Săpunaru îl dă în judecată pe primarul din Târgu Jiu, ”pentru grave prejudicii create imaginii și carierei mele de fotbalist profesionist”. Cuvintele care l-au făcut pe fostul internațional să se simtă jignit și defăimat

Mircea OGLINDOIU 11 Mar. 2021, 23:08 Liga 2
Săpunaru îl dă în judecată pe primarul din Târgu Jiu, ”pentru grave prejudicii create imaginii și carierei mele de fotbalist profesionist”. Cuvintele care l-au făcut pe fostul internațional să se simtă jignit și defăimat

După afirmațiile deplasate ale primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, care a spus, la Radio/TV Accent, că fundașul Cristian Săpunaru era o ”epavă de dus la cimitir”, în perioada în care a jucat la Pandurii, fostul internațional n-a rămas fără replică.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, jucătorul de 37 de ani i-a răspuns edilului. Politicianul nici măcar nu era în funcție în perioada 2015-2016, sezon în care Cristian Săpunaru evolua la echipa gorjeană. Mai mult, actualul fundaș de la Kayserispor vrea să-l acționeze în instanță pe Marcel Romanescu, pentru defăimare.

”Referitor la declarațiile iresponsabile făcute în mass-media de primarul municipiului Târgu-Jiu, Romanescu Marcel, vreau sa fac următoarele precizări:
– am activat la clubul F.C. Pandurii Târgu-Jiu în sezonul 2015-2016, acum 6 ani și nu eram la final de carieră spre „cimitir” cum a spus dumnealui, fapt dovedit în timp, deoarece și în prezent sunt jucător în activitate la Kayserispor în superliga Turciei, fiind și căpitanul echipei, cu un contract valabil până în anul 2022.
Pentru jignirile și defăimarea ce mi-a fost adusă de susnumitul am luat legătura cu avocatul meu și am hotărât să-l acționez în judecată pentru grave prejudicii create imaginii și a carierei mele de fotbalist profesionist”, a transmis Cristian Săpunaru.

Primarul fost arbitru la ”județ” a încurcat anii

”Îmi aduc aminte că, în ultimul lor an de Liga 1, aduseseră pe Săpunaru și pe alții pe sute de mii de euro. Au adus toate epavele, toți pensionarii, ca mari vedete! Să mă ierte Dumnezeu, dar unii dintre ei erau în drum spre cimitir! Cimitirul sportiv!”, a afirmat Marcel Romanescu, într-o emisiune la Radio / TV Accent!

Primarul Marcel Romanescu, care în tinerețe a fost arbitru de ”județ”, nu doar că a confundat sezonul în care Săpunaru a jucat la Pandurii, dar nici nu a lăsat impresia că știe faptul că, după ce a plecat de la Pandurii, fundașul a mai fost convocat la echipa națională, până în 2019. Are, per total, 36 de selecții, iar în cariera sa a jucat, în ordine, la FC Național București, Callatis Mangalia, Rapid București, FC Porto (Portugalia), Rapid, Real Zaragoza, Elche (ambele din Spania), din nou Rapid, Pandurii, de unde a plecat la Astra Giurgiu, Kayserispor, Denizlispor (ambele din Turcia) și, din 2020, iarăși la Kayserispor.

Cu FC Porto a câștigat Cupa UEFA, în 2011, după finala câștigată, la Dublin, cu Sporting Braga, scor 1-0. Săpunaru a fost titular la meciul disputat în Irlanda, iar la ceremonia de la finalul jocului a purtat tricolorul pe umeri!

Săpunaru este de trei ori campion al Portugaliei, cu FC Porto, echipă cu care a mai câștigat de două ori Cupa Portugaliei și de patru ori Supercupa, iar în România are o Cupa României și o Supercupă câștigate cu Rapid.

”Viața bate filmul”, povestea lui Săpunaru

Mai puțin cunoscut e faptul că Săpunaru, născut la data de 05.05.1984, la București, are o poveste de viață demnă de filme. A fost abandonat la naștere de mama sa, de origine severineancă, pe nume Maria Pană. A fost dat în grija unchilor săi, dar aceștia l-au dat la scurt timp spre adopție.

Fotbalistul a fost crescut practic de Viorica Nina, cea care a decedat pe vremea când jucătorul evolua la FC Național! Avea doar 20 de ani și a primit vestea la meciul cu Steaua, pierdut de echipa sa cu 5-1! Tatăl său adoptive a murit în 2012, răpus de cancer!

Gol la primul joc pentru Pandurii

Cristian Săpunaru a debutat cu gol la Pandurii, într-un meci din 16-imile Cupei României, câștigat de noua sa echipă, la loviturile de departajare, scor 3-1 cu UTA, pe 22 septembrie 2015. Săpunaru marcase în jocul de la Arad în minutul 10, cu o lovitură de cap.

Pentru Pandurii, Săpunaru a jucat în Liga 1 în 22 de meciuri, interval în care a marcat 5 goluri.

Mircea OGLINDOIU 11 Mar. 2021, 23:08 Liga 2
Pe aceeași temă