Silviu Ion, demis de la ACS Berceni: „M-a luat prin surprindere schimbarea, sunt dezamăgit”. Adrian Mihalcea îi ia locul

Marius ANGHEL 04 Mar. 2015, 13:08 Liga 2
Silviu Ion, demis de la ACS Berceni:
  • Înfrângerea drastică de pe teren propriu din prima etapă a acestui an a echipei ACS Berceni, 1-3 cu Farul Constanța, a dus la schimbarea antrenorului principal Silviu Ion. Ilfovenii au primit trei goluri, deși jucau în superioritate numerică, iar rezultatul și jocul i-a deranjat pe conducătorii clubului de lângă Capitală. Locul acestuia va fi luat de Adrian Mihalcea, fostul „principal” de la Unirea Slobozia.

 

Decizia de a fi demis de la ACS Berceni l-a surprins chiar și pe antrenor Silviu Ion. Acesta a declarat într-un interviu acordat Ilfov Sport că nu meciul cu Farul i-a fost fatal, că „decizia de înlocuire n-a avut nicio legătură cu acest meci”, însă a preferat să nu dezvăluie adevăratul motiv pentru care a fost îndepărtat de la echipa ilfoveană.

„Chiar și pe mine m-a luat prin surprindere schimbarea, nu doar pe voi. Sunt dezamăgit, dar vă dau asigurări că înlocuirea mea n-a avut nicio legătură cu debutul oficial la Berceni. Prefer să nu comentez, să-mi văd de treabă și rămân la dispoziția clubului Dinamo. Mi s-a propus să rămân la Berceni, dar nu vreau să încurc alte proiecte. Am și eu un statut, sunt de 10 ani alături de Dinamo, poate de asta nu am plecat nici la Mioveni, când am fost dorit acolo”, a spus Silviu Ion, care descrie cum fusese în iarnă lăudată munca sa de la ACS Berceni: „Toată lumea mi-a spus că echipa joacă un fotbal mai frumos, că e altceva, că n-au mai văzut așa ceva la Berceni, dar n-a fost vina mea. Nu mi s-a reproșat nimic, pentru că Berceni e pe locul 8, iar eu aveam obiectiv rămânerea în al doilea eșalon”.


Parteneriatul inițiat în această iarnă cu Dinamo nu i-a oprit pe conducătorii clubului ACS Berceni să renunțe după un singur meci oficial la Silviu Ion, antrenor pus în această funcție la sugestia șefilor echipei din Liga 1. Fostul „secund” al lui Flavius Stoican de la echipa din „Ștefan cel Mare” a fost demis marți, în locul său fiind numit Adrian Mihalcea, un alt personaj care poate fi identificat cu clubul Dinamo.

Mihalcea (38 de ani), liber de contract după desființarea Unirii Slobozia, a acceptat marți seară oferta echipei ilfovene și vine la Berceni alături de colaboratorul său Mugur Bolohan. Debutul oficial la noua sa formație va fi sâmbătă, de la ora 11:00, în meciul din deplasare de la Suceava, cu Rapid CFR.

În scurta sa carieră, începută în iunie 2013, Mihalcea a mai antrenat-o doar pe Unirea Slobozia, unde de altfel s-a și retras ca jucător, iar cea mai mare performanță a fost realizată sezonul trecut, locul 3 în Seria I a Ligii 2, la egalitate cu locul 2 promovabil ocupat de Rapid București. 

ACS Berceni e pe locul 8 în Seria I a Ligii 2 și are 18 puncte acumulate în 17 etape desfășurate până acum, la două puncte în spatele ultimei echipe ce merge la play-off.

Articol scris de Marius ANGHEL și Mihai ANDRIEȘ

Marius ANGHEL 04 Mar. 2015, 13:08 Liga 2
Pe aceeași temă