Șfaițer: „Sigur vom disputa primul meci în Liga I pe Municipal”

Marius ANGHEL 26 Feb. 2013, 11:48 Liga 2
Șfaițer:** „Sigur vom disputa primul meci în Liga I pe Municipal

Președintele clubului FC Botoșani susține că primăria și Consiliul Local vor aloca banii necesari modernizării stadionului astfel încât echipă să joace pe Municipal în cazul în care va reuși promovarea în liga I.

„La momentul acesta, știm foarte bine ce avem de făcut vis-a-vis de manualul de licențiere. Efortul este destul de mare dar dacă am plecat la drum sunt convins că vom reuși să rezolvăm toate problemele legate de licențiere. Avem promisiuni și cred că nu se va pune problema infrastructurii dacă reușim promovarea pe plan sportiv. Am avut discuții cu domnul primar și avem promisiunile că dacă reușim pe plan sportiv, sigur vom disputa primul meci în liga I pe Municipal”, a spus Cornel Șfaițer.

Buget de două milioane de euro

Dacă va reuși promovarea în liga I, FC Botoșani va avea un buget în valoare de două milioane de euro. 500.000 de euro vor fi cheltuielile elegibile care pot fi suportate de Consiliul Local și Consiliul Județean iar diferența va proveni de la finanțatori și din drepturile de televizare.

„Ne-am făcut bugetul pentru acest an. Nu putem avea un buget la nivelul celor de la Vaslui sau Piatra Neamț. Toate echipele de liga I și-au diminuat bugetele. Nu înseamnă că dacă ai un buget mare, reușești performanțe întotdeauna. Au fost echipe cu buget mare și nu au reușit obiectivul propus. Pentru un sezon în liga I este nevoie de un buget de minim două milioane de euro. Sunt banii din drepturile de televizare, sperăm să ne ajute și încasările din bilete, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Eu m-aș bucura foarte mult dacă banii de la Consiliul Local și Consiliul Județean vor fi în jur de 500.000 de euro. Sunt cheltuieli eligibile care pot fi finanțate de CL și CJ”, a mai spus Șfaițer.

Păstrează același lot de jucători și la Liga I

În privința lotulu, oficialii FC Botoșani intenționează să mențină, în mare parte, aceiași jucători și la liga I, în cazul în care se reușește promovarea. Cornel Șfaițer susține că nu va repeta greșelile făcute de unele echipe care au adus 15-20 de jucători noi și nu au reușit salvarea de la retrogradare.

„Îmi doresc să mergem, în proporție de 90%, cu același lot în liga I. Să aducem doar doi-trei jucători. Echipa va avea omogenitate. Dacă faci multe schimbări… Avem destule exemple în care au adus 15-20 de jucători și nu au reușit evitarea retrogradării. Este munca lor și suntem optimiști deoarece în cele două jocuri din Cupa României, echipa a arătat că are greutate când joacă cu echipe puternice”, a încheiat președintele FC Botoșani.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 26 Feb. 2013, 11:48 Liga 2
Pe aceeași temă