Șelimbăr învinge FC Brașov, reușește a treia victorie în Liga 2 și urcă în jumătatea superioară a Ligii 2. Eugen Beza: ”Uneori îți mai face și Dumnezeu echipa”

Ovidiu BOICA 12 Sep. 2021, 17:03 Liga 2

Eugen Beza, antrenorul echipei CS Comunal Șelimvăr, a declarat la finalul întâlnirii cu FC Brașov, disputată sâmbătă și câștigată cu scorul de 2-1, că acest meci a fost unul dificil, deoarece, cu trei zile mai devreme, echipa sa a pierdut calificarea în șaisprezecimile de finală ale Cupei României la lovituri de departajare în fața unei formații din Liga 3, CS Hunedoara.

Eugen Beza, după succesul cu FC Brașov: ”Determinarea noastră, plus organizarea mai bună pe faza ofensivă au făcut diferența”

Beza și-a lăudat jucătorii după partida din etapa a 6-a a Ligii 2, afirmând că aceștia au dat dovadă de caracter.

”A fost un joc dificil, deoarece, cum spuneam și în avancronica jocului, întâlneam o echipă vecină de clasament, o echipă aproximativ de aceeași valoare cu noi, dar astăzi, ca și în alte meciuri când am obținut puncte, cred că determinarea noastră, plus organizarea mai bună pe faza ofensivă (n.r. – au făcut diferența). N-a fost ușor de gestionat acest meci, deoarece veneam după 120 de minute jucate în Cupa României, veneam după un eșec dezamăgitor (n.r. – 7-8 la general, la Hunedoara), nu a fost doar o înfrângere, am fost dezamăgiți, dar am avut puterea să ne revenim, să ne ridicăm, pentru că avem un grup de jucători de mare caracter, iar aceștia s-au simțit lezați de acea înfrângere. Cred că astăzi, reculul înfrângerii a fost resimțit în teren, iar băieții noștri s-au mobilizat și au câștigat cu sufletul. Ați văzut câtă suferință a fost pe teren deoarece era clar că jocul din Cupa României și-a pus amprenta din punct de vedere fizic, dar mai mult de-atât sunt fericit pentru că cei de pe bancă au venit cu un plus, ceea ce denotă că suntem un grup bun”, a spus Beza.

”Îți mai face și Dumnezeu echipa”

Fundașul francez Messie Biatoumoussoka era anunțat în primul ”unsprezece” pentru partida cu FC Brașov, însă a acuzat probleme de ordin medical și a sfârșit prin a fi înlocuit cu Ciprian Natea în centrul defensivei.

Natea a făcut un meci foarte bun, atât pe postul său, dar venind deseori și în sprijinul fensivei, la fazele fixe, evoluția sa culminând cu un assist la golul de 2-1, reușit de Toni Suciu.

”Este o vorbă în rândul antrenorilor, uneori îți mai face și Dumnezeu echipa, pentru că titular era Messie, însă la încălzire mi-a spus că nu poate juca pentru că nu se simte sută la sută. E un jucător profesionist și îl felicit pe această cale că a fost bărbat. Era rândul lui Cipi (n.r. – Natea), el făcuse un meci foarte bun, chiar dacă a ratat un penalty, în cupă, și și-a făcut pe deplin datoria. Își merită statutul în echipă”, a declarat antrenorul Șelimbărului, Eugen Beza, despre fundașul de 26 de ani.

Mesaj pentru suporteri: ”Cred că ar fi bine ca locuitorii din Șelimbăr să se identifice cu această echipă”

Eugen Beza a avut un mesaj și pentru suporteri, îndemnându-i să fie alături de echipă: ”E foarte greu să adunăm mult public, dar cred că, în primul rând, locuitorii comunei Șelimbăr, care în mare parte nu mai sunt băștinași, ar fi bine pentru ei, pentru copiii lor, să se identifice cu această echipă, pentru că poate mulți dintre ei vor rămâne pentru restul vieții acolo și cred că este căminul lor. Și atunci, ar fi extraordinar pentru ei, pentru familii, să își găsească un refugiu sâmbăta, pentru că suntem o echipă care aparținem de primărie și reprezentăm comuna Șelimbăr, o comună foarte mare din România.”

CS Comunal Șelimbăr, la a treia victorie în Liga 2 în șase meciuri

Echipa din Șelimbăr a obținut, sâmbătă, la Avrig, acolo unde își dispută meciurile de acasă, al treilea succes în Liga 2 în șase etape, după 2-1 în fața celor de la FC Brașov.

Prima repriză a fost animată, cu destule ocazii la cele două porți. Scorul a fost deschis de Daniel Tătar în minutul 16, centrarea acestuia surprinzându-l pe portarul Gârniță. Oaspeții puteau egala la jumătatea primei reprize, dar Gal a respins în transversală la reluarea cu capul a lui Iurcu.

Brașovenii au egalat totuși în repriza secundă, în urma unei faxe fixe mingea ajungând la Alexandru Sabău (69), care a reluat în plasă de la colțul lung. Bucuria jucătorilor lui Ilie Stan a fost de scurtă durată, pentru că, două minute mai târziu, Toni Suciu (71) a readus Șelimbărul în avantaj.

În ultimele secunde, Brașovul a cerut penalty la o ciocnire între Negrean și portarul Gal, dar ”centralul” timișorean Roman n-a dat nimic, în ciuda protestelor, apoi a fluierat finalul întâlnirii.

CS COMUNAL ŞELIMBĂR – FC BRAŞOV 2-1

Daniel Tătar 16′, Toni Suciu 71′ / Alexandru Sabău 69′

CS Comunal Șelimbăr: R. Gal – Natea (Andr. Roșu 87′), Al. Vodă, R. Crișan, D. Tătar (cpt.), Cărăruș, Rob. Boboc, Monea (Al. Neacșa 46′), Ciocâlteu (Vișa 74′), Antone (Al. Luca 87′), Ad. Cîrstean (T. Suciu 64′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Curtean, Goh
Antrenor: Eugen Beza

FC Brașov: Gârniță – M. Burlacu, Gherghe, Al. Sabău, Dumbravă (D. Panait 46′), Leonte, Iul. Roșu (Vas. Constantin 84′), Cheleș (Rz. Iorga 46′), H. Popa (cpt.)(Vl. Mihalcea 46′), Iurcu, M. Codrea (Negrean 46′)
Rezerve neutilizate: C. Lungu – Sburlea, Vasiu, Ghe. Anton
Antrenor: Ilie Stan

Stadion: Baza sportivă a Oraşului Avrig (Avrig – Sibiu); Arbitru: George Cătălin Roman (Timişoara); Asistenți: Adrian Popescu și Daniela Constantinescu (ambii din Craiova); Rezervă: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca); Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Echipa lui Eugen Beza a acumulat 9 puncte și a urcat pe locul 10. FC Brașov, cu 6 puncte, a căzut pe locul 14.

În etapa a 7-a, Șelimbăr joacă în deplasare la Steaua, la 20 septembrie, de la ora 18:00, iar FC Brașov are meci acasă cu Dunărea Călărași, la 18 septembrie, de la ora 11:00.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-primele-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-doua-jocuri-sunt-stabilite-tot-astazi-intr-unul-urmand-sa-evolueze-liderul-steaua-19200027

Ovidiu BOICA 12 Sep. 2021, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă