La CS Mioveni se încearcă revenirea cu picioarele pe pământ, după două zile de petrecere în urma victoriei cu Steaua și a calificării în play-off. Schumacher: ”De acum, toată lumea ne ia ca o echipă bună”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2024, 13:27 Liga 2
La CS Mioveni se încearcă revenirea cu picioarele pe pământ, după două zile de petrecere în urma victoriei cu Steaua și a calificării în play-off. Schumacher: ”De acum, toată lumea ne ia ca o echipă bună”

CS Mioveni este matematic în play-off-ul Ligii 2 și, teoretic, ultimul meci din sezonul regular va fi ca un test pentru echipa lui Constantin Schumacher înaintea celor zece partide din grupa în care țintește cele două locuri direct promovabile.

Sâmbătă, de la ora 14:00, în etapa a 19-a, trupa argeșeană întâlnește în deplasare CSM Slatina, un adversar cu rezultate sub așteptări în această ediție de campionat

Antrenorul Constantin Schumacher și jucătorii Ionuț Burnea și Cristian Ignat au vorbit, într-o conferință de presă organizată de club, despre partida de la Slatina.

Constantin Schumacher, după victoria cu Steaua și calificarea în play-off: ”Acum trebuie să revenim cu picioarele pe pământ”

Victoria cu Steaua, obținută luni seară la Mioveni, scor 2-0, i-a adus echipei galben-verde calificarea matematică în play-off. S-a petrecut timp de două zile, iar acum antrenorul Schumacher speră ca jucătorii săi să revină cu picioarele pe pământ pentru a continua lupta pentru promovare.

”Suntem fericiți pentru ce s-a întâmplat. Am avut, de la meciul trecut până astăzi, două zile în care ne-am bucurat de tot ce s-a întâmplat, de emoția, de victorie, suntem fericiți, dar acum trebuie să revenim cu picioarele pe pământ, pentru că avem un meci important sâmbătă. Pentru poziția la care aspirăm în continuare trebuie să revenim cu picioarele pe pământ și să demonstrăm că merită să fim în play-off. Vom face tot posibilul, de acum încolo, să arătăm ca o echipă bună și de la meci la meci să încercăm să adunăm puncte”, a spus antrenorul Mioveniului.

CSM Slatina, ”o nucă tare”, în opinia antrenorului Mioveniului

Schumacher consideră CSM Slatina drept un adversar puternic, deși rezultatele înregistrate de olteni în acest sezon nu reflectă acest lucru. Slatina are mai multe goluri primite, 18, decât marcate, 16, și o linie de clasament cu șase egaluri și șase înfrângeri. Asta, în condițiile în care Daniel Oprescu bătea cu pumnul în masă la finalul sezonului trecut și spunea că își dorește mai mult, iar campania de achiziții i-a adus în lot mai mulți jucători experimentați.

”Întâlnim o echipă bună, o echipă agresivă, care a demonstrat că este o nucă tare pentru toate echipele din campionat. Știm ceea ce joacă domnul Oprescu, m-am întâlnit de atâtea ori cu dumnealui, are o echipă cu jucători cu experiență, chiar au făcut transferuri de jucători de acest gen. Dar noi ne știm capacitățile, am demonstrat-o și sper să o demonstrăm și sâmbătă”, a declarat Schumacher.

Se schimbă foaia cu CS Mioveni: ”De acum, toată lumea ne ia ca o echipă bună, ca o echipă care își dorește să promoveze”

De la echipa care își propunea în vară să se mențină în Liga 2, CS Mioveni a ajuns să se mențină în Top 6 și să obțină calificarea în play-off, unde se va alege cel puțin cu o participare în barajul de promovare, datorită prezenței în acest turneu a două echipe care nu au drept de promovare, CSC Șelimbăr și Corvinul.

Schumacher este de părere că greu de-abia acum începe pentru jucătorii săi, fiindcă de acum înainte vor fi văzuți cu alți ochi de adversari.

”La fotbal tot timpul ai presiune, fiindcă treci de un obiectiv și începi altul. Primul a fost să evităm retrogradarea, apoi să intrăm în play-off, iar acum să prindem primele două locuri promovabile. Pentru jucători este important. Pot spune că la meciul cu Steaua a fost o presiune peste limită, am simțit asta la jucători, la antrenamente. S-au autodepășit și de acum încolo, din punctul meu de vedere, va fi mult mai greu față de ceea ce s-a întâmplat până acum, pentru că, de acum, toată lumea ne ia ca o echipă bună, ca o echipă care își dorește să promoveze și atunci fiecare meci trebuie tratat cu maximă seriozitate”, a mai spus antrenorul Mioveniului.

Ionuț Burnea și Cristian Ignat cred că grupul format la Mioveni a contat în obținerea rezultatelor care au calificat echipa în paly-off

Despre jocul cu CSM Slatina și ce cred ei că a făcut din CS Mioveni una dintre echipele care vor activa în acest sezon în play-off-ul Ligii 2 au vorbit și fundașii centrali Ionuț Burnea și Cristian Ignat.

”Ne așteaptă o partidă dificilă. O să-i analizăm pe cei de la Slatina. Trebuie să rămânem în continuare aceeași băieți modești, determinați și sperăm să scoatem maximum din acest meci.

Este o surpriză calificarea noastră în play-off, pentru că atunci când noi ne-am unit și am început campionatul toți ne vedeau retrogradați. Am încercat să le dăm peste nas celor care vorbeau despre noi că nu putem să facem mai mult. Dar am format o familie, formăm o familie și de aia suntem acolo unde suntem”, a spus Ionuț Burnea (31 de ani), care, în percepția colegului său prezent la conferință probabil este un fotbalist ”bătrân”! Burnea are doar 6 meciuri jucate în acest sezon pentru cS Mioveni, fiindcă în majoritatea timpului a fost accidentat. În cele trei jocuri din 2024 a evoluat în toate ca titular și a fost înlocuit o dată, contra Stelei.

”Cred că este un meci foarte important, chiar dacă am obținut o victorie în ultimul meci. Trebuie, așa cum a spus și Mister, să ne întoarcem cu picioarele pe pământ, să fim serioși în continuare, cum am fost, și să tratăm meciul foarte serios.

Atuul nostru principal este că suntem o familie, o echipă unită și formăm un nucleu de jucători, mai bătrâni și mai tineri, ne completăm foarte bine și cred că ăsta a fost avantajul nostru. Suntem bucuroși că am reușit accederea în play-off”, a vorbit Cristian Ignat (21 de ani), utilizat de Schumacher în 14 din cele 18 meciuri din acest sezon de Liga 2, de zece ori ca titular.

CS Mioveni va juca în paly-off-ul Ligii 2, CSM Slatina încă nu știe în ce grupă din play-out va fi

Înainte de ultima etapă a sezonului regular, CS Mioveni ocupă locul 4 în Liga 2, cu 32 de puncte acumulate în 18 meciuri, poziția fiind a doua care aduce o promovare directă, ținând cont că în fața sa sunt CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, care nu au drept de accedere în prima ligă.

CSM Slatina se află pe locul 12, cu 24 de puncte acumulate, fiind la opt puncte de ultima poziție retrogradabilă, ocupată de CS Tunari (16 puncte).

Meciul dintre CSM Slatina și CS Mioveni are loc sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul 1 Mai din Slatina. Toate cele zece partide din etapa a 19-a au loc în același timp, după încheierea lor urmând a afla ultima echipă calificată în play-off și componența celor două grupe de play-out.

Declarațiile făcute de Constantin Schumacher, Ionuț Burnea și Cristian Ignat înaintea meciului cu CSM Slatina:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-i-a-raspuns-lui-zoltan-szondi-19302799

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-asteapta-banii-de-la-cl-dar-vrea-sa-atraga-si-privati-19302669

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-ilie-si-daniel-virtej-concluzii-dupa-cs-mioveni-steaua-19302656

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-chindia-sau-ceahlaul-doar-una-merge-in-play-off-ul-ligii-2-19302647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-din-etapa-19-a-ligii-2-sezon-2023-24-se-joaca-sambata-19302643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-s-a-bucurat-cs-mioveni-in-timpul-si-dupa-victoria-cu-steaua-pentru-calificarea-in-play-off-ul-ligii-2-19302634

https://liga2.prosport.ro/seria-1/problemele-n-au-oprit-cs-mioveni-din-drumul-catre-play-off-ul-ligii-2-19302633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-si-calificare-in-play-off-ul-ligii-2-pentru-cs-mioveni-19302593

Marius ANGHEL 15 Mar. 2024, 13:27 Liga 2
Pe aceeași temă