Sărbătoare la Ploiești! Petrolul a câștigat derby-ul cu Steaua și fiesta a început. Valentin Țicu: ”Suntem Petrolul și trebuie să câștigăm fiecare meci! Vrem să o ținem tot așa.” Părere despre lupta la promovare și mesajul pentru suporteri

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 21 Oct. 2021, 23:16 Actualizat: 21 Oct. 2021, 23:54 Liga 2

La Ploiești e sărbătoare după ce Petrolul a învins Steaua în derby-ul etapei a 11-a, scor 2-0. Căpitanul ploieștenilor, Valentin Țicu, a avut însă un discurs moderat la finalul confruntării de pe ”Ilie Oană”, considerând că drumul promovării e lung, iar distanța față de locul 2 îi oferă, în mare măsură, doar liniștea play-off-ului.

Valentin Țicu: ”Noi suntem Petrolul și trebuie să continuăm parcursul bun” 

Petrolul se gândește la promovare, dar ratarea obiectivului în ultimii ani l-a făcut pe liderul Petrolului să nu se hazardeze cu declarațiile și să aibă o singură dorință momentan, continuarea prestațiilor bune și în etapele următoare.

L-a citat pe Nicolae Constantin, care vrea să ia fiecare meci în parte și să scoată cât mai mult din fiecare. Până acum, Petrolului i-a ieșit. În cele 11 meciuri din Liga 2, a înregistrat 10 victorii și o înfrângere.

”Este bucurie foarte mare, pentru că ne doream foarte mult să câștigăm. Am muncit foarte mult. Acum, este timpul nostru, în seara asta o să ne bucurăm, poate și mâine, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru meciurile următoare.

Nu putem spune că defilăm, luăm fiecare etapă în parte după cum a spus și mister. Pentru noi, cel mai greu meci e următorul. Tratăm fiecare meci la victorie, pentru că suntem Petrolul și trebuie să câștigăm. Ne bucurăm pentru parcursul bun și sperăm să o ținem tot așa.

Chiar vorbeam în vestiar că așteptăm aceste meciuri cu miză, cu mulți suporteri. Momentele acestea te fac fotbalist. Când vin mii de suporteri la stadion să te vadă, să te încurajeze, chiar te simți fotbalist. Așteptăm meciurile următoare la fel, cu fani în tribune, pentru că eu zic că astăzi lumea din tribună ne-a sprijinit, a fost ca al 12-lea jucător.

Noi suntem Petrolul și trebuie să continuăm parcursul bun. Vrem să intrăm în play-off, iar acolo vedem ce se va întâmpla”, a spus Valentin Țicu, la microfonul DigiSport, la finalul partidei cu Steaua.

Petrolul cu Steaua: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, V. Lică, Huja, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Sil. Pană (Seto 58′) – M. Bratu (Mih. Constantinescu 76′), Tucaliuc (M. Chindriș 76′), Măzărache (Saim Tudor 76′) – Jarovic (S. Diarra 33′). Rezerve neutilizate: Al. Radu – Alb. Olaru, Boțogan, Ant. Manolache.

Petrolul, cea mai bună defensivă din Liga 2 

Pe lângă faptul că are cel mai bun punctaj din Liga 2, Petrolul are și cea mai bună defensivă din divizie. A încasat doar două goluri în 11 meciuri, iar pe ultimele trei partide le-a câștigat fără să primească gol (3-0 cu CS Comunal Șelimbăr, 4-0 cu FC Brașov, 2-0 cu Steaua).

Singurul eșec al ploieștenilor a avut loc în etapa a 2-a, 0-1 cu Metaloglobus. Etapa a 12-a o aduce pe Petrolul în fața unui meci în deplasare, la Giurgiu, cu Astra.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 21 Oct. 2021, 23:16 Actualizat: 21 Oct. 2021, 23:54 Liga 2
Pe aceeași temă