S-a terminat! Tribunalul a decis intrarea FC OȚELUL în procedură de FALIMENT

S-a terminat!** Tribunalul a decis intrarea FC OȚELUL în procedură de FALIMENT

UPDATE: Mihail Bojincă a spus că în calitate de administrator judiciar nu are dreptul de a declara recurs la decizia de vineri dimineață a Tribunalului București de intrare în faliment a clubului Oțelul: „Poate face acest lucru oricare dintre creditori sau chiar debitorul, adică acționarii”.

Cel mai probabil, ultimele meciuri din existența FC Oțelul vor avea loc duminică, pe stadionul Siderurgistul, în Campionatele Naționale de juniori A, respectiv juniori B (orele 12:00 și 14:00).


 

Tribunalul București s-a pronunțat în procesul de insolvență al Fotbal Club Oțelul SA, verdictul fiind unul de o duritate maximă pentru suporterii echipei care în urmă cu cinci ani era campioana României: intrarea în faliment. Lichidator judiciar provizoriu a fost numit administratorul judiciar de până acum în timpul procedurii de insolvență, SCP MB Management IPURL.

Verdictul instanței a fost făcut public astăzi:

„În temeiul art. 107 alin. 1 lit. B din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului SC FOTBAL CLUB OȚELUL SA. În temeiul art. 107 alin 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței ridică dreptul de administrare al debitorului și dispune dizolvarea societății debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabilește termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate până la deschiderea procedurii. Dispune întocmirea și predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele și adresele creditorilor și toate creanțele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii. Fixează următoarele termene limită: a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanțelor menționate la art. 108 alin. (3) din lege, în vederea întocmirii tabelului suplimentar – 16.05.2016; b) termenul de verificare a creanțelor menționate la art. 108 alin. (3) din lege, de întocmire, afișare și comunicare a tabelului suplimentar al acestora – 15.06.2016; c) termenul de depunere la tribunal a contestațiilor – 05.07.2016; d) termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidat – 15.07.2016. Numește lichidator judiciar provizoriu pe SCP MB Management IPURL, care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 25 din lege, cu o remunerație de 1.500 lei din averea debitorului. Pune în vedere lichidatorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicată și dispune îndeplinirea formalităților privind menționarea la registrul comerțului a reprezentanților permanenți ai săi. În temeiul art. 108 alin. 1 și 2 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenței, dispune ca lichidatorul judiciar să trimită o notificare, în condițiile art. 61 alin. 3 din lege, privind intrarea debitorului în procedura falimentului prin procedura generală, ridicarea dreptului de administrare și dizolvarea acestuia, tuturor creditorilor menționați în lista depusă de debitor/administratorul judiciar, menționată la art. 107 alin 2 lit. e), debitorului și oficiului registrului comerțului sau, după caz, registrului societăților agricole în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea mențiunii. Fixează termen pentru continuarea procedurii la 07.09.2016, C. 5, ora 09.00. Executorie. Cu recurs, în termen de 7 zile de la comunicare”.

FC Oțelul a încheiat sezonul 2015-2016 al Ligii 2 pe ultimul loc în Seria I, poziție ce nu i-a permis accesul în play-out, ci retrogradarea directă în Liga 3. În cele 24 de meciuri desfășurate în această ediție de campionat, clubul gălățean a obținut doar 12 puncte, în urma a trei victorii și trei egaluri. În ultima parte a returului sezonului regulat, adică meciurile din 2016, FC Oțelul a evoluat doar cu juniorii.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă