Săgeata, singura echipă fără licență dintre nou-promovate!

Marius ANGHEL 02 Jun. 2013, 15:28 Liga 2
Săgeata,** singura echipă fără licență dintre nou-promovate!

Dintre cele patru echipe promovate în acest sezon din Liga a II-a în Liga I una singură a întâmpinat în prima fază probleme cu licențierea. În Adunarea Generală a FRF organizată ieri la Casa Fotbalului printre subiectele dezbătute s-a numărat și licențierea formațiilor ce sportiv și-au obținut promovarea din eșalonul secund.

Singura echipă care a n-a primit licența în prima fază a fost Săgeata Năvodari, în rest, FC Botoșani, Corona Brașov și ACS Poli au primit-o și pot evolua în noul sezon al Ligii I. Constănțenii au făcut recurs la decizie și acum așteaptă răspunsul pentru a știi dacă vor juca pentru prima dată în cel mai puternic campionat al țării.

În cazul în care năvodărenii nu vor primi licența, Mircea Sandu a anunțat că nicio echipă nu va promova în locul lor în Liga I. Astfel că Delta Tulcea sau CS Otopeni, echipele clasate pe următoatele locuri ale Seriei I nu au nicio șansă să ajungă în Liga I în acest sezon. Președintele Federației a cerut, de altfel, în încheierea Adunării Generale să nu se mai facă rabat de la regulamente și să aplice la sânge. „Nașul” fusese exasperat de discuțiile aprinse legate de sistemul competițional pe tema promovării și retrogradării din Liga a II-a, dar și a manualului de licențiere.

LIGA2.RO a fost prezent la Adunarea Generală. VEZI aici LIVE-TEXT-ul de la ședință

Tot la Adunarea Generală a FRF de ieri s-a confirmat că echipele ce au luat licența în Liga I, însă au retrogradat pe plan sportiv vor evolua în Liga a II-a în viitorul sezonul. Deci, Concordia Chiajna și CSMS Iași vor evolua în Liga a II-a, lor urmând să li se alăture și CS Turnu Severin și Gloria Bistrița.

Mircea Sandu a anunțat ieri că noul sezon competițional al Ligii a II-a va avea o serie I de 15 echipe și o a doua serie formată din 15-16 echipe, în funcție de înscrierea sau neînscrierea Universității Craiova. Liga I va avea 16 sau 17 echipe, în timp ce Liga a III-a va avea patru serii de cîte 18 echipe

 

Articol scris de Marius ANGHEL și Mihai ANDRIEȘ

Marius ANGHEL 02 Jun. 2013, 15:28 Liga 2
Pe aceeași temă