SC Bacău are viitorul incert: „Există alte interese la mijloc și tot ce se dorește este desființarea cât mai grabnică a echipei”

Marius ANGHEL 16 Mar. 2015, 15:41 Liga 2
SC Bacău are viitorul incert:**

Pentru conducerea clubului SC Bacău rezultatele slabe în campionat din acest an reprezintă ultima problemă de care se lovesc în aceste momente critice. În ciuda celor două înfrângeri înregistrate pe teren de la reluarea returului (1-3 la Balotești și 0-2 la Suceava), formația antrenată de Cristian Popovici are aproape sigur asigurat locul în play-off-ul Seriei I, cu trei etape înainte de terminarea returului, însă această performanță ar putea fi realizată degeaba dacă nu se vor găsi urgent bani pentru achitarea datoriilor.

„Ne-am ocupa bucuroși de latura sportivă, dacă nu ar exista toate celelalte probleme care ne macină. Jucătorii și antrenorii sunt neplătiți de trei luni de zile, viitorul clubului este unul incert, iar cei din vina cărora s-a ajuns aici au întors complet spatele echipei. Toate discuțiile pe care le-am purtat în ultima perioadă referitor la soluțiile financiare menite să asigure supraviețuirea Sport Clubului s-au blocat. Observ cu regret că există alte interese la mijloc și tot ce se dorește este desființarea cât mai grabnică a echipei”, a declarat, pentru desteptarea.ro, președintele Cristian Ciocoiu.

Dacă la meciul de la Suceava de sâmbătă s-a mers chiar în dimineața jocului, în timpul săptămânii trecute luându-se în calcul chiar neprezentarea, pentru intermediara de miercuri intervin aceleași probleme. Oficialul băcăuan nu știe dacă meciul cu ACS Berceni se va juca sau nu: „Echipa s-a antrenat duminică și are programat o nouă ședință de pregătire luni. Sincer, mi-e greu să spun ce va fi marți și cu atât mai puțin ce se va întâmpla miercuri”.

În urma controlului Curții de Conturi efectuat în această iarnă, SC Bacău trebuie să înapoieze șase miliarde de lei vechi din banii încasați de la Consiliul Local. Noua conducere a echipei, în frunte cu Cristian Ciocoiu, a reușit să amâne această plată până pe 26 martie, însă vechide datorii și asocierea în trecut a echipei cu Romeo Stavarache și Liviu Goian, reținuți pentru fapte de corupție, încă țin departe mediul de finanțare privat.

Pe lângă cele șase miliarde de lei vechi de care clubul are nevoie urgentă pentru a achita datoriile, jucători pregătiți de Cristi Popovici sunt neplătiți de trei luni, iar retragerea din campionat este tot mai posibilă.

Marius ANGHEL 16 Mar. 2015, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă