România U19, cu șapte jucători din Liga 2 pe teren, n-a putut învinge nici Lituania U19. Tricolorii lui Alexandru Pelici riscă să rateze calificarea la Turul de Elită al EURO

Răzvan STÎNGĂ 25 Sep. 2022, 14:36 Liga 2

România U19 nu a reușit să câștige nici al doilea meci din preliminariile Campionatului European 2023. Formația pregătită de selecționerul Alexandru Pelici a făcut 0-0 și cu Lituania U19, după ce în prima partidă, cu Letonia U19, a înregistrat același scor.

România U19 nu a învins nici Lituania U19 în preliminariile pentru EURO

Partida, care a avut loc pe Stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, a fost marcată mai mult de un episod care putea duce la nedisputare. Au fost probleme cu nocturna la arena din Ilfov, primele venind chiar înainte de startul confruntării, atunci când arbitrul scoțian David Munro a dat primul fluier cu câteva minute mai târziu, pentru că instalația nu funcționa la capacitate maximă.

În plus, și în minutul 30 a fost o defecțiune la nocturnă, iar partida a fost întreruptă pentru aproximativ 10 minute. Referitor la desfășurarea jocului, România U19 a avut cele mai mari ocazii prin Antonio Bordușanu, Eduard Radaslavescu și Rareș Burnete.

Atanas Trică putea aduce victoria pentru România U19 în confruntarea cu Lituania U19

De altfel, Burnete chiar a reușit să marcheze în minutul 56, dar golul a fost anulat pe motiv de offside. Atanas Trică, jucătorul Stelei, a avut o șansă bună la rândul său în momentul în care a intrat, trecând pe lângă gol în minutul 73. A lovit cu capul o centrare din bandă, dar execuția sa a trecut alături.

La fel ca și în celălalt meci, au fost multe ocazii ratate și adversarii au avut contre pe care puteau să marcheze, dar cred că rezultatul este nedrept pentru noi. Sunt două meciuri consecutive în care am ratat foarte multe ocazii. Cred că meritam cel puțin într-unul dintre ele să câștigăm.

Dacă luăm statistica, și-au creat puține situații, cel puțin din atac pozițional. Copiii au luptat până la ultima picătură de energie. Îmi pare rău că nu am avut un dram de șansă în plus să fi intrat măcar un gol. Cred că am fi câștigat la o diferență mare dacă dădeam gol și îi făceam și pe adversarii noștri să iasă mai mult.

După ce am arătat la acest turneu, suntem una dintre echipele care merită să meargă mai departe. Pentru că în cele două jocuri am fost echipa pozitivă, de fiecare dată am încercat să conducem ostilitățile”, a declarat Alexandru Pelici după partidă.

Șapte jucători din Liga 2, pe teren în partida România U19 – Lituania U19

Referitor la jucătorii din ligile inferioare convocați pentru această acțiune, pe teren s-au aflat portarul David Dincă (Steaua), integralist și căpitan, fundașul David Maftei (Unirea Dej), integralist, mijlocașul Alin Boțogan (Unirea Slobozia), integralist, mijlocașul Antonio Bordușanu (Dinamo), integralist, mijlocașul Omar El Sawy (FK Miercurea Ciuc), pe teren până în minutul 61, atacantul Atanas Trică (Steaua), pe teren din minutul 61, mijlocașul George Leață (CSM Slatina), intrat în minutul 87.

  • România U19: Dincă (cpt.) – Maftei,  Grigore-Huideș, Duțu, Borza – Boțogan, Vulturar (Sala 45) – Bordușanu, El Sawy (Trică 61), Radaslavescu (Musi 61) – Burnete (Leață 87);
    Rezerve neutilizate: Lefter – Șuteu, Pașcalău, Kovacs, Bujor;

România U19, nevoită să învingă Austria U19 în ultimul meci din grupă

România U19 se află pe locul 3 în Grupa 6 a preliminariilor EURO, pentru accederea la Turul de Elită, pentru Campionatul European din 2023. Are 2 puncte, la egalitate cu locul 2, Letonia U19, dar cu un punct peste Lituania U19. Pe locul 1 se află Austria U19, cu 4 puncte, națională pe care tricolorii o vor întâlni în ultima partidă a preliminariilor.

Partida, care va avea loc marți, 27 septembrie, tot la Voluntari, e una capitală pentru România U19, care trebuie să câștige pentru clasarea pe unul din primele două locuri ale grupei, pentru a merge mai departe în competiție.

Foto: Răzvan Păsărică / FRF

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-planuri-mari-cu-concordia-chiajna-sper-sa-revenim-unde-ne-e-locul-in-liga-1-argumentele-pe-care-mizeaza-noul-antrenor-al-ilfovenilor-si-ce-a-vorbit-cu-ianis-zicu-19246431

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-iasi-pleaca-cu-autocarul-la-dumbravita-cu-doua-zile-inaintea-meciului-din-play-off-ul-cupei-romaniei-florin-briaur-mergem-sa-ne-calificam-19246435

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-merge-12-ore-cu-trenul-pentru-partida-cu-soimii-lipova-din-play-off-ul-cupei-romaniei-de-ce-s-a-ales-aceasta-varianta-19246420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amical-spectaculos-si-cu-goluri-multe-intre-unirea-constanta-si-progresul-spartac-echipa-lui-dacian-nastai-a-avut-un-final-de-meci-perfect-19246415

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 25 Sep. 2022, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă