Daniel Oprița, concluziile partidei cu SC Oțelul. Plusurile și minusurile remarcate de antrenorul Stelei

Andrei PASCU 07 May. 2023, 22:09 Liga 2

Steaua a ajuns la trei meciuri la rând fără victorie în play-off-ul Ligii 2 după egalul cu SC Oțelul, din etapa a 7-a, scor 1-1.

A fost la câteva minute de victorie, dar formația lui Dorinel Munteanu a marcat pe final și a plecat din Ghencea cu un punct.

Steaua a ratat victoria cu SC Oțelul pe final

Steaua a avut ocazia să dubleze avantajul de pe tabelă după ce a făcut 1-0. A deschis scorul Bogdan Chipirliu, în minutul 54, după ce a transformat o lovitură de la 11 metri, iar jocul putea fi închis în urma unui al doilea gol, însă ”militarii” s-au precipitat la finalizare.

A profitat pe final SC Oțelul, mai ales că a avut pe teren și un om în plus. A fost eliminat Dean Beța, în minutul 85, iar patru minute mai târziu oaspeții au reușit să marcheze prin Juri Cisotti și au părăsit Bucureștiul cu un punct.

  • Steaua, cu SC Oțelul: Dincă – Ad. Ilie, Beța, Ciocoteală, Corbu – Ad. Popa (cpt.), Mihăescu (Balgiu 51′), Șt. Pacionel (Enceanu 71′), Bodișteanu (D. Oroian 71′) – Chipirliu (Trică 84′), Chunchukov
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Al. Sabău, Dr. Gheorghe, Em. Pacionel, Bustea

Daniel Oprița, după ce Steaua a remizat cu SC Oțelul: ”Am avut situații la 1-0 să închidem jocul, să facem 2-0”

Daniel Oprița, antrenorul Stelei, a fost mulțumit de cum s-au prezentat jucătorii, că au evoluat la un nivel bun chiar dacă au fost egalați pe final. Poate ar fi vrut să tragă mai mult de timp în ultimele minute, să stea mingea departe de poarta lui Dincă, pentru ca timpul să treacă și Steaua să reușească să ia cele trei puncte.

Acest detaliu nu s-a întâmplat însă, iar echipa lui Oprița a ajuns la trei meciuri la rând fără victorie. Anterior, a remizat cu Unirea Dej, scor 1-1, și a cedat pe terenul Gloriei Buzău, scor 0-1.

Nu sunt mulțumit, când iei gol pe final… nu am știut să gestionăm finalul, să dăm mingea departe. În minutul 87 a fost o fază cu Adi Popa, unde mi-aș fi dorit să ținem mai mult de posesie, să scoatem în afară, pentru că trebuia să respire apărarea, eram în 10 oameni. Dar, ăsta e fotbalul!

Am avut situații la 1-0, să închidem jocul, să facem 2-0. Puteam să avem un final liniștit, ne duceam la șase puncte în clasament, mai erau nouă puncte puse în joc și era altceva.

(N.r. – Despre arbitraj) Ce să mai zic de arbitru? Au fost niște faulturi, ce să mai zic? Cred că jucătorii au fost motivați, au jucat, au făcut tot ce au putut, doar că nu e ușor. Oțelul joacă pentru ceva și noi sperăm că… pentru dreptul de promovare trebuie să fim sinceri că nu există. Dacă Iași a sărbătorit promovarea…”, a declarat Daniel Oprița la conferința de presă.

Steaua merge pe terenul Politehnicii Iași runda următoare

După derby-ul cu Dinamo, scor 2-0, Steaua revenea pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, cu 47 de puncte, cu un punct peste locul 2, Poli Iași, dar acum, în urma celor trei meciuri la rând fără victorie, a picat pe 2, cu 49 de puncte, la patru puncte de formația lui Leontin Grozavu, care va juca din vară în SuperLigă.

În grupa pentru promovare, echipa lui Daniel Oprița a mai înregistrat o victorie, 3-0 cu Unirea Dej, pe teren propriu, un eșec, 2-3 cu SC Oțelul, în deplasare, un egal, 2-2 cu Poli Iași, acasă, și o înfrângere cu Gloria Buzău, pe teren advers, scor 0-1.

Etapa care vine, a 8-a, va aduce pentru Steaua un nou meci pe teren străin, cu Poli Iași.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Alexandra Pandrea (ProSport)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-remiza-cu-steaua-in-ghencea-19269915

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-cum-a-aniversat-steaua-37-de-ani-de-la-castigarea-cupei-campionilor-europeni-legendele-aclamate-in-ghencea-mesajul-din-spania-al-lui-balint-si-coregrafia-peluzei-sud-steaua-19269914

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1430-chiar-in-ziua-in-care-clubul-din-ghencea-aniverseaza-37-de-ani-de-la-castigarea-cupei-campionilor-europeni-19269789

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-remiza-cu-poli-iasi-pe-teren-propriu-19269856

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-raspuns-taios-dupa-insinuarile-lui-dorinel-munteanu-19269832

Andrei PASCU 07 May. 2023, 22:09 Liga 2
Pe aceeași temă