Dorinel Munteanu pune preț doar pe rezultat. E tot mai încrezător, iar victoria la limită cu Unirea Dej l-a făcut să aibă o reacție poate surprinzătoare

Răzvan STÎNGĂ 22 Apr. 2023, 14:16 Liga 2

SC Oțelul se menține în cursa pentru promovarea directă în SuperLiga României, iar vineri, în debutul etapei a 5-a a play-off-ului de Liga 2, a trecut la limită de Unirea Dej, scor 1-0, pe teren străin. A fost ultimul meci pentru gălățeni în turul grupei pentru promovare.

SC Oțelul, victorie la limită contra echipei Unirea Dej, scor 1-0

Se pregătește pentru retur SC Oțelul de acum, iar Dorinel Munteanu e tot mai încrezător că promovarea directă este un punct care poate fi atins. Victoria de la Dej menține ecartul față de locul 4, Dinamo, de cel puțin patru puncte.

Cu toate acestea, SC Oțelul nu a avut viață ușoară în partida cu Unirea Dej, pentru că s-a impus la limită. Singurul gol al confruntării a fost semnat de Vasile Jardan, în minutul 7, dar la câteva secunde după ce gazdele au lovit bara din lovitură liberă.

Dorinel Munteanu, după SC Oțelul – Unirea Dej: ”Sunt mândru și bucuros pentru jucătorii noștri”

A avut echipa lui Munteanu emoții și pe final, dejenii trecând de câteva ori pe lângă gol, dar în cele din urmă a rezistat și și-a păstrat statutul de favorită, asigurând cele trei puncte puse în joc.

Mă așteptam la un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună pe teren propriu. O echipă care vrea să joace fotbal de calitate, dar azi cred că am făcut o partidă bună, solidă și am câștigat meritat. Sigur, începutul meciului a fost cu bara gazdelor, dar am echilibrat jocul, am marcat imediat și am reușit să obținem acest rezultat foarte important pentru echipă, pentru moral, pentru trei puncte.

Am trecut peste turul de play-off, sunt mândru și bucuros pentru jucătorii noștri”, a spus Dorinel Munteanu la finalul partidei Unirea Dej – SC Oțelul.

  • SC Oțelul Galați: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Yabre, Ghiocel (cpt.), Nedelea – Jardan (Gorovei 82′), Zivulic, I. Neagu (Curceru 76′) – Scocîlcă (Mitoi 70′), K. Fatai (Cîrjan 70′), Oct. Ursu (D. Panait 82′)
    Rezerve neutilizate: R. Pop – Farcaș, Sîrghi, A. Nica

SC Oțelul începe returul play-off-ului în deplasare, cu Poli Iași

SC Oțelul a început play-off-ul de Liga 2 de pe locul 3, cu 36 de puncte, poziție pe care se află și acum, dar cu 45 de puncte, la un punct și două puncte de primele două clasate în acest moment, Steaua și Politehnica Iași, dar care nu au evoluat momentan în runda a 5-a. În același timp, gălățenii au un avans de șapte puncte față de locul 4, Dinamo, care nici ea nu a evoluat momentan.

Gălățenii vor întâlni, în următoarea rundă, după ce au debutat cu Poli Iași, scor 1-2, au învins Steaua, scor 3-2, au cedat cu Dinamo, scor 0-3, au învins Gloria Buzău, scor 1-0, și au trecut de Unirea Dej, scor 1-0, Poli Iași, pe teren advers.

În turul play-off-ului partida de la Galați, dintre SC Oțelul și Poli Iași, s-a terminat cu victoria oaspeților, scor 2-1. În sezonul regular, tot la Galați, s-a înregistrat o remiză, 0-0.

Fiecare joc are importanța lui, ne așteaptă începutul returului play-off-ului, în care vom avea două deplasări, la Iași și la București. După care, Dinamo, Buzău și Dej. Încercăm să obținem cât mai mult din meciuri, iar pentru moral a fost foarte bună această victorie.

Am încredere în echipă și ceea ce discutăm văd că punem în practică, suntem tot mai siguri”, a mai declarat Dorinel Munteanu.

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto
Video: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-ramane-fara-victorie-in-turul-play-off-ului-ligii-2-dragos-militaru-dupa-esecul-cu-sc-otelul-o-infrangere-nemeritata-antrenorul-crede-ca-galatenii-meritau-doua-cartona-19267538

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1730-in-sezonul-regular-trupa-lui-dorinel-munteanu-pierdea-primul-meci-la-dej-si-totodata-locul-1-19267412

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-steaua-se-joaca-de-la-ora-1230-trupa-din-crang-spera-la-primul-succes-in-play-off-militarii-vor-sa-se-mentina-pe-locul-1-19267602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-din-play-out-astazi-putem-afla-inca-o-retrogradata-dar-si-doua-noi-echipe-care-sa-se-salveze-matematic-19267599

Răzvan STÎNGĂ 22 Apr. 2023, 14:16 Liga 2
Pe aceeași temă