Se desființează Știința Bacău!

05 Jan. 2009, 14:52 Liga 2
Se desființează Știința Bacău!

Președintele clubului Știința Bacău, Cristi Ciocoiu a recunoscut că oficialitățile locale sunt interesate de a finanța fotbalul băcăuan pentru ca acesta revină în elită.

„Săptămâna aceasta se va definitiva totul. Din două echipe, Știința și FCM Bacăul, se va face doar una singură. Nu s-a ajuns așa de departe încât să se facă numiri la nivelul băncii tehnice sau a conducerii adminisitrative. În primul rând trebuie să se bată palma între părți, iar apoi se va trece la redactarea actelor. E bine că Bacăul va avea o singură echipă. Așa e normal. Bacăul merită să aibă o echipă în liga I”, a spus Ciocoiu.

Acesta nu știe dacă va face parte din noua organigramă a clubului moldav: „Nu asta este important. După mai mulți ani de secetă, văd un interes mai mare în ce privește sprijinirea fotbalului. Mă bucur din suflet. Astăzi, m-am întâlnit cu Relu Damian, președintele de la FCM Bacău, și am mai discutat câteva lucruri importante”.

Directorul Primăriei Bacău, Constantin Giosanu, nu s-a ferit să spună că municipalitatea își dorește să sprijine pe FCM Bacău, echipă cu care se va încerca promovarea în prima ligă în cel mult doi ani de zile: „S-a mai întârziat puțin, dar suntem pe drumul cel bun. Rămân la părerea că este bine să ne bazăm doar pe jucători din propria pepinieră chiar dacă va fi să mai păsuim un an de zile cu promovarea. Ne dorim să avem un lot puternic și stabil atunci când vom promova în liga I”, a spus Giosanu.

Ioan Sdrobiș va fi numit director tehnic, iar Toader Șteț va prelua funcția de antrenor principal. Este posibil ca și Ghiță Poenaru să facă parte din staff-ul tehnic al echipei băcăuane. Cel mai probabil, Cristi Popovici, actualul tehnician al lui FCM Bacău, va prelua frâiele echipei Aerostar Bacău, club care va deveni „satelitul” FCM-ului, unde se vor rula mai mulți dintre jucătorii tineri. Relu Damian și Cristi Ciocoiu sunt numele cele mai des vehiculate pentru funcția de președinte.

ȘTIRE

Liviu Goian, finanțator la FCM Bacău!

În afara banilor care vor fi pompați de la Consiliul Local Bacău, echipa moldavă va mai fi sprijinită și de alți oameni de afaceri. Astfel, din chiriile spațiilor din Piața Centrală, pentru următorii șapte ani, conform contractelor semnate cu Primăria încă de pe vremea lui Dumitru Sechelariu, vor mai intra 500.000 de euro, suma totală ajungând, astfel, la trei milioane și jumătate euro. De remarcat este și faptul că omul de afaceri, Liviu Goian, fratele lui Dorin și Lucian Goian, va fi unul dintre acționarii principali ai echipei băcăuane.

articol scris de Mihai Râmniceanu

05 Jan. 2009, 14:52 Liga 2
Pe aceeași temă