România U19 și-a aflat adversarele de la Turul de Elită. De cine trebuie să treacă pentru calificarea la EURO

Andrei PASCU 08 Dec. 2022, 16:50 Liga 2
România U19 și-a aflat adversarele de la Turul de Elită. De cine trebuie să treacă pentru calificarea la EURO

Naționala sub 19 ani a României și-a aflat adversarele pe care le va întâlni la Turul de Elită, turneu care va decide calificatele la Campionatul European din 2023. Tricolorii lui Alexandru Pelici s-au aflat în urna a doua valorică la tragerea la sorți care a avut loc la Nyon.

România U19 și-a aflat adversarele de la Turul de Elită

România U19 a fost repartizată în Grupa 1, alături de Franța, Norvegia și Irlanda de Nord și trebuie să termine pe locul 1 pentru a merge la turneul final care va avea loc în Malta. Turul de Elită se va desfășura anul care vine, la 28 martie, iar Campionatul European a fost programat pentru perioada 3-16 iulie.

Celelalte grupe care vor decide calificatele la EURO sunt:

  • Grupa 2: Germania, Slovenia, Belgia, Italia,
  • Grupa 3: Ucraina, Spania, Danemarca, Luxemburg
  • Grupa 4: Portugalia, Croația, Cehia, Suedia
  • Grupa 5: Irlanda, Grecia, Estonia, Slovacia
  • Grupa 6: Serbia, Polonia, Israel, Letonia
  • Grupa 7: Anglia, Turcia, Islanda, Ungaria

România U19 a mers la Turul de Elită după ce a câștigat grupa de calificare, grație celor 5 puncte acumulate după meciurile cu Letonia U19, Austria U19 și Lituania U19.

Jucătorii din Liga 2, bază importantă pentru România U19

Este de așteptat ca Alexandru Pelici să mizeze și la Turul de Elită pe fotbaliști din ligile inferioare. De exemplu, în preliminariile care au dus la prezența în Turul de Elită, selecționerul a contat pe un jucător din Liga 3 și 11 din Liga 2:

  • Ștefan Lefter (Corvinul Hunedoara), David Dincă (Steaua) și Valentin Mărgărit (Progresul Spartac), David Maftei (Unirea Dej), Robert Sălceanu (Gloria Buzău), Mark Kovacs (FK Miercurea Ciuc), Alin Boțogan (Unirea Slobozia), Antonio Bordușanu (Dinamo), George Leață (CSM Slatina), Denis Bujor (Politehnica Iași) și Omar El Sawy (FK Miercurea Ciuc), Atanas Trică (Steaua)

România U19 a organizat două partide amicale luna trecută, în noiembrie, cu Slovenia U19, ambele pierdute, 0-3 și 0-1, iar Alexandru Pelici a trimis convocările pentru 17 jucători din Liga 2 din totalul lotului 22:

  • David Dincă (Steaua), Valentin Mărgărit (Progresul Spartac), David Maftei (Unirea Dej), Andrei Dorobanțu (Unirea Slobozia), Mark Kovacs (FK Miercurea Ciuc), Tudor Moțiu (CSC Dumbrăvița), Alexandru Șuteu (Unirea Constanța), Robert Sălceanu (Gloria Buzău), Alin Boțogan (Unirea Slobozia), Ionuț Costea (Progresul Spartac), George Leață (CSM Slatina), Denis Bujor (Politehnica Iași), Dan Pureca (Politehnica Timișoara), Omar El Sawy (FK Miercurea Ciuc), Ianis Malama (Unirea Constanța), Atanas Trică (Steaua) și Gabriel Fulga (Unirea Dej)

 

Andrei PASCU 08 Dec. 2022, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă