S-au terminat controalele la AFC și AHC Dunărea Călărași! Răspunsul oficial despre presupusele cheltuieli nejustificate de la cele două cluburi

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 13:40 Liga 2

La începutul lunii iulie 2016, anumite direcții aflate în subordinea Consiliului Județean Călărași, dar și reprezentanți ai Curții de Conturi au efectuat mai multe controale în cadrul celor două structuri sportive AFC Dunărea și AHC Dunărea Călărași, la compartimentele financiar-contabil.

Ziarul local Ediția a formulat o solicitare în baza Legii 544, pentru a afla oficial mai multe informații despre cele două controale efectuate la cluburile călărășene. În ultima vreme, s-a speculat faptul că s-ar fi cheltuit nejustificat anumite sume de bani din visteria celor două structuri sportive, atât la fotbal, cât și la handbal, iar actualul președinte al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, și-a dorit mai multă transparență în cheltuirea banilor publici. Se știe faptul că atât AFC Dunărea, cât și gruparea de handbal primesc foarte mulți bani de la bugetul local.

Consiliul Județean Călărași a transmis un răspuns referitor la controalele efectuate luna trecută, în care specifică faptul că: „nu s-au întocmit note de control asupra celor în cauză”.

„Referitor la solicitarea dvs. vă transmitem că la nivelul CJ Călărași au fost efectuate verificări interne care nu au fost conspectate într-un act de control. Menționăm că în urma controlului efectuat de Curtea de Conturi Călărași în data de 5.08.2016, nu s-au întocmit note de control asupra celor în cauză”, se arată în răspunsul oficial al CJ Călărași.


Răspunsul CJ Călărași referitor la controalele efectuate la AFC Dunărea și AHC Dunărea

Ganea: „Sunt doi oameni care fac rău fotbalului”

Într-un interviu acordat la finalul lunii mai pentru ProSport, Ionel Ganea, antrenorul care a promovat Dunărea în Liga 2 și a pregătit-o în prima parte a sezonului trecut, până în iarnă, a făcut dezvăluiri despre Viorel Ivanciu și Marian Dinulescu, cei doi oameni politici care conduc din spate clubul călărășean.

„Ganezul” a spus despre fosta sa echipă că nu vrea promovarea, cu toate că era calificată la baraj. Antrenorul arăta cu degetul spre Ivanciu și Dinulescu, personaje despre care spune că „sunt doi oameni care fac rău fotbalului. Au simțit gustul banului, iar acum stau pe lângă echipă și jonglează cum vor ei cu banii. O parte din bani, doar 30-40 la sută din bani ajung la echipă, restul sunt scoși prin diferite forme. Sezonul trecut au avut mai bine de un milion de dolari buget și eu, Ganea, mi-am propus să fac performanță acolo. Ivanciu nu voia nimic, îl lua pe nu în brațe. Eu am asamblat la Călărași o echipă competitivă”.

După cum se poate observat în imaginea de mai sus, răspunsul Consiliului Județean Călărași la solicitatea ziarul local Ediția este semnată la final de Marian Dinulescu, vicepreședintele CJ, chiar unul dintre oamenii care sprijină activitatea sportivă de la cele două cluburi controlate de nereguli.

Ganea n-a ratat ocazia să vorbească și despre Constantin Ștefan și Ion Runcu, conducătorii din acte ai Dunării. Nu i-a nominalizat, dar la ei s-a referit atunci când a spus că „Ivanciu conduce clubul prin doi interpuși care și-au mai făcut și câte o casă, iar jucătorii suferă și nu sunt lăsați să promoveze. E o întreagă cârdășie în jurul echipei”.

Prieten bun cu Ionel Ganea, Vasile Iliuță, care între timp a devenit președinte al Consiliului Județean Călărași, nu era de acord cu declarațiile făcute de fostul antrenor al Dunării în interviul dat în ProSport, și l-a contrazis la acea vreme.

„Apreciez construcția și eforturile de antrenor ale lui Ionel Ganea, dar dezaprob ultimele declarații ale acestuia făcute în ProSport. Cred că la baza reușitelor clubului de fotbal Dunărea Călărași stă efortul colectiv al jucătorilor, antrenorilor, suporterilor, dar nu pot să nu menționez și doi oameni care s-au implicat cu sufletul și cu resursele lor personale, relaționale și de prietenie, Marian Dinulescu și Viorel Ivanciu. Succesul nostru ca și comunitate, atât în politică, cât și în sport, stă în respectul și recunoașterea meritelor și aporturile fiecăruia”, a spus Vasile Iliuță.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția)

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 13:40 Liga 2
Pe aceeași temă