la Ludogorets, campioana din ultimele 12 sezoane.

Echipa lui Daniel Oprița a deschis scorul rapid, încă din minutul 1, printr-un autogol al lui Claude Goncalves. Chiar mijlocașul portughez avea apoi, în minutul 24, să aducă egalarea pentru liderul Bulgariei, cu o lovitură de cap.

Spaniolul Pau Miguelez a readus Steaua în avantaj, în minutul 32, iar atacantul brazilian Rwan Cruz a restabilit egalitatea cinci minute mai târziu, tot cu o lovitură de cap.

În partea secundă a întâlnirii, Bogdan Chipirliu a înscris din penalty în minutul 66, golul său având să fie cel care decidea rezultatul final. Bulgarii ar fi putut egala dintr-o lovitură de pedeapsă avută, dar Horia Iancu a parat în minutul 75 execuția lui atacantului elveția Kwadwo Duah.

Cei de la Ludogorets au remarcat că în echipa Stelei a evoluat și Adrian Popa, jucător la ei în 2018, când a avut 13 meciuri.

Steaua: H. Iancu – Dobrescu, Ceceri, Beța, St. Drăghici – Ad. Popa, Rober Sierra, Mancuso, Pau Miguelez – Chipirliu, Boiciuc
Rezerve: Pletea – Vîrtej, Ad. Ilie, Gab. Dumitru, Cl. Ioniță, Popescu, Enceanu, Nacho Heras

Steaua începe play-out-ul Ligii 2 la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii

Pentru Steaua urmează debutul în play-out-ul Ligii 2, competiție în care va evolua pentru prima dată de când activează în acest eșalon fotbalistic.

Echipa lui Daniel Oprița, lider în Grupa B a play-out-ului, cu 28 puncte, joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii (locul 5, 23 puncte), în prima etapă din cele șapte în care va avea șase meciuri de disputat.

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit în Ghencea, la 5 martie 2024, Steaua câștigând cu 5-0 meciul cu gorjenii.

Foto: Ludogorets

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-egala-intr-un-amical-cu-fcsb-19303866

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-incearca-sa-vada-partea-buna-dupa-ce-steaua-a-ratat-play-off-ul-19303682

https://liga2.prosport.ro/seria-1/helmut-duckadam-de-parere-ca-steaua-se-poate-desfiinta-19303520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-out-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303414

Marius ANGHEL 24 Mar. 2024, 12:04 Liga 2
Pe aceeași temă