Se așteaptă situația finală a clasamentului? Litigiul dintre Rapid și FC Botoșani amânat pentru n-șpea oară

Marius ANGHEL 11 Apr. 2013, 12:33 Liga 2
Se așteaptă situația finală a clasamentului?** Litigiul dintre Rapid și FC Botoșani amânat pentru n-șpea oară

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a amânat din nou verdictul final în privința litigiului dintre grupările de Liga a II-a Rapid Suceava și FC Botoșani.

La fel cum s-a întâmplat și la precedentele două termene, decizia amânării a fost luată la cererea avocaților angajați de gruparea suceveană, aceștia motivând că au adunat probe noi pe care doresc să le depună la dosar. „Din punctul meu de vedere nu cred că se pune problema să fim deposedați de cele trei puncte, cu toate că dosarul s-a tărăgănat cam mult. Noi știm că nu există nici un temei legal pentru o decizie atât de radicală, iar în cazul în care ni se va produce o asemenea nedreptate, vom depune cazul pe masa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne”, a declarat tehnicianul Rapidului, Bogdan Tudoreanu.

Conflictul dintre cele două grupări a plecat de la sesizarea depusă de botoșăneni la Federația Română de Fotbal încă din luna noiembrie a anului trecut, prin care aceștia solicitau omologarea partidei din tur cu scorul de 3-0, deși în teren câștig de cauză au avut sucevenii, cu 2-1. Cei de la FC Botoșani reclamă că în partida respectivă pentru formația Rapid CFR Suceava au evoluat opt jucători care nu aveau convenții civile înregistrate la FRF. Până acum, atât Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) cât și Comisia de Recurs din cadrul FRF au judecat contestația în favoarea FC Botoșani, însă verdictul final în acest caz urmează să fie dat de Comisia de Disciplină a FRF, cel mai probabil miercurea viitoare.

„Cred că regulamentul este același pentru toată lumea și ar trebui respectat de fiecare membru afiliat. Am aflat că cei de la Suceava nu au fost în regulă în partidele din primele două etape cu Delta Tulcea și FC Botoșani, așa că am sesizat Federația în acest sens. La CNSL și la Comisia de Recurs motivarea a fost în favoarea noastră, așa că suntem optimiști în privința deznodământului final. Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt clare, așa că nu înțeleg rostul acestor amânări repetate”, a precizat președintele botoșănenilor, Cornel Șfaițer

Ambele formații sunt interesate la maxim de câștigarea acestui litigiu și implicit a celor trei puncte, chiar dacă obiectivele lor sunt diametral opuse. FC Botoșani luptă la baionetă pentru promovarea în premieră pe prima scenă a fotbalului românesc, în vreme ce Rapidul trage din greu ca să evite retrogradarea în eșalonul al treilea, de aceea un eventual verdict nefavorabil le-ar putea fi fatal sucevenilor, mai ales că nu au mai cunoscut gustul victoriei în campionat de 6 luni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 11 Apr. 2013, 12:33 Liga 2
Pe aceeași temă