România U20, bilanț pozitiv la acțiunea din octombrie. Atanas Trică a marcat în amicalul cu Elveția U20, în care șapte jucători din Liga 2 au evoluat

Andrei PASCU 15 Oct. 2024, 14:42 Liga 2

România U20 a încheiat acțiunea din octombrie cu bilanț pozitiv. După ce a învins cu 1-0 Cehia U20 în deplasare, luni, 15 octombrie, naționala pregătită de Costin Curelea a bifat o remiză cu Elveția U20, scor 2-2.

Tricolorii au revenit de la 0-2, acesta fiind și rezultatul pauzei. În plus, golul egalizator a fost bifat în minutul 90!

România U20, remiză cu Elveția U20

România U20 nu a făcut cele mai bune 45 de minute, întrucât elvețienii au marcat de două ori în prima parte a întâlnirii care s-a desfășurat pe terenul de la Târgoviște, pe care evoluează în meciurile de pe teren propriu echipa de Liga 2 – Chindia.

Dion Kacuri a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 24, iar golul de 2-0 a venit în minutul 45, când și-a trecut numele pe lista marcatorilor și Marc Giger.

România U20 a dat semne de revenire la șapte minute de la reluarea părții secunde, dar Elveția U20 a făcut la pauză nu mai puțin de șase schimbări! A punctat prima dată Atanas Trică, jucător legitimat la CSM Slatina, iar elevii lui Costin Curelea au crezut într-un rezultat pozitiv până la urmă, într-o partidă de verificare care nu a făcut parte din competiția amicală Elite League.

Eduard Radaslavescu a consemnat remiza în urma unui gol marcat în minutul 90, iar România U20 a terminat la egalitate întâlnirea de la Târgoviște, scor 2-2.

Șapte din nouă jucători din Liga 2 convocați, pe teren

Referitor la jucătorii din Liga 2 convocați de Costin Curelea, doar doi din cei nouă nu au evoluat. Portarii Ștefan Lefter (Corvinul Hunedoara) și Eduard Chioveanu (CS Afumați) au fost rezerve neutilizate.

În rest, Alexandru Duțu (CS Afumați), Ionuț Pop (Corvinul), Alexandru Șuteu (FC Voluntari), Atanas Trică (CSM Slatina), Denis Rența (CSM Focșani), Mark Țuțu (Ceahlăul) și Daniel Olariu (CSC Șelimbăr) au fost utilizați de Curelea.

  • România U20, în amicalul cu Elveția U20: Vlad Răfăilă – Matteo Duțu (cpt.), Răzvan Pașcalău (Ionuț Pop 82’), Ștefan Duțu (Alexandru Musi 45’) – Mark Țuțu (Antonio David 70’), Alin Boțogan (Daniel Olariu 82’), Robert Jălade (Denis Rența 82’), Alexandru Șuteu (Andrei Dobobanțu 82’) – Rareș Pop (Ștefan Bană 63’), Andrei Florea (Eduard Radaslavescu 70’), Atanas Trică (Alexandru Stan 63’).
  • Rezerve neutilizate: Ștefan Lefter, Eduard Chioveanu, Adrian Caragea.

România U20 revine în Elite League în noiembrie

În clasamentul din competiția amicală Elite League, România U20 se află pe locul 5 din opt echipe, cu trei meciuri disputate, cu două eșecuri (2-3 cu Germania U20 și 0-2 cu Anglia U20) și o victorie (1-0 cu Cehia U20). E la șapte puncte de locul 1, Anglia U20, dar care are un meci mai mult, și la șase de locul 2, Germania U20, care a disputat trei meciuri.

Următorul meci al tricolorilor din Elite League are loc în noiembrie, contra Portugaliei U20, pe teren propriu.

Lotul României U20 pentru această acțiune:

  • portari: Ștefan Lefter (Corvinul Hunedoara), Vlad Răfăilă (Lecce / Italia), Eduard Chioveanu (CS Afumați);
  • fundași: Andrei Dorobanțu (Unirea Slobozia), Mark Țuțu (Ceahlăul Piatra Neamț), Matteo Duțu (AC Milan / Italia), Răzvan așcalău (Dinamo București), Alexandru Ștefan Duțu (CS Afumați), Ionuț Pop (Corvinul Hunedoara), Alexandru Șuteu (FC Voluntari), Antonio David (AS Gubbio 1910);
  • mijlocași: Denis Rența (CSM Focșani), Daniel Olariu (CSC Șelimbăr), Robert Jălade (FC Sevilla / Spania), Alin Boțogan (Petrolul Ploiești), Ștefan Bană (Universitatea Craiova), Rareș Pop (Rapid București), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Alexandru Musi (FCSB), Adrian Caragea (Dinamo București);
  • atacanți: Alexandru Stan (Gloria Buzău), Atanas Trică (CSM Slatina).

Foto: FRF

Andrei PASCU 15 Oct. 2024, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă