Șfaițer: „Modificările care se vor face la liga secundă vor duce la creșterea nivelului”

Marius ANGHEL 20 May. 2014, 17:02 Liga 2
Șfaițer:**

Președintele clubului FC Botoșani, Cornel Șfaițer, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că decizia Adunării Generale a LPF ca din sezonul 2015-2016 să fie doar 14 echipe în Liga I este una benefică fotbalului românesc.

„Și eu am votat pentru schimbarea numărulu ide echipe în prima ligă. Liga I cu 14 echipe va fi mult mai atractivă. Nu vor mai fi stadioane goale ca până acum. În plus, banii din drepturile de televizare vor fi mai mulți. La un mic calcul, ar fi aproximativ 300.000 de euro în plus, sumă considerabilă, spun eu. Campionatul nostru va fi mult mai puternic în formula votată”, a spus Cornel Șfaițer.

Oficialul formației botoșănene a mai precizat că și formula unei ligi secunde, cu 20 de echipe, va duce la creșterea nivelului competiției: „Modificările care se vor face la liga secundă, cu o singură serie de 20 de echipe, cred că vor duce la creșterea nivelului. În plus, cred că vor fi televiziuni interesate să transmită și meciuri din Liga a II-a, ceea ce va însemna niște bani în plus și pentru aceste echipe”.

Membrii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal au votat, marți, în unanimitate, propunerea schimbării sistemului competițional al Ligii I, din sezonul 2015-2016, într-unul cu 14 echipe și cu sistem play-off și play-out, propunere ce urmează a fi analizată de Comitetul Executiv al FRF.

În acest moment, Liga I se desfășoară după sistemul campionat cu 18 echipe. Liga a II-a are în prezent două serii a câte 12 echipe, iar Liga a III-a are șase serii a câte 12 echipe.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 20 May. 2014, 17:02 Liga 2
Pe aceeași temă