Steaua încearcă să obțină dreptul legal de promovare în Liga 1, dar demersurile erau mai intense în timpul campionatului trecut. Daniel Oprița are însă încredere: ”Mi s-a spus să iau jucători buni. E un semn”

Răzvan STÎNGĂ 25 Jun. 2022, 16:05 Liga 2
Steaua încearcă să obțină dreptul legal de promovare în Liga 1, dar demersurile erau mai intense în timpul campionatului trecut. Daniel Oprița are însă încredere: ”Mi s-a spus să iau jucători buni. E un semn”

Steaua nici până acum nu a rezolvat problemele legate de organizarea clubului, care să îi permită să aibă cadrul legal pentru a evolua în Liga 1, dacă poziția din clasamentul Ligii 2 îi va oferi această posibilitate pe plan sportiv. Lucrurile nu sunt clare, iar Daniel Oprița nu are nici el prea multe informații.

Va avea Steaua drept de promovare în sezonul următor de Liga 2?

Antrenorul Stelei a ținut și ține legătura cu conducerea în această privință, dar nu i s-a spus clar care e situația. I s-a transmis să facă o echipă solidă în această vară, care să îi permită să atace promovarea, și își pune speranța în acest detaliu și că discuțiile pentru trecerea clubului în partea privată sunt avansate.

Daniel Oprița știe că se fac demersuri în acest sens, doar că varianta cea mai probabilă prin care clubul să nu mai aibă probleme legale în privința dreptului de promovare este cea a atragerii unui investitor privat.

Daniel Oprița, despre posibilul drept de promovare al echipei Steaua: ”Se încearcă, mai ales că mi s-a spus să iau jucători de promovare. E un semn”

În privința schimbării Legii Sportului, lucrurile sunt mai complicate pentru că întreaga procedură durează luni bune, iar până la startul Ligii a 2-a mai e ceva mai mult de o lună.

Din câte știu, din ce discuții am avut cu domnul comandant și cei care se ocupă de aceste lucruri, au făcut tot ce le stă în putință. Domnul comandant face tot ce poate. Nu o spun doar pentru a mă da lângă el. Am vorbit acum câteva zile, era epuizat. Dar nu e la el decizia.

(N.r. – Investitor privat sau schimbarea Legii Sportului?) Probabil că se bazează pe ambele, nu știu care soluție este mai avansată. Nu eu mă ocup de lucrurile astea.

Și pentru mine este o frustrare, aș fi putut fi antrenor de Liga 1 acum. Îmi câștigasem dreptul să joc acel baraj, unde se putea întâmpla orice. Cum U Cluj a bătut-o pe Dinamo, așa o puteam bate și noi pe Chindia.

Știu că se încearcă, mai ales că mi s-a spus să iau jucători de promovare. Ăsta e un semn. Dacă nu aveau ceva detalii că se poate rezolva, nu mai băgam bani în jucători”, a spus Daniel Oprița pentru PlaySport.

Steaua a eșuat în încercările din sezonul trecut. Totul s-a terminat cu răspunsul negativ primit de la TAS

Sezonul precedent a fost o întreagă tevatură cu promovarea Stelei în Liga 1, conducerea tot încercând diverse căi pentru obținerea acestui drept, mai ales după ce formația lui Daniel Oprița a avut rezultate tot mai bune, a intrat în play-off, iar acolo era clar, în mare măsură, că va prinde unul din primele patru locuri, de promovare directă sau de baraj.

Steaua chiar a terminat pe locul 4, de baraj, doar că toate demersurile, ultimul cu apel la TAS, s-au terminat cu verdict nefavorabil și visul unei duble de menținere/promovare în Liga 1 cu Chindia Târgoviște a fost năruit. Locul Stelei a fost luat de Concordia Chiajna.

Așadar, șansa cea mai simplă a Stelei pentru a putea promova în Liga 1 în sezonul următor este să găsească un investitor privat, dar, din câte se pare, conducerea evită pe cât posibil această variantă, fiind mai interesată de schimbarea Legii Sportului.

Foto: Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-intors-roata-steaua-l-a-pierdut-pe-alexandru-zaharia-desi-in-iarna-a-incercat-sa-scape-de-el-mijlocasul-a-refuzat-prelungirea-si-isi-cauta-alta-echipa-19235459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-luat-atacant-din-liga-1-al-sasea-transfer-al-formatiei-din-ghencea-adversar-pe-post-pentru-golgheterul-bogdan-chipirliu-19235426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-desfiinteaza-regula-under-si-face-precizari-surprinzatoare-juniorii-au-pretentii-pun-7-000-de-clauze-antrenorul-stelei-scoate-in-19235414

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-inceput-pregatirile-iar-sub-comanda-lui-daniel-oprita-au-fost-inca-doi-fotbalisti-noi-ne-am-reunit-cu-incredere-sa-terminam-in-primele-doua-locuri-direct-promovabile-19235373

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 25 Jun. 2022, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă