Steaua a pornit ca din tun în play-off-ul de Liga 2! Victorie la scor cu Unirea Dej, iar Daniel Oprița e mulțumit: ”Am făcut un meci bun, iar după golul doi ne-am descătușat”

Răzvan STÎNGĂ 16 Mar. 2023, 21:30 Liga 2

Steaua a făcut scor în prima etapă a play-off-ului de Liga 2, 3-0 cu Unirea Dej! Ca din tun a plecat formația lui Daniel Oprița în grupa pentru promovare, nefiind prea multe momente în partida din Ghencea în care gazdele, pe primul loc în clasament, să aibă probleme.

Steaua, 3-0 cu Unirea Dej la debutul în play-off-ul de Liga 2. Impresiile lui Daniel Oprița

Steaua a deschis scorul înainte de pauză, în minutul 41, în urma unui autogol al lui Gabriel Buta, dar la finalul unei faze foarte frumoase de atac pentru formația lui Daniel Oprița. Apoi, s-a făcut 2-0 în urma unei erori în apărarea Unirii Dej, în repriza a doua, când a punctat și Tsvetelin Chunchukov, la patru minute de la reluare.

Scorul final a fost stabilit de Atanas Trică, în minutul 73, când a marcat cu o lovitură perfectă de cap.

Daniel Oprița, un antrenor exigent, nu a avut ce greșeli să remarce în jocul Stelei, fotbaliștii săi având posesia în marea majoritate a timpului și cu greu lăsând spații adversarilor, să aibă ocazii importante de gol.

Steaua, victorie pe placul lui Daniel Oprița cu Unirea Dej

Agresivitatea și atacurile în permanență au fost două dintre argumentele pe care ”principalul” Stelei le-a scos în evidență, dar vrea aceeași determinare și în meciurile următoare din Liga 2, mai ales că pentru ”militari” urmează confruntări cu SC Oțelul și cu Poli Iași.

Pe ieșeni, Daniel Oprița îi vede favoriți principali la accederea în prima divizie, dar nu o scoate din calcule nici pe Unirea Dej.

În primul rând, felicit băieții pentru atitudine, sunt fericit că e al treilea meci în care nu am primit gol, am avut o problemă în sezonul regular. Așa că am făcut un meci bun, dar chiar dacă scorul e 3-0 nu a fost ușor. Până la 1-0 jocul a fost destul de echilibrat, și ei au avut situații, au avut faze fixe din care știam că pot avea ocazii bune, dar ne-am descurcat.

A fost mai greu până am dat primul gol, iar după ce am făcut 2-0 ne-am descătușat și cred că puteam să mai marcăm. Chiar dacă suntem în avantaj, le cer jucătorilor să stăm sus, să nu vină adversarii peste noi, chiar dacă au fost momente în care am fost surprinși, ei au stat bine, dar vreau ca echipa să fie agresivă mereu și sper să o facem tot mai bine.

(N.r. – Dacă poate emite pretenții la promovare Unirea Dej) Oricine poate emite pretenții la promovare, a fost doar primul meci, orice se poate întâmpla, mai ales că Dej este puternică pe teren propriu. Acum urmează două meciuri foarte grele, la Galați și cu Iași, aceasta din urmă principala favorită la promovare, așa că nu va fi ușor”, a spus Daniel Oprița, conform DigiSport.

Daniel Oprița promite că Steaua va promova tot mai mult tinerii

Steaua promovează și tineri în acest sezon, iar unul dintre cei care au luat fața în ultimul timp este David Matei, dar Daniel Oprița a anunțat că mai sunt și alți jucători de nivelul lui la formațiile sub categoriile de vârstă.

Steaua are viitor cu acești tineri, mai are juniori. Trebuie să îi mulțumim domnului Cătălin Dănilescu cu acest tânăr. El l-a adus, mai are și alți copii la under 17, așa că a făcut sacrificii să aducă tineri la clubul Steaua, unul din ei fiind Matei.

Eu nu am făcut nimic, doar am văzut că are potențial și l-am promovat la echipa mare”, a spus Daniel Oprița.

  • Steaua, cu Unirea Dej: H. Iancu (cpt.) – Drăghici, Beța, Mihăescu, Ad. Ilie – Ad. Popa, Bărbulescu (Balgiu 62′), Dav. Matei (Enceanu 69′), Bodișteanu (D. Oroian 77′) – Chunchukov (Kayondo 62′), Chipirliu (Trică 69′)
    Rezerve neutilizate: Dincă – Ciocoteală, Em. Pacionel, Șt. Pacionel

Steaua va rămâne liderul Ligii 2 și după prima etapă a play-off-ului, iar în următoarele runde va întâlni SC Oțelul, în deplasare, și Poli Iași, pe teren propriu.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și George Flușter (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-si-unirea-dej-au-plecat-din-ghencea-fara-gol-si-fara-punct-si-dupa-al-doilea-joc-cu-steaua-din-acest-sezon-poate-meritam-si-noi-sa-dam-un-gol-macar-19263447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-unirea-dej-deschid-play-off-ul-ligii-2-meciul-incepe-de-la-ora-1800-19263405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-victorie-la-scor-cu-unirea-dej-19263444

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-stie-unde-a-pierdut-fc-brasov-play-off-ul-vrea-sa-continue-sub-tampa-si-a-purtat-primele-discutii-19263428

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-are-cel-mai-usor-inceput-de-play-out-din-liga-2-deplasare-la-unirea-constanta-cosmin-stan-suntem-intr-o-forma-buna-19263421

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/tot-o-amanare-in-recursul-fcsb-privind-palmaresul-stelei-reactia-lui-florin-talpan-dupa-decizia-inaltei-curti-de-casatie-si-justitie-exclusiv-19263402

Răzvan STÎNGĂ 16 Mar. 2023, 21:30 Liga 2
Pe aceeași temă