Mai e mult până departe! Steaua nu pare că va rezolva problema cu forma de organizare nici în acest an. Andrei Cian: ”Nu s-a găsit forma corectă pentru ca toate părțile să fie mulțumite”

Andrei PASCU 20 Sep. 2023, 20:28 Liga 2
Mai e mult până departe! Steaua nu pare că va rezolva problema cu forma de organizare nici în acest an. Andrei Cian: ”Nu s-a găsit forma corectă pentru ca toate părțile să fie mulțumite”

Steaua și-a asigurat locul 2 în clasamentul Ligii 2 în sezonul trecut, poziție direct promovabilă în SuperLiga României din punct de vedere sportiv, însă nu a avut și nu are drept de accedere din cauza formei sale de organizare.

Aparent, problema va urmări Steaua și în acest an calendaristic, după cum a declarat Andrei Cian, șeful secției de fotbal din cadrul CSA Steaua.

Steaua nu pare că va rezolva curând problema cu forma de organizare

Andrei Cian a recunoscut că nu sunt discuții avansate pentru ca Steaua să devină un club de drept privat, să vină un om de afaceri care să investească la formația din Ghencea. Conducerea se gândește, se pare, să transforme echipa într-o asociație non-profit, dar până la acest moment nu s-a reglat nimic și nici nu sunt informații promițătoare în această direcție.

Nu s-a găsit o formă corectă pentru ca toate părțile să fie mulțumite, conform lui Cian, astfel că e mult până departe, până ca Steaua să fie în punctul unor negocieri cel puțin promițătoare. Acest aspect cu siguranță nu este pe placul suporterilor, tot mai supărați în ultimele luni.

În condițiile legii actuale, nu putem promova. Singura modalitate de a schimba statutul este printr-o asociație non-profit. Trebuie să apară investitori privați care să susțină acest proces. Până acum, nu s-a ajuns în acest punct.

(n.r. oficialii celor de la CSA Steaua au cerut să dețină ei controlul chiar și într-o asociere de drept privat?) Nu se pune problema ca Steaua să aibă controlul într-o asociație în care să fie 3 parteneri.

Steaua nu a zis niciodată că nu va fi de acord. Probabil anumite aspecte ce țin de ce țin de partea legală…, nu s-a găsit o formă corectă pentru ca toate părțile să fie mulțumite.

Pentru noi este frustrant, dar problema este mai mult spre partea privată, Clubul este deschis la aceste discuții și nu văd de ce cineva s-ar opune acestei asociați.

(N.r. – De ce nu vin investitorii la CSA Steaua?) Cu siguranță sunt niște aspecte juridice aici. Singura variantă viabilă este o asociație non-profit. Prin această modalitate s-ar face lucrurile în mod transparent.

Probabil este și legat de aceste procese ce țin de atâta timp. În momentul în care se vor încheia acele procese, lucrurile vor fi mai clare și se vor apropia și sponsorii”, a susținut Andrei Cian, conform DigiSport.

Steaua, început slab de sezon în Liga 2

Steaua nu are un început promițător de Liga 2, cu numai o victorie, patru egaluri și un eșec în primele șase etape, fiind pe locul 9 în acest moment, cu 7 puncte. Formația din Ghencea a făcut ultime două sezoane de Liga 2 foarte bune. Chiar dacă echipa nu a avut drept de promovare, problemă cu care se confruntă și acum, Daniel Oprița a dus-o pe loc de baraj de accedere în prima divizie și apoi, în vara trecută, chiar pe un loc direct promovabil în SuperLiga României.

În etapa a 7-a, echipa din Ghencea este programată să joace în încheierea rundei, acasă cu CSM Slatina, luni, 25 septembrie, de la ora 18:00.

În condițiile date, Oprița pare conștient de faptul că este posibil să i se ceară demisia sau să fie demis, și el considerând că, pe lângă rezultate, nici jocul echipei nu a fost unul tocmai bun, care să dea încredere.

Nu știu dacă trebuie să plec sau nu. Nu știu ce se va întâmpla. Știți cum e la fotbal. Când ceva nu merge nu se schimbă jucătorii, se schimbă antrenorul. Nu am temeri. Așa e la fotbal. Chiar nu am temeri.

Deja am patru ani aici, eu zic că am realizat. În fiecare an orice obiectiv mi s-a impus l-am realizat. Se poate întâmpla ca la orice echipă. Aș vrea să fiu înțeles pentru că am încercat să schimb echipa, să fac un alt ciclu.

O luăm de la capăt cu o altă echipă. În România nu prea ți se acordă timp. Ați văzut la toate echipele, la FC Argeș. Se schimbă foarte repede antrenorul. Rezultatele le vor imediat. Nu te așteaptă nimeni și orice e posibil”, spunea Oprița zilele trecute.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-anton-dupa-remiza-dintre-ceahlaul-si-chindia-19285598

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-blejdea-a-ajuns-in-liga-a-4-a-din-italia-la-tritium-calcio-19285594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/guvernul-vrea-sa-creasca-taxele-contractelor-sportive-de-la-11-la-30-la-suta-19285554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-7-a-a-ligii-2-va-fi-deschisa-tot-cu-meciul-liderului-si-se-incheie-in-ghencea-o-alegere-cel-putin-interesanta-din-partea-detinatorilor-de-drepturi-tv-privind-jocurile-transmise-in-aceasta-run-19285587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihael-onisa-dezamagit-dupa-csm-ceahlaul-chindia-targoviste-scor-1-1-reactia-mijlocasului-dupa-partida-din-etapa-a-6-a-din-liga-2-19285581

Andrei PASCU 20 Sep. 2023, 20:28 Liga 2
Pe aceeași temă